fbpx
Havana, Kuba

Havanna

(Fotot ovan: Alexander Kunze)

Havanna eller San Cristóbal de Habana förkortat “La Habana”, är Kubas huvudstad och har en befolkning på 2,1 miljoner.

Spanjorerna grundade Havanna på Kubas södra kust 1515 men staden flyttades till sin nuvarande plats 1519. Havanna var ursprungligen en handelshamn men blev huvudstad i den spanska kolonin Kuba 1607. Kuba var en spansk koloni ända fram till år 1898 då landet blev självständigt. Första halvan av 1900-talet var staden ett populärt semestermål för amerikaner men detta förändrades i och med den kubanska revolutionen 1959.

Havanna är en av världens mest fascinerande huvudstäder. Gamla Havanna eller Habana Vieja som kubanerna säger, är ett enda virrvarr av krokiga gator och smala gränder. Här står stolta byggnader i kolonialstil. Den granna färg de en gång målats i har dock för länge sedan spruckit och flagnat av. De äldsta kvarteren ligger kring stadens fyra torg. Dessa kvarter är numera renoverade och här finner man några av Havannas förnämsta restauranger och eleganta kolonialhotell. Även om Havanna också har en modern och industriell del så är det ju den gamla delen som lockar mest: De gamla bilarna, kulturen med cigarrer och romdrinkar.

Havana, Kuba
(Foto: Ricardo L Tamayo)

Resmål i Kuba

Havanna

Havanna

(Fotot ovan: Alexander Kunze) Havanna eller San Cristóbal de Habana förkortat “La Habana”, är Kubas…
Trinidad

Trinidad

En resa till Kuba utan ett besök i Trinidad är inte komplett. Trinidad som ligger…
Viñales

Viñales

Väster om Havanna ligger den lilla staden Viñales. Området däromkring är kanske Kubas vackraste. Dalen…

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.