fbpx
Georgetown, Guyana

Georgetown

Georgetown är Guyanas huvudstad och främsta hamnstad. Den grundades av holländarna på 1600-talet då landet var en holländsk koloni. 1815 tog dock britterna över landet. Staden har en rektangulär utformning med breda trädkantade avenyer och ett antal kanaler som sträcker sig kors och tvärs över staden. De flesta byggnader är från 1700-1800-talen och är i trä med vacker arkitektur. St George Katedralen är till exempel en av världens högsta fristående träbyggnader.
Ett besök på den berömda Stabroek Market är ett måste. Denna marknad beskrevs en gång som en bisarr basar och här finns allt man kan tänka sig. Man kan hitta allt från alla slags husgeråd till guldsmycken. Här finns också kött och grönsaker som fraktas dagligen på floden till Georgetown.

Georgetown, Guyana

Resmål i Guyana

Georgetown

Georgetown

Georgetown är Guyanas huvudstad och främsta hamnstad. Den grundades av holländarna på 1600-talet då landet…
Iwokrama

Iwokrama

Nästan mitt i landet ligger regnskogen Iwokrama. Här finns flera olika boendealternativ. Man kan bo…
Kaieteur Falls

Kaieteur Falls

Guyana har många vattenfall varav Kaieteur Falls är det mest kända. Det är världens högsta…

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.