Strandbild från Fortaleza i Brasilien

I Fortaleza kan man, som så ofta i Brasilien, njuta av det soliga och det fantastiska klimatet och de många härliga stränderna. Ät goda caranguejos (krabbor), besök after beach på Praia do Futuro, eller upplev häftiga beachbyggy-turer på Praia do Cumbuco!

I nordöstra Brasilien ligger den snabbväxande staden Fortaleza. Den har ett mycket behagligt klimat, och befolkningens vänlighet är välkänd. Klimatet är solsäkert och det är ett av skälen till att staden blivit Brasiliens största och populäraste semesterort.

Fortaleza, Brasilien


Här finns många bra restauranger, varav flera är roligt dekorerade i sjörövarstil. På berömda Forro do Pirata som endast har öppet på måndagskvällarna, dansas Forro ända fram till morgonen. Forro är den populära dans- och musikstilen som påminner om Lambada.

Forro do Pirata är stort och vackert dekorerad, vilket för övrigt hela området är. Inramningen på Pirata gör att man tror att man befinner sig några sekler tillbaka i en sjörövarhamn. Tidigt på morgonen bjuder de alla överlevande på löksoppa!

Många gör en dagsutflykt till den fina strand Praia do Cumboco strax utanför Fortaleza, där man badar och har möjlighet att åka beachbuggy i de höga sanddynerna eller att rida på den öde stranden. Nattlivet i stadsdelen Iracema är alltid häftigt, och håller på långt fram på morgonen. De flesta föredrar att bada på stranden Praia do Futuro, men de flesta hotellen ligger i stadsdelen Meireles.

Det finns speciella paket att köpa på plats med utflykter till de olika stränderna. Utflykter med övernattning kan lämpligen göras till de trevliga stränderna Canoa Quebrada österut, eller Jericoacoara västerut.

Cumbuco
Cirka trekvarts timmes resa från Fortaleza ligger den lugna och avkopplande fiskebyn Cumbuco, med vacker långsträckt sandstrand. För de som söker lugn och ro så är Cumbuco ett bra alternativ. Cumbuco är en liten by med trevlig atmosfär där huvuddelen av befolkningen fortfarande lever på fiske. Klimatet i Cumbuco är behagligt varmt året om. Här finns en skön vind som alltid fläktar. Att prova på en beachbuggy-tur är nästan ett måste, liksom en tur med “jangada” – den för området typiska fiskebåten.

Cumbuco är perfekt för kitesurfing. För den som vill vara aktiv finns andra möjligheter till olika vattensporter, djuphavsfiske och ridning.

Jericoacoara, Brasilien


Jericoacoara
Hade det inte varit för att Jericoacoara är så fantastiskt så hade nog ingen kämpat sig hit. Namnet är svårt att uttala och ännu svårare att komma dit. Jericoacoara ligger trettio mil väster om Fortaleza, och de sista två och en halv milen åker man över sanddynerna med stabila fyrhjulsdrivna fordon.

Jericoacoara (i folkmun Jeri) har fortfarande kvar sin charm som fiskeby. Trots att Jericoacoara inte har alla de ingredienser som en paradisstrand ska ha, så finns Jericoacoara ständigt med på topplistor över världens bästa stränder på t ex Travel Channel. Jericoacoara har utsetts till en av världens tio bästa stränder av New York Post.

Jericoacoara betyder på det lokala indianspråket kajmanen som solbadar. Fiskarna tyckte att stenen med ett hål i, utifrån havet såg den ut som ett kajmanöga på en kajman som solbadar och därför döpte de platsen till Jericoacoara.

På dagarna kan man göra dagsutflykter med beachbuggy till härliga platser och olika stränder, syssla med vattensporter, capoeira eller bara ta det lugnt.

Varje eftermiddag samlas folket uppe på den höga sanddynan för att beskåda solnedgången – detta är kanske den vackraste solnedgången i världen. Fast det finns det förstås många åsikter om. Sanddynen som kallas Duna do por-do-sol (solnedgångssanddynen) har formats av vindar från Afrika och är mer än 30 meter hög.

Kvälls- och nattlivet är hektiskt med många restauranger och barer, och så klart mycket forro och reggae.

För de som anländer västerifrån så går det åka beachbuggy från Camocim till Jericoacoara.

