fbpx
Guatemala City

Guatemala City

Guatemala City är en stor och modern stad som byggdes 1776 efter att en jordbävning förstört den gamla huvudstaden Antigua. Staden är byggd i kolonial stil, och de gamla kolonialbyggnaderna blandas idag med mer moderna byggnader. Staden bjuder på ett rikt kulturliv och de flesta av landets museer finns där. Där finns faktiskt också en skalenlig kopia av Eiffeltornet.

För den som vill uppleva hur vardagslivet är för stadsborna rekommenderas ett besök på stadens marknad, Central Market. Här finns vackert hantverk blandat med blommor, frukt och grönsaker.

Vulkanen Pacaya på 2 252 meter över havet är ett intressant utflyktsmål i närheten. De flesta hotellen, restaurangerna och kaféerna ligger i Zona Viva. På kvällarna spelas marimba-musik. Marimba är en mycket stor xylofon som spelas av 4-9 musiker med stora trumpinnar.

I stort sett alla som kommer till Guatemala kommer först till Guatemala City. Här finns landets enda internationella flygplats, och det är en mycket bra utgångspunkt för fortsatta resor i landet.

Resmål i Guatemala

Antigua

Antigua

Antigua är den perfekta platsen för de som vill uppleva den romantiska atmosfären från en…
Chichicastenango

Chichicastenango

Chichicastenango är Guatemalas näst största stad. Här finns smala kullerstensgator och många vackra hus. Den…
Guatemala City

Guatemala City

Guatemala City är en stor och modern stad som byggdes 1776 efter att en jordbävning…
Lago De Atitlán

Lago De Atitlán

(Foto ovan: Cameron Wilkins) Lago de Atitlan har av Evert Taube jämförts med Dalarnas Siljan och…
Livingston

Livingston

I östra Guatemala vid mynningen av Rio Dulce och vid Honduriska Golfen ligger staden Livingston.…
Quirigua

Quirigua

Quirigua är en ruinstad vid Montaguafloden, på vägen mellan huvudstaden och Atlantkusten. Staden har ännu…
Tikal

Tikal

Mitt i Petán-djungeln i norra Guatemala ligger tempelstaden Tikal, som är den största av mayarikets…

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.