fbpx
Iwokrama walkway, Guyana

Iwokrama

Nästan mitt i landet ligger regnskogen Iwokrama. Här finns flera olika boendealternativ. Man kan bo på djungel-lodger, men det går också att bo på Iwokrama International Centre. Det är en institution som grundades 1989 för att visa hur man kan kombinera bevarandet av en regnskog med att också använda den på ett sätt som ger samhället ekologiska, sociala samt ekonomiska fördelar. Bland annat bedriver man ekoturism, uppfödning av akvariefiskar samt avverkning på ett ekologiskt bra sätt. Centret sköter skog på en yta av 371 000 hektar och här får både flora och fauna en fristad. Här finns till exempel över 200 sorters däggdjur, många av dem är utrotningshotade som jaguaren, jätteuttern och jättemyrsloken. Här finns också ett stort antal fåglar, fiskar och reptiler, för att inte tala om floran. I Iwokrama finns en hängbro uppe bland trädkronorna varifrån man får en helt annan vy av regnskogen. Den är cirka 30 meter över marken och är cirka 150 meter lång.
Guyana är ett paradis för fågelskådaren. Här finns hav och regnskog inom nära räckhåll och det bidrar till en mångfald bland arterna. Har man tur kan man få se Guyanas nationalfågel Hoatzin, den guyanska klipptuppen eller varför inte regnskogens okrönta konung Harpy Eagle.
Shell Beach som ligger på den nordvästra kusten utgörs av massor med små, små snäckor. Detta är idealiskt för havssköldpaddor och varje år mellan mars och juli kommer fyra av världens åtta arter hit för att lägga ägg.
I södra delen av landet breder stora slätter ut sig, de så kallade Rupununi Savannahs. Här kan man bo på boskapsrancher och få vara med om hur livet ter sig där. Det finns möjlighet att hjälpa till med att driva boskap från hästryggen eller hjälpa till med övrigt arbete på ranchen. Eller varför inte utforska djurlivet i området.
Kanukubergen höjer sig över slätterna västerut. Här finns ett mycket rikt djur- och fågelliv. Cirka 80 % av Guyanas kända däggdjur hittar man här.

Hoatzin

Resmål i Guyana

Georgetown

Georgetown

Georgetown är Guyanas huvudstad och främsta hamnstad. Den grundades av holländarna på 1600-talet då landet…
Iwokrama

Iwokrama

Nästan mitt i landet ligger regnskogen Iwokrama. Här finns flera olika boendealternativ. Man kan bo…
Kaieteur Falls

Kaieteur Falls

Guyana har många vattenfall varav Kaieteur Falls är det mest kända. Det är världens högsta…

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.