Chat with us, powered by LiveChat

I sydvästra Uruguay, vid Rio de la Plata, ligger Colonia del Sacramento med utsikt mot Buenos Aires. Den ligger längst ut på en liten halvö och omges av vatten på tre sidor.

Colonia är den äldsta staden i Uruguay. Staden grundades 1680 av portugiserna och var en viktig utpost för att hålla spanjorerna borta. När sedan spanjorerna kom till området där Buenos Aires idag ligger blev det tvister om staden. Den har varit portugisisk och spansk i flera omgångar fram till att Uruguay blev självständigt 1828.

Colonia är fylld av pittoreska kullerstensbelagda vindlande gator i gammal kolonial stil, kantade av vackra färgglada gamla hus med tegeltak. Den gamla delen är ett typexempel på en gammal portugisisk stad. Spanjorerna byggde sina städer efter ett rutnät men Colonias gator är byggda efter naturen. De flesta hus har bara en våning, även om det finns några med två våningar. När man närmar sig Colonia från sjösidan sticker fyren och kyrkan ut bland de annars så låga husen.

Colonia kan självklart besökas under en rundresa i Uruguay, men också på en utflykt från Buenos Aires. Det går att göra det som en endagsutflykt eller med övernattning.

I staden finns flera bra restauranger, små barer och affärer som säljer hantverk och konst.
Det är 24 mil mellan Colonia och Montevideo.

Colonia del Sacramento, Uruguay

Andra resmål i

Montevideo
Punta del Este, Uruguay
Punta del Este
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875