Chat with us, powered by LiveChat

Colca Kanjon och Arequipa

Colca Kanjon

Colca Kanjon är en av världens absolut djupaste kanjoner. Colca Kanjon ligger cirka fyra timmars resa från Arequipa och fem timmars resa från Titicacasjön.
Colca Kanjon är mest känd för sina kondorer. De ses bäst på morgonen och bästa tiden för att se kondorer är från mars till juni då de är mest aktiva. Förutom kondorer så finns här gott om alpackor och andra lamadjur. Här finns även pumor, men det hör inte till vanligheten att man får se en puma.

Colca betyder förråd och det milda klimatet och den stänga dalen har gjort att det finns många pittoreska småbyar att besöka. Största samhället där hotellen ligger heter Chivay som har cirka 5000 invånare och ligger 3600 m.ö.h.

Colca Kanjon erbjuder även vandring, forsränning och klättring och vi rekommenderar även ett pröva på ett dopp i Caleras fem varma källor. Vattnet är uppvärmt av vulkanen Cotallumi och har en temperatur på mellan 32-40 grader och innehåller rikligt med kalcium, järn och zink. 

Arequipa

Den vita staden Arequipa ligger vackert belägen mellan de höga bergen och den vackra konformade vulkanen Misti som är hela 5822 m.ö.h. Arequipa kallas för den vita staden eftersom huvuddelen av de gamla byggnaderna är byggda av vita vulkanstenar som kallas ”sillar”.

Arequipas centrum är kanske Perus vackraste centrum med kantade av katedralen och cirka 500 storslagna hus från kolonialtiden. Den historiska stadskärnan tar besökarna tillbaka till kolonialtiden när de europeiska och andinska traditionerna började sammanblandas.
Förutom det vackra torget så rekommenderas även ett besök i Santa Catalina klostret med en intressant historia och mycket intriger bland nunnorna. Santa Catalina är mer än ett kloster – det är hemligheter som alltid kommer att finnas kvar inom klostrets vägar.

Arequipas historiska centrum är också en plats för kulinariska äventyr i dess traditionella restauranger och ”picanterias” där stenmortel och lerkrukor används för att tillaga spå¨nnande rätter som fyllda paprikor, chilipepparsås och potatisrätten ”ocopa”

Kap Horn
Kap Horn
Dansare från karnevalen i Rio de Janeiro
Karnevaler i Rio och övriga Brasilien
Laddar fler ››

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875