Chat with us, powered by LiveChat
Havana, Kuba

(Fotot ovan: Alexander Kunze)

Havanna eller San Cristóbal de Habana förkortat “La Habana”, är Kubas huvudstad och har en befolkning på 2,1 miljoner.

Spanjorerna grundade Havanna på Kubas södra kust 1515 men staden flyttades till sin nuvarande plats 1519. Havanna var ursprungligen en handelshamn men blev huvudstad i den spanska kolonin Kuba 1607. Kuba var en spansk koloni ända fram till år 1898 då landet blev självständigt. Första halvan av 1900-talet var staden ett populärt semestermål för amerikaner men detta förändrades i och med den kubanska revolutionen 1959.

Havanna är en av världens mest fascinerande huvudstäder. Gamla Havanna eller Habana Vieja som kubanerna säger, är ett enda virrvarr av krokiga gator och smala gränder. Här står stolta byggnader i kolonialstil. Den granna färg de en gång målats i har dock för länge sedan spruckit och flagnat av. De äldsta kvarteren ligger kring stadens fyra torg. Dessa kvarter är numera renoverade och här finner man några av Havannas förnämsta restauranger och eleganta kolonialhotell. Även om Havanna också har en modern och industriell del så är det den gamla delen som lockar mest: De gamla bilarna, kulturen med cigarrer och romdrinkar.

Havana, Kuba
(Foto: Ricardo L Tamayo)

Andra resmål i

Viñales, Kuba
Viñales
Trinidad, Kuba
Trinidad
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875