Fernando de Noronha

Paradisön Fernando de Noronha ligger 310 km rakt ut i Atlanten.

Av alla vackra stränder i Brasilien finns Fernando de Noronha i toppskiktet. En av de mäktigaste upplevelserna är snorkling eller tandemdykning i det klara vattnet bland tusentals fiskar, hajar, rockor och delfiner. Fernando de Noronha är ett naturreservat där stor hänsyn tagits för att bevara miljön och inte störa det rika djurlivet.

Här badar vi i de naturliga poolernas rena och klara vatten bland färggranna tropiska fiskar. Dolphins Bay är som världens största akvarium med stora mängder både delfiner och fiskar.

De gröna sköldpaddorna kommer till ön för att lägga sina ägg, och håller främst till på Leao beach. På ön finns också många vackra fågelarter som inte finns på andra håll i världen. Morro de Pico Mountain är en 321 meter hög bergstopp som kan ses från hela ögruppen.

Vi rekommenderar alla att prova på att dyka. Tillsammans med en erfaren dykare kan du göra en tandemdykning i det klara vattnet och uppleva en oförglömlig undervattensvärld på 15 meters djup. Du simmar bland färggranna fiskar och vattenväxter 15 meter under havsytan. Det blir garanterat en oförglömlig upplevelse. Möjligtvis kommer du att se både rocka och haj (hajarna som finns på ön är inte farliga för människor). På väg ut till de fina platserna för dykning så är chansen stor att se delfiner simma utmed båten.

Dykare i Fernando de Noronha
(Foto: ALANA MACHADO DE OLIVEIRA)

Ön har tidigare varit en fängelese-ö och tillhört militären. Det finns inte många hotell på ön. De flesta som kommer hit har i förväg bokat ett paket och bor på någon av öns pousadas. Eftersom det inte finns så många hotell, och efterfrågan är stor, så är boendet på ön förhållandevis dyrt, speciellt med tanke på pousadornas mycket enkla standard. Det finns en 5-6 pousador som valt att erbjuda högre standard men de tar betalt därefter.

Fernando de Noronha en plats som verkligen kan rekommenderas. Man tar sig runt ön antingen till fots eller med beachbuggys som finns att hyra.

Fernando de Noronha ligger en timme före övriga Brasilien i tid.

Det tar en timma att flyga till ön från Recife. Det går att boka flyg till Fernando de Noronha med flygbolagen Azul och Gol från Recife. Vid ankomst till ön betalas en lokal turistskatt f n c:a 160 kr per person och dag på ön. Det finns en engångsavgift på 150 real för att få besöka nationalparkerna.

Kustbild från Fernando de Norhonha i Brasilien

Andra resmål i

Dansare från karnevalen i Rio de Janeiro
Karnevaler i Rio och övriga Brasilien
Förberedelserna för karnevalerna i Brasilien pågår hela året. Karneval är den stora högtiden före fastan och infaller alltid 40 dagar före påsk (carneval där carne betyder kött).
Läs mer om Karnevaler i Rio och övriga Brasilien
Amazon Eco Lodge | Sydamerikaexperten
Amazon Lodge
För alla som verkligen vill uppleva Amazonas regnskog så är Amazon Lodge utan tvivel den bästa lodgen. Den ligger 80 km fågelvägen strax söder om...
Läs mer om Amazon Lodge
Amazonas Brasilien
Amazonas Brasilien
Amazonas är namnet på dels världen största regnskog, dels på floden, samt även namnet på delstaten som Manaus ligger i. Regnskogen sträcker sig över sju...
Läs mer om Amazonas Brasilien
Bild över Sao Paulo i Brasilien
Sao Paulo
Sao Paulo är en jättestad, en av världens absolut största städer. Själva staden Sao Paulo har 10,8 miljoner invånare och ligger åtta mil från kusten....
Läs mer om Sao Paulo
Bild från den gamla stadsdelen av Salvador i Brasilien
Salvador
Den historiska staden Salvador är den stad i Brasilien som är mest annorlunda – och har mest livsglädje. Salvador är mycket rik på kulturella upplevelser...
Läs mer om Salvador
Rio i skymningsljus
Rio de Janeiro
Många anser att Rio de Janeiro är en av de vackraste städerna på jorden. Det sägs att Gud skapade jorden på sex dagar och den...
Läs mer om Rio de Janeiro

