Chat with us, powered by LiveChat
Isla Margarita, Venezuela

Ön Isla Margarita är känd för alla sina vackra stränder. Här finns mängder av stränder att välja på och det finns en för varje smak, lugna för den som vill sola och bada, och vågigare för den som vill surfa. Det finns också en hel del dyk- och snorklingsmöjligheter runt ön samt en hel del vattensporter att välja bland. På den södra och östra sidan är vattnet varmt och behagligt. På den norra sidan kan det vara kyligare och inte fullt så badvänligt.

Egentligen består Margarita av två öar som hålls ihop av en sandbank. Inte förrän 1963 byggdes en bro mellan Margarita och Macanao som den andra ön heter. Detta har gjort att Macanao är mer orörd. En utflykt hit rekommenderas verkligen. Här är fantastisk natur med många fågelarter och här finns många vackra i det närmaste orörda stränder.

Den största staden på ön heter Porlamar och det är till den man kommer med flyg. Staden är en frihamn och har blivit ett center för både turism och affärer. Här finns ett stort shoppingutbud av tullfria varor. Här finns också en hel del nöje och kultur med restauranger, nattklubbar, pianobarer och museum.

Även om det kanske inte är aktuellt att stanna någon längre tid på den norra delen av ön, kan det vara trevligt att ta en tur dit för en dag eller två. Juangriego är den viktigaste staden på norrsidan och där är det en trevlig atmosfär. Här kan man njuta av underbara solnedgångar på någon av alla restauranger som ligger på stränderna. Självklart erbjuder de fantastiska rätter med fisk och skaldjur.

Isla Margarita har dock så mycket mer att erbjuda än sina stränder. Ön är stor, och åker man längre in får man uppleva både dalar och kullar, torra skogar och regnskogar. Från strändernas palmer via de bördiga dalarna når man den frodiga regnskogen. Här finns alltså en hel del även för den som vill ha en aktiv semester.

På Margarita finns också många vackra kolonialbyggnader samt en del fort och försvarsanläggningar från den koloniala tiden.

Flygfärden från Caracas till Isla Margarita tar 45 minuter liksom transfern från Porlamar till populära stranden Playa el Agua.

Andra resmål i

Los Roques, Venezuela
Los Roques
Capybara (Hydrochoerus hydrochaeris)
Los Llanos
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875