Andra resmål i

Dansare från karnevalen i Rio de Janeiro
Karnevaler i Rio och övriga Brasilien
Förberedelserna för karnevalerna i Brasilien pågår hela året. Karneval är den stora högtiden före fastan och infaller alltid 40 dagar före påsk (carneval där carne betyder kött).
Läs mer om Karnevaler i Rio och övriga Brasilien
Amazon Eco Lodge | Sydamerikaexperten
Amazon Lodge
För alla som verkligen vill uppleva Amazonas regnskog så är Amazon Lodge utan tvivel den bästa lodgen. Den ligger 80 km fågelvägen strax söder om...
Läs mer om Amazon Lodge
Amazonas Brasilien
Amazonas Brasilien
Amazonas är namnet på dels världen största regnskog, dels på floden, samt även namnet på delstaten som Manaus ligger i. Regnskogen sträcker sig över sju...
Läs mer om Amazonas Brasilien
Bild över Sao Paulo i Brasilien
Sao Paulo
Sao Paulo är en jättestad, en av världens absolut största städer. Själva staden Sao Paulo har 10,8 miljoner invånare och ligger åtta mil från kusten....
Läs mer om Sao Paulo
Bild från den gamla stadsdelen av Salvador i Brasilien
Salvador
Den historiska staden Salvador är den stad i Brasilien som är mest annorlunda – och har mest livsglädje. Salvador är mycket rik på kulturella upplevelser...
Läs mer om Salvador
Rio i skymningsljus
Rio de Janeiro
Många anser att Rio de Janeiro är en av de vackraste städerna på jorden. Det sägs att Gud skapade jorden på sex dagar och den...
Läs mer om Rio de Janeiro

Resor till

Machu Picchu
Machu Picchu och Rio de Janeiro
Både Peru och Brasilien har så mycket att se och är väl värda en egen resa, men för alla dem som vill uppleva Peru och Rio på samma resa så erbjuder Sydamerikaexperten en 11-dagars drömresa.
Machu Picchu
Machu Picchu, Iguazú-fallen och Rio de Janeiro
Vi kan nu erbjuda en fantastisk skräddarsydd resa till tre av Sydamerikas verkliga höjdpunkter. Vi kombinerar de båda underverken i Machu Picchu i Peru och Kristusstatyn i Rio de Janeiro och dessutom med fantastiska Iguazú-fallen, som är utsett till ett av världens sju naturunderverk.
Nyår i Rio de Janeiro
Nyår i Rio de Janeiro
Bästa platsen i hela världen att fira nyår tycker många är vackra Rio de Janeiro. Firandet är känt i hela världen och mer än två miljoner människor samlas på stränderna Copacabana och Ipanema vid midnatt för att fira nyår.
Tango i Buenos Aires
Buenos Aires, Iguazú och Rio de Janeiro
Ett skräddarsytt reseförslag där du kombinerar sevärdheterna i Buenos Aires, Iguazú och Rio de Janeiro.
Amazon Eco Lodge
Amazonas och Rio de Janeiro
Kombinera Amazonas regnskog med Rio de Janeiro och upplev ett mycket vackert och orört område av Amazonas!
Jaguar i Pantanal Brasilien
Jaguarresa till Pantanal
Vi åker på safari i Pantanal i Brasilien där vi bor på tre olika platser inne i Pantanal med målsättningen att få se jaguar i vilt tillstånd.
Karnevalen i Rio de Janeiro
Karnevalen i Rio de Janeiro
Björn Larsson har arranget karnevalsresor till Rio de Janeiro i drygt 25 år. Du kan vara säker på att du får en upplevelse för livet!
Stadsbild från Sydamerika
Chile, Argentina och Brasilien
Rundresa Chile, Argentina och Brasilien. Mycket innehållsrik resa med bland annat en oförglömlig bussresa över Anderna till vindistriktet Mendoza.
Iguassu Brasilien
Brasilien Runt
Vi arrangerade Brasilien Runt för första gången 1998 och den har alltid varit mycket uppskattad. Resan innehåller det bästa som Brasilien har att erbjuda!
Fågelskådarresa
Fågelskådarresa
Om du inte skådat i Sydamerika innan så rekommenderar vi en skådarresa till Pantanal i Brasilien med lokala experter. Sydamerikaexperten arrangerar även skräddarsydda resor för skådare till hela Syd- och Centralamerika.
Golfresa till Sydamamerika med Sydamerikaexperten
Golfresa
Res till Sydamerika för att enbart spela golf, eller res runt i Sydamerika ändå och ta några golfrundor på fantastiskt fina banor här och där.
Konstresa med Sydamerikaexperten
Konst och kulturresa
För den konstintresserade har Sydamerika ett mycket stort utbud. Sydamerikanska konstnärer bidrar ständigt med betydande verk till världskonsten.
Vinresa med Sydamerikaexperten
Vinresa
Sydamerikaexperten skräddarsyr specialresor med vin som tema, eller vanliga rundresor på egen hand där förbokade besök på vingårdar ingår. På många ställen går det också att boka övernattning på vingårdarna.
Lantbruksresa med Sydamerikaexperten
Lantbruksresa
Sydamerikaexperten har med framgång genom årens lopp arrangerat många lantbruksresor, bland annat för Lantmännen och Jordbruksverket.
Jaguar i Pantanal
Skräddarsydd jaguarsafari
Vi har satt samman tre skräddarsydda reseförslag i olika prisklasser för dig som vill göra en jaguarsafari i Pantanal.
Paradisstrand i Jericoacoara
Amazonas, Lençóis Maranhenses och Jericoacoara
En kombinationsresa med Amazonas regnskog och tre höjdpunkter i nordöstra Brasilien: Lençóis Maranhenses sanddynor, Parnaibadeltat samt den välkända lilla byn Jericoacoara med en av världens vackraste stränder.
BOKNINGSFÖRFRÅGAN