fbpx
Cartagena, Colombia

Cartagena och San Andres

(Foto ovan: Ricardo Gomez Angel)

Cartagena har femhundra års händelserik historia som gör staden till en intressant plats att besöka. De pittoreska gatorna i gammal kolonial stil, den unika karibiska atmosfären av rytm och färger samt fantastiska stränder gör Cartagena till ett måste för Colombiaresenären. Förmodligen är staden den bäst bevarade av de spanska kolonisatörernas städer.

Den kulturellt intresserade fängslas av den välbevarade koloniala arkitekturen med färggranna fasader, små vackra torg, träbalkonger, eleganta residens och patios. Under 1500-1600-talen var Cartagena en av de viktigaste hamnstäderna för den spanska flottan. Härifrån skeppades de skatter som spanjorerna tog med sig från Sydamerika. Detta gjorde att staden blev ett huvudmål för pirater. Spanjorerna byggde på grund av detta ett flertal murar och befästningsverk som finns kvar än idag.

Passa på och njut av en middag i stearinljusets sken på en gammaldags restaurang, eller ett glas rom på ett kafé med rumba eller merengue-musik.

Cartagena, som är den idealiska platsen att uppleva det karibiska levnadssättet, är också känd över hela världen för sina fina drömlika karibiska stränder. Hotellen är moderna, restaurangerna många och bra och nöjeslivet är fascinerande.

Cartagena, Colombia
(Foto: Ricardo Gomez) 

Klimatet i Cartagena är mycket jämnt under året. Temperaturen håller sig oftast mellan 25-30 grader och luftfuktigheten är hög. Regnperioden är mellan maj och november med den största nederbörden i oktober.

Drygt 3 mil sydväst om Cartagena ligger nationalparken Islas del Rosario med ett pärlband av öar. Från staden tar det cirka en timme att ta sig hit med båt.

Det är mycket vackra öar med vita stränder och kristallklart vatten. Här njuter man av härligt lata dagar på stranden eller fantastiska upplevelser under vattnet. Här finns mängder av tropiska fiskar och det är ett paradis för den som vill snorkla eller dyka.

Den fina karibiska naturen är också värt ett besök och många gör turer runt med cykel.

Det går att besöka ön som en dagsutflykt, men det går också att bo där på hotell som finns på några av öarna.

Islas del Rosario

Resmål i Colombia

Bogota

Bogota

I Santa Fé de Bogotá, som är det kompletta namnet på huvudstaden, kan hela den…
Cartagena och San Andres

Cartagena och San Andres

(Foto ovan: Ricardo Gomez Angel) Cartagena har femhundra års händelserik historia som gör staden till en…
San Andrés och Providencia

San Andrés och Providencia

Den underbart vackra ögruppen San Andrés ligger 70 mil från fastlandet i nordvästlig riktning betydligt…

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.