Chat with us, powered by LiveChat
Guatemala City

Guatemala City är en stor och modern stad som byggdes 1776 efter att en jordbävning förstört den gamla huvudstaden Antigua. Staden är byggd i kolonial stil, och de gamla kolonialbyggnaderna blandas idag med mer moderna byggnader. Staden bjuder på ett rikt kulturliv och de flesta av landets museer finns där. Där finns faktiskt också en skalenlig kopia av Eiffeltornet.

För den som vill uppleva hur vardagslivet är för stadsborna rekommenderas ett besök på stadens marknad, Central Market. Här finns vackert hantverk blandat med blommor, frukt och grönsaker.

Vulkanen Pacaya på 2 252 meter över havet är ett intressant utflyktsmål i närheten. De flesta hotellen, restaurangerna och kaféerna ligger i Zona Viva. På kvällarna spelas marimba-musik. Marimba är en mycket stor xylofon som spelas av 4-9 musiker med stora trumpinnar.

I Guatemala City finns landets enda internationella flygplats, och det är en mycket bra utgångspunkt för fortsatta resor i landet.

Andra resmål i

Tempelruiner i Tikal, Guatemala
Tikal
Livingston
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875