Chat with us, powered by LiveChat
Strandbild från Fortaleza i Brasilien

I Fortaleza kan man, som så ofta i Brasilien, njuta av det soliga och det fantastiska klimatet och de många härliga stränderna. Ät goda caranguejos (krabbor), besök after beach på Praia do Futuro, eller upplev häftiga beachbyggy-turer på Praia do Cumbuco!

I nordöstra Brasilien ligger den snabbväxande staden Fortaleza. Den har ett mycket behagligt klimat, och befolkningens vänlighet är välkänd. Klimatet är solsäkert och det är ett av skälen till att staden blivit Brasiliens största och populäraste semesterort.

Fortaleza, Brasilien


Här finns många bra restauranger, varav flera är roligt dekorerade i sjörövarstil. På berömda Forro do Pirata som endast har öppet på måndagskvällarna, dansas Forro ända fram till morgonen. Forro är den populära dans- och musikstilen som påminner om Lambada.

Forro do Pirata är stort och vackert dekorerad, vilket för övrigt hela området är. Inramningen på Pirata gör att man tror att man befinner sig några sekler tillbaka i en sjörövarhamn. Tidigt på morgonen bjuder de alla överlevande på löksoppa!

Många gör en dagsutflykt till den fina strand Praia do Cumboco strax utanför Fortaleza, där man badar och har möjlighet att åka beachbuggy i de höga sanddynerna eller att rida på den öde stranden. Nattlivet i stadsdelen Iracema är alltid häftigt, och håller på långt fram på morgonen. De flesta föredrar att bada på stranden Praia do Futuro, men de flesta hotellen ligger i stadsdelen Meireles.

Det finns speciella paket att köpa på plats med utflykter till de olika stränderna. Utflykter med övernattning kan lämpligen göras till de trevliga stränderna Canoa Quebrada österut, eller Jericoacoara västerut.

Cumbuco
Cirka trekvarts timmes resa från Fortaleza ligger den lugna och avkopplande fiskebyn Cumbuco, med vacker långsträckt sandstrand. För de som söker lugn och ro så är Cumbuco ett bra alternativ. Cumbuco är en liten by med trevlig atmosfär där huvuddelen av befolkningen fortfarande lever på fiske. Klimatet i Cumbuco är behagligt varmt året om. Här finns en skön vind som alltid fläktar. Att prova på en beachbuggy-tur är nästan ett måste, liksom en tur med “jangada” – den för området typiska fiskebåten.

Cumbuco är perfekt för kitesurfing. För den som vill vara aktiv finns andra möjligheter till olika vattensporter, djuphavsfiske och ridning.

Jericoacoara, Brasilien


Jericoacoara
Hade det inte varit för att Jericoacoara är så fantastiskt så hade nog ingen kämpat sig hit. Namnet är svårt att uttala och ännu svårare att komma dit. Jericoacoara ligger trettio mil väster om Fortaleza, och de sista två och en halv milen åker man över sanddynerna med stabila fyrhjulsdrivna fordon.

Jericoacoara (i folkmun Jeri) har fortfarande kvar sin charm som fiskeby. Trots att Jericoacoara inte har alla de ingredienser som en paradisstrand ska ha, så finns Jericoacoara ständigt med på topplistor över världens bästa stränder på t ex Travel Channel. Jericoacoara har utsetts till en av världens tio bästa stränder av New York Post.

Jericoacoara betyder på det lokala indianspråket kajmanen som solbadar. Fiskarna tyckte att stenen med ett hål i, utifrån havet såg den ut som ett kajmanöga på en kajman som solbadar och därför döpte de platsen till Jericoacoara.

På dagarna kan man göra dagsutflykter med beachbuggy till härliga platser och olika stränder, syssla med vattensporter, capoeira eller bara ta det lugnt.

Varje eftermiddag samlas folket uppe på den höga sanddynan för att beskåda solnedgången – detta är kanske den vackraste solnedgången i världen. Fast det finns det förstås många åsikter om. Sanddynen som kallas Duna do por-do-sol (solnedgångssanddynen) har formats av vindar från Afrika och är mer än 30 meter hög.

Kvälls- och nattlivet är hektiskt med många restauranger och barer, och så klart mycket forro och reggae.

För de som anländer västerifrån så går det åka beachbuggy från Camocim till Jericoacoara.

Andra resmål i

Dansare från karnevalen i Rio de Janeiro
Karnevaler i Rio och övriga Brasilien
Amazon Eco Lodge | Sydamerikaexperten
Amazon Lodge
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875