Många brasilianare föredrar stränderna i södra Brasilien.

Florianopolis, eller Floripa som det kallas i folkmun, är i själva verket en stad som ligger på en stor ö. Mer än 40 stränder på den 6 mil långa ön inbjuder till både sol och bad. Här finns ett rikligt och varierande utbud på utflykter med både natur och kulturupplevelser samt en golfbana.

De flesta badhotellen ligger på norra delen av ön kring Praia Jurere. Attraktiva Praia Canasvieiras har lockat badsugna i mer än hundra år.

På fastlandet ligger Balneario Camboriús med en skyline som liknar Rio de Janeiros, men tempot är betydligt lugnare. Det är en trevlig stad.  På fastlandet finns även många fina stränder både norrut och söderut.

I inlandet ligger staden Blumenau som i tysk stil varje år håller en oktoberfest, likt den berömda oktoberfesten i Munchen.

Bergsområde utanför Florianopolis Brasilien

Andra resmål i

Dansare från karnevalen i Rio de Janeiro
Karnevaler i Rio och övriga Brasilien
Förberedelserna för karnevalerna i Brasilien pågår hela året. Karneval är den stora högtiden före fastan och infaller alltid 40 dagar före påsk (carneval där carne...
Läs mer om Karnevaler i Rio och övriga Brasilien ››
Amazon Eco Lodge | Sydamerikaexperten
Amazon Lodge
För alla som verkligen vill uppleva Amazonas regnskog så är Amazon Lodge utan tvivel den bästa lodgen. Den ligger 80 km fågelvägen strax söder om...
Läs mer om Amazon Lodge ››
Laddar fler ››

Resor till

BOKNINGSFÖRFRÅGAN