Chat with us, powered by LiveChat
Iwokrama walkway, Guyana

Nästan mitt i landet ligger regnskogen Iwokrama. Här finns flera olika boendealternativ t.ex djungellodger. Det går även att bo på Iwokrama International Centre som är en institution som grundades 1989 för att visa hur man kan kombinera bevarandet av en regnskog med att också använda den på ett sätt som ger samhället ekologiska, sociala samt ekonomiska fördelar. Bland annat bedriver man ekoturism, uppfödning av akvariefiskar samt avverkning på ett ekologiskt bra sätt. Centret sköter skog på en yta av 371 000 hektar och här får både flora och fauna en fristad. Här finns till exempel över 200 sorters däggdjur, många av dem är utrotningshotade som jaguaren, jätteuttern och jättemyrsloken. Här finns också ett stort antal fåglar, fiskar och reptiler, för att inte tala om floran. I Iwokrama finns en hängbro uppe bland trädkronorna varifrån man får en helt annan vy av regnskogen. Den är cirka 30 meter över marken och cirka 150 meter lång.

Jättemyrsloken (Giant Anteater) är ett märkligt djur stor snok och svans men med små ögon och öron. Det är goda chanser att se jättemyrsloken både i Iwokrama och Rupununi Savannahs

Guyana är ett paradis för fågelskådaren. Här finns hav och regnskog inom nära räckhåll och det bidrar till en mångfald bland arterna. Har man tur kan man få se Guyanas nationalfågel Hoatzin, den guyanska klipptuppen eller varför inte regnskogens okrönta konung Harpy Eagle.
Shell Beach som ligger på den nordvästra kusten utgörs av massor med små, små snäckor. Detta är idealiskt för havssköldpaddor och varje år mellan mars och juli kommer fyra av världens åtta arter hit för att lägga ägg.

I södra delen av landet breder stora slätter ut sig, de så kallade Rupununi Savannahs. Här kan man bo på boskapsrancher och få vara med om hur livet ter sig där. Det finns möjlighet att hjälpa till med att driva boskap från hästryggen eller hjälpa till med övrigt arbete på ranchen. Eller varför inte utforska djurlivet i området.

Kanukubergen höjer sig över slätterna västerut. Här finns ett mycket rikt djur- och fågelliv. Cirka 80 % av Guyanas kända däggdjur hittar man här.

Hoatzin

Andra resmål i

Kaieteur, Guyana
Kaieteur Falls
Georgetown, Guyana
Georgetown
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875