fbpx
Havana, Kuba

(Fotot ovan: Alexander Kunze)

Havanna eller San Cristóbal de Habana förkortat “La Habana”, är Kubas huvudstad och har en befolkning på 2,1 miljoner.

Spanjorerna grundade Havanna på Kubas södra kust 1515 men staden flyttades till sin nuvarande plats 1519. Havanna var ursprungligen en handelshamn men blev huvudstad i den spanska kolonin Kuba 1607. Kuba var en spansk koloni ända fram till år 1898 då landet blev självständigt. Första halvan av 1900-talet var staden ett populärt semestermål för amerikaner men detta förändrades i och med den kubanska revolutionen 1959.

Havanna är en av världens mest fascinerande huvudstäder. Gamla Havanna eller Habana Vieja som kubanerna säger, är ett enda virrvarr av krokiga gator och smala gränder. Här står stolta byggnader i kolonialstil. Den granna färg de en gång målats i har dock för länge sedan spruckit och flagnat av. De äldsta kvarteren ligger kring stadens fyra torg. Dessa kvarter är numera renoverade och här finner man några av Havannas förnämsta restauranger och eleganta kolonialhotell. Även om Havanna också har en modern och industriell del så är det den gamla delen som lockar mest: De gamla bilarna, kulturen med cigarrer och romdrinkar.

Havana, Kuba
(Foto: Ricardo L Tamayo)

Andra resmål i

Viñales, Kuba
Viñales
Väster om Havanna ligger den lilla staden Viñales. Området däromkring är kanske Kubas vackraste. Dalen är grön och frodig och tobaksodlingar, små gårdar och hagar...
Läs mer om Viñales
Trinidad, Kuba
Trinidad
En resa till Kuba utan ett besök i Trinidad är inte komplett. Trinidad som ligger på södra Kuba är en av Amerikas bäst bevarade kolonialstäder...
Läs mer om Trinidad

resor till

Klassiker på Kuba
Kuba på egen hand
Kuba är ett fantastiskt land att besöka med både spännande kultur och fantastisk natur. Sydamerikaexperten skräddarsyr rundresor på egen hand där man kommer i kontakt med det verkliga Kuba och inte bara badorten Varadero.
Kuba
Kuba Runt
Följ med på den kompletta Kubaresan. Sydamerikaexpertens innehållsrika och genuina resa till Kuba ger möjlighet att besöka Havanna, Viñales, Trinidad och Santiago med Castros grav.
BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida.