Chat with us, powered by LiveChat
Chichicastenango, Guatemala

Chichicastenango är Guatemalas näst största stad. Här finns smala kullerstensgator och många vackra hus. Den största sevärdheten är marknaden som hålls på torsdagar och söndagar. Den är en fullkomlig explosion av färger med alla indianer i sina dräkter. De kommer till marknaden från byarna runtomkring för att bland annat sälja handarbeten och grönsaker. Marknaden är en mycket stor begivenhet och det kommer också säljare från andra delar av landet. Ända sedan mayatiden har detta varit en mycket viktig handelsplats. Lägg särskilt märke till de vackra blusarna samt trämaskerna som används i traditionella danser. Maskerna har gjort Chichicastenango känt för sitt fina träarbete.

Strax utanför staden ligger Pascual Abaj. Här tillbeds fortfarande jordguden precis som under mayatiden. Guatemala är katolskt men blandar ofta detta med den gamla folktron.

För den som vill uppleva en senare form av maya-tro skall man bestiga just kullen Pascual Abaj där mayaindianer utövar sina ceremonier. Ofta sker dessa ceremonier under marknadsdagarna och deltagarna är ofta samma försäljare som man möter på marknadsplatsen. Dessa försäljare ber ofta om god tur först hos den kristna guden, och sedan hos de gamla gudarna.

Chichicastenango, Guatemala

Andra resmål i

Tempelruiner i Tikal, Guatemala
Tikal
Livingston
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875