Resor till

Machu Picchu
Machu Picchu och Rio de Janeiro
Både Peru och Brasilien har så mycket att se och är väl värda en egen resa, men för alla dem som vill uppleva Peru och Rio på samma resa så erbjuder Sydamerikaexperten en 11-dagars drömresa.
Machu Picchu
Machu Picchu, Iguazú-fallen och Rio de Janeiro
Vi kan nu erbjuda en fantastisk skräddarsydd resa till tre av Sydamerikas verkliga höjdpunkter. Vi kombinerar de båda underverken i Machu Picchu i Peru och Kristusstatyn i Rio de Janeiro och dessutom med fantastiska Iguazú-fallen, som är utsett till ett av världens sju naturunderverk.
Nyår i Rio de Janeiro
Nyår i Rio de Janeiro
Bästa platsen i hela världen att fira nyår tycker många är vackra Rio de Janeiro. Firandet är känt i hela världen och mer än två miljoner människor samlas på stränderna Copacabana och Ipanema vid midnatt för att fira nyår.
Tango i Buenos Aires
Buenos Aires, Iguazú och Rio de Janeiro
Ett skräddarsytt reseförslag där du kombinerar sevärdheterna i Buenos Aires, Iguazú och Rio de Janeiro.
Amazon Eco Lodge
Amazonas och Rio de Janeiro
Kombinera Amazonas regnskog med Rio de Janeiro och upplev ett mycket vackert och orört område av Amazonas!
Jaguar i Pantanal Brasilien
Jaguarresa till Pantanal
Vi åker på safari i Pantanal i Brasilien där vi bor på tre olika platser inne i Pantanal med målsättningen att få se jaguar i vilt tillstånd.
Karnevalen i Rio de Janeiro
Karnevalen i Rio de Janeiro
Björn Larsson har arranget karnevalsresor till Rio de Janeiro i drygt 25 år. Du kan vara säker på att du får en upplevelse för livet!
Stadsbild från Sydamerika
Chile, Argentina och Brasilien
Rundresa Chile, Argentina och Brasilien. Mycket innehållsrik resa med bland annat en oförglömlig bussresa över Anderna till vindistriktet Mendoza.
Iguassu Brasilien
Brasilien Runt
Vi arrangerade Brasilien Runt för första gången 1998 och den har alltid varit mycket uppskattad. Resan innehåller det bästa som Brasilien har att erbjuda!
Fågelskådarresa
Fågelskådarresa
Om du inte skådat i Sydamerika innan så rekommenderar vi en skådarresa till Pantanal i Brasilien med lokala experter. Sydamerikaexperten arrangerar även skräddarsydda resor för skådare till hela Syd- och Centralamerika.
Golfresa till Sydamamerika med Sydamerikaexperten
Golfresa
Res till Sydamerika för att enbart spela golf, eller res runt i Sydamerika ändå och ta några golfrundor på fantastiskt fina banor här och där.
Konstresa med Sydamerikaexperten
Konst och kulturresa
För den konstintresserade har Sydamerika ett mycket stort utbud. Sydamerikanska konstnärer bidrar ständigt med betydande verk till världskonsten.
Vinresa med Sydamerikaexperten
Vinresa
Sydamerikaexperten skräddarsyr specialresor med vin som tema, eller vanliga rundresor på egen hand där förbokade besök på vingårdar ingår. På många ställen går det också att boka övernattning på vingårdarna.
Lantbruksresa med Sydamerikaexperten
Lantbruksresa
Sydamerikaexperten har med framgång genom årens lopp arrangerat många lantbruksresor, bland annat för Lantmännen och Jordbruksverket.
Jaguar i Pantanal
Skräddarsydd jaguarsafari
Vi har satt samman tre skräddarsydda reseförslag i olika prisklasser för dig som vill göra en jaguarsafari i Pantanal.
Paradisstrand i Jericoacoara
Amazonas, Lençóis Maranhenses och Jericoacoara
En kombinationsresa med Amazonas regnskog och tre höjdpunkter i nordöstra Brasilien: Lençóis Maranhenses sanddynor, Parnaibadeltat samt den välkända lilla byn Jericoacoara med en av världens vackraste stränder.
BOKNINGSFÖRFRÅGAN