Guatemala City

Guatemala City är en stor och modern stad som byggdes 1776 efter att en jordbävning förstört den gamla huvudstaden Antigua. Staden är byggd i kolonial stil, och de gamla kolonialbyggnaderna blandas idag med mer moderna byggnader. Staden bjuder på ett rikt kulturliv och de flesta av landets museer finns där. Där finns faktiskt också en skalenlig kopia av Eiffeltornet.

För den som vill uppleva hur vardagslivet är för stadsborna rekommenderas ett besök på stadens marknad, Central Market. Här finns vackert hantverk blandat med blommor, frukt och grönsaker.

Vulkanen Pacaya på 2 252 meter över havet är ett intressant utflyktsmål i närheten. De flesta hotellen, restaurangerna och kaféerna ligger i Zona Viva. På kvällarna spelas marimba-musik. Marimba är en mycket stor xylofon som spelas av 4-9 musiker med stora trumpinnar.

I Guatemala City finns landets enda internationella flygplats, och det är en mycket bra utgångspunkt för fortsatta resor i landet.

Andra resmål i

Tempelruiner i Tikal Guatemala
Tikal
Mitt i Petán-djungeln i norra Guatemala ligger tempelstaden Tikal, som är den största av mayarikets ruinstäder. Trots sina 4 000 utgrävda byggnader är Tikal bara...
Läs mer om Tikal ››
Livingston
I östra Guatemala vid mynningen av Rio Dulce och vid Honduriska Golfen ligger staden Livingston. Den var förr en viktig hamnstad, men idag har den...
Läs mer om Livingston ››
Laddar fler ››

Resor till

BOKNINGSFÖRFRÅGAN