Chat with us, powered by LiveChat
Menu
Menu
El Calafate, Argentina

Calafate

Foto ovan Pablo Bugani.

Det otroligt natursköna Patagonien lockar naturälskare med storslagna upplevelser utöver det vanliga. I Patagonien finns det största glaciärområdet utanför polerna tillsammans med vackra bergsformationer, blågröna laguner och ett fantastiskt djurliv. De spännande upplevelser som bjuds gör en resa hit helt oförglömlig.

Hundratals glaciärer tornar upp sig och rör sig obevekligt vidare. Då och då bryts tystnaden av ett muller då glaciären kalvar, ett fantastiskt skådespel! Den mest berömda glaciären är Perito Moreno som är ca 60 meter hög och 4 km bred i framkant.

Det finns fler glaciärer i området och namnen skvallrar ofta om europeiska upptäcktsresande som lämnat sina avtryck. Upsala, Spegazzini, Onelli och Agassiz till exempel. Det går att komma de allra flesta mycket nära, antingen till fots eller med båt. I båten möts man av de isberg som brutit sig loss från glaciären. De skiftar i färg från snövitt till djupaste blått. Det är mycket vackert!

Calafate, Argentina
Foto av Maria Fernanda Gonzalez

Det är inte bara glaciärer som finns att se här. Runt Calafate tornar bergen upp sig och det blir mer och mer populärt att vandra eller klättra i berg här. Man kan i bergen ha sån tur att man får se stora flockar med kondorer, kanske så många som 30 stycken.

Botanikern bör åka hit mellan november och februari då områdets fjällväxter blommar.

En stad som det är bra att utgå ifrån när man ska vandra eller klättra i bergen är El Chaltén. Det är en relativt ny stad som grundades för ca 30 år sedan och som ligger 22 mil nordväst om Calafate. Här är mycket vacker natur för vandring och de två topparna Fitz Roy och Cerro Torre lockar bergsklättrare.

El Chaltén, Argentina
Foto av Maria Fernanda Gonzalez 

Ett mycket intressant alternativ för den som verkligen vill utforska Patagonien eller bara ta sig vidare på ett smidigt sätt till Chile, är att ta landvägen från Calafate till Puerto Natales.

Det man bör tänka på när man åker i området runt Calafate på vintern som är maj – augusti, är att vägarna kan vara oframkomliga efter rikliga snöfall.

Resmål i Argentina

Bariloche

Bariloche

Foto ovan Delfina Iacub. Gröna skogar, blå sjöar och vita snötäckta bergstoppar gör att norra Patagonien…
Buenos Aires

Buenos Aires

Foto ovan Sander Crombach. Tango, saftiga biffar, fotboll, Evita, caféer, vin, Pampas, nöjen, arkitektur, shopping, kultur……
Calafate

Calafate

Foto ovan Pablo Bugani. Det otroligt natursköna Patagonien lockar naturälskare med storslagna upplevelser utöver det vanliga.…
Mendoza

Mendoza

Som en grön oas i ett annars mycket torrt landskap ligger Mendoza. De snöklädda Anderna…
Puerto iguazú

Puerto iguazú

Foto ovan Gábor Sz.. Att stå ovanför Garganta del Diablos (djävulens strupe) drygt 80 meter höga…
Salta

Salta

Foto ovan Agustín Lautaro. Öken, vingårdar och indianer. Salta och området däromkring bjuder på ett annorlunda…
Ushuaia

Ushuaia

Så långt söderut som man kan komma i Argentina ligger Ushuaia. Det är världens sydligaste…
Valdeshalvön

Valdeshalvön

Valdeshalvön är en av världens mest betydande marina miljöer och ingen annanstans i världen finns…