fbpx

Colonia

I sydvästra Uruguay, vid Rio de la Plata, ligger Colonia del Sacramento med utsikt mot Buenos Aires. Den ligger längst ut på en liten halvö och omges av vatten på tre sidor.

Colonia är den äldsta staden i Uruguay. Staden grundades 1680 av portugiserna och var en viktig utpost för att hålla spanjorerna borta. När sedan spanjorerna kom till området där Buenos Aires idag ligger blev det tvister om staden. Den har varit portugisisk och spansk i flera omgångar fram till att Uruguay blev självständigt 1828.

Staden är fylld av pittoreska kullerstensbelagda vindlande gator i gammal kolonial stil, kantade av vackra färgglada gamla hus med tegeltak. Den gamla delen är ett typexempel på en gammal portugisisk stad. Spanjorerna byggde sina städer efter ett rutnät men Colonias gator är byggda efter naturen. De flesta hus har bara en våning, även om det finns några med två våningar. När man närmar sig Colonia från sjösidan sticker fyren och kyrkan ut bland de annars så låga husen.

Colonia kan självklart besökas under en resor i Uruguay, men också på en utflykt från Buenos Aires. Det går att göra det som en endagsutflykt eller med övernattning.

I staden finns flera bra restauranger, små barer och affärer som säljer hantverk och konst.
Det är 24 mil mellan Colonia och Montevideo.

Colonia del Sacramento, Uruguay

Resmål i Uruguay

Colonia

Colonia

I sydvästra Uruguay, vid Rio de la Plata, ligger Colonia del Sacramento med utsikt mot…
Montevideo

Montevideo

Huvudstaden Montevideo grundades 1726 av spanjorerna och när Uruguay blev självständigt 1828 blev staden landets…
Punta del Este

Punta del Este

Punta del Este är Sydamerikas främsta badort och nöjesstad med en dryg miljon turister varje…

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.