Chat with us, powered by LiveChat
Calafate

Foto ovan Pablo Bugani.

Natursköna Patagonien lockar naturälskare med storslagna upplevelser utöver det vanliga. I Patagonien finns det största glaciärområdet utanför polerna, tillsammans med vackra bergsformationer, blågröna laguner och ett rikt djurliv. En resa hit är för många en oförglömlig upplevelse.

Hundratals glaciärer tornar upp sig och rör sig obevekligt vidare mot havet. Då och då bryts tystnaden av ett muller då glaciären kalvar, ett fantastiskt skådespel! Den mest berömda glaciären är Perito Moreno som är ca 60 meter hög och 4 km bred i framkant.

Det finns fler glaciärer i området, med namn skvallrar om europeiska upptäcktsresande som lämnat sina avtryck. Upsala, Spegazzini, Onelli och Agassiz till exempel. Det går att komma de allra flesta mycket nära, antingen till fots eller med båt. I båten möts man av de isberg som brutit sig loss från glaciären. De skiftar i färg från snövitt till djupaste blått. Det är mycket vackert!

Calafate, Argentina
Foto av Maria Fernanda Gonzalez

Det är inte bara glaciärer som finns att se här. Runt Calafate tornar bergen upp sig och det blir mer och mer populärt att vandra eller klättra i berg här. Ibland har man sån tur att man får se stora flockar med kondorer, kanske så många som 30 stycken.

Botanikern bör åka hit mellan november och februari då områdets fjällväxter blommar.

En stad som det är bra att utgå ifrån när man ska vandra eller klättra i bergen är El Chaltén. Det är en relativt ny stad som grundades bar för ca 30 år sedan, och som ligger 22 mil nordväst om Calafate. Naturscenarierna och de två topparna Fitz Roy och Cerro Torre lockar både vandrare och bergsklättrare.

El Chaltén, Argentina
Foto av Maria Fernanda Gonzalez 

Ett intressant alternativ för den som verkligen vill utforska Patagonien, eller bara ta sig vidare på ett smidigt sätt till Chile, är att ta landvägen från Calafate till Puerto Natales.

Det man bör tänka på när man åker i området runt Calafate på vintern, maj – augusti, är att vägarna kan vara oframkomliga efter rikliga snöfall.

Andra resmål i ,

Pingviner, Valdes, argentina
Valdeshalvön
Ushuaia, Argentina
Ushuaia
Laddar fler ››

Resor till ,

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875