fbpx
Granada, Nicaragua

Granada

Granada ligger 46 km från huvudstaden Managua och är en utmärkt plats för att utforska Nicaragua. Staden är Nicaraguas äldsta stad och grundades redan 1524. Granada är en kolonial pärla med palmträd vid Parque Central, moriska arkader och dekorerade hästvagnar. Runt staden ligger välbevarade koloniala hem i en full palett av tropiska färger och historiska herrgårdar som omvandlats till härliga boutiquehotell eller fina restauranger.

Den majestätiska kyrkan San Francisco Convent med museum visar festivalsmaskar och en samling prekolumbiska statyer från ön Zapatera. Men kyrkan La Merced med sin barockfasad och invecklade interiörer är ändå vackrare. Det finns många bra skäl att spendera mycket tid i Granada. Passa även på att pröva chokladmassage eller några av de mest innovativa restaurangerna i landet samt det livliga kring gågatan Calle La Calzada. Granada är också en bra plats att studera spanska.

På sjön går det att besöka små öar som kallas Las Isletas antingen med båt eller kajak. Precis uppför “kullen” som dominerar den ena sidan av Granada är den härliga, lummiga molnrenskogen Mombacho Volcano. I naturreservatet finns tre olika sorters apor, 168 fågelarter och mer än 100 orkidéarter. Dess mittpunkt är vulkanen Mombachos vars ånga och rök sipprar fortfarande syns. Man kan spendera en dag här med vandringsleder som leder till fantastisk utsikt. Här finns även fjärilsträdgårdar och orkidéträdgårdar samt huvudattraktionen Mombacho Canopy tur med en 17-plattforms zip-line.

Ta en dagsutflykt med båt till Zapetera Archipelago National Park som ligger två timmar med båt från Granada. Zapetera består av 11 öar, och är kända för prekolumbiska stenstatyer. Förutom 20 arkeologiska platser så har ön en kratersjö och rikt djurliv.

En trevlig dagsutflykt från antingen Managua eller Granada är Masaya med landets mest synbart aktiva vulkan; Det går att köra rakt upp till kraterkanten och klättra till utkiksplatsen för att se lavan som glöder i ett hörn av Santiagokratern. När du besöker så ta en titt på de hundratals gröna parakiter som bor i de steniga kraterväggarna. Det finns många vandringsleder med märkliga lavaformationer.

Masaya vulkan

Resmål i Nicaragua

Granada

Granada

Granada ligger 46 km från huvudstaden Managua och är en utmärkt plats för att utforska…
Majsöarna

Majsöarna

På den karibiska sidan finns Big Corn och Litte Corn Islands med underbara stränder, kristallklart…
Masaya

Masaya

De stora sevärdheterna i Masaya stad är Mercado Artesanias – en fästningsliknande struktur som visar…
San Juan del Sur

San Juan del Sur

San Juan del Sur var en gång en sömnig liten fiskeby vid Stilla havet. Men…

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.