fbpx
El Calafate, Argentina

Calafate

Foto ovan Pablo Bugani.

Natursköna Patagonien lockar naturälskare med storslagna upplevelser utöver det vanliga. I Patagonien finns det största glaciärområdet utanför polerna, tillsammans med vackra bergsformationer, blågröna laguner och ett rikt djurliv. En resa hit är för många en oförglömlig upplevelse.

Hundratals glaciärer tornar upp sig och rör sig obevekligt vidare mot havet. Då och då bryts tystnaden av ett muller då glaciären kalvar, ett fantastiskt skådespel! Den mest berömda glaciären är Perito Moreno som är ca 60 meter hög och 4 km bred i framkant.

Det finns fler glaciärer i området, med namn skvallrar om europeiska upptäcktsresande som lämnat sina avtryck. Upsala, Spegazzini, Onelli och Agassiz till exempel. Det går att komma de allra flesta mycket nära, antingen till fots eller med båt. I båten möts man av de isberg som brutit sig loss från glaciären. De skiftar i färg från snövitt till djupaste blått. Det är mycket vackert!

Calafate, Argentina
Foto av Maria Fernanda Gonzalez

Det är inte bara glaciärer som finns att se här. Runt Calafate tornar bergen upp sig och det blir mer och mer populärt att vandra eller klättra i berg här. Ibland har man sån tur att man får se stora flockar med kondorer, kanske så många som 30 stycken.

Botanikern bör åka hit mellan november och februari då områdets fjällväxter blommar.

En stad som det är bra att utgå ifrån när man ska vandra eller klättra i bergen är El Chaltén. Det är en relativt ny stad som grundades bar för ca 30 år sedan, och som ligger 22 mil nordväst om Calafate. Naturscenarierna och de två topparna Fitz Roy och Cerro Torre lockar både vandrare och bergsklättrare.

El Chaltén, Argentina
Foto av Maria Fernanda Gonzalez 

Ett intressant alternativ för den som verkligen vill utforska Patagonien, eller bara ta sig vidare på ett smidigt sätt till Chile, är att ta landvägen från Calafate till Puerto Natales.

Det man bör tänka på när man åker i området runt Calafate på vintern, maj – augusti, är att vägarna kan vara oframkomliga efter rikliga snöfall.

Resmål i Argentina

Bariloche

Bariloche

Foto ovan Delfina Iacub. Gröna skogar, blå sjöar och vita snötäckta bergstoppar gör att norra Patagonien…
Buenos Aires

Buenos Aires

Foto ovan Sander Crombach. Tango, fotboll, Evita, caféer, saftiga biffar, vin, kultur, nöjen, arkitektur, shopping, Pampas……
Calafate

Calafate

Foto ovan Pablo Bugani. Natursköna Patagonien lockar naturälskare med storslagna upplevelser utöver det vanliga. I Patagonien…
Mendoza

Mendoza

Som en grön oas i ett torrt landskap ligger Mendoza. De snöklädda Anderna tronar i…
Puerto iguazú

Puerto iguazú

Foto ovan Gábor Sz.. Att stå ovanför Garganta del Diablos (djävulens strupe) drygt 80 meter höga…
Salta

Salta

Foto ovan Agustín Lautaro. Indianer, vingårdar, öken. Salta och området däromkring bjuder på ett annorlunda och…
Ushuaia

Ushuaia

Ushuaia ligger så långt söderut som man kan komma i Argentina. Det är rent av…
Valdeshalvön

Valdeshalvön

Valdeshalvön är en av världens mest betydande marina miljöer och saknar motstycke någonstans i världen.…

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.