Brasilia

Brasilia anlades mitt ute i ödemarken för att bli den nya huvudstaden i Brasilien. En arkitektonisk höjdpunkt för många resenärer.

Staden invigdes den 21/4 1960 och är väldigt speciell. Ovanifrån syns det att staden är byggd och formad som ett flygplan.

Brasilia
foto av ckturistando

Innan arbetet att bygga staden påbörjades, så planerade arkitekten Oscar Niemeyer och Luis Costa staden in i minsta detalj. I Brasilia D.F. (Distrito Federal) bor och arbetar presidenten. Här ligger senaten, kongressen och stor del av de brasilianska myndigheternas administration.

Här finns också en katedral i glas, samt en av världens största konstgjorda sjöar. Brasilia är en mycket vacker stad med många ståtliga byggnader och många grönområden. Hotellen i Brasilia är prisvärda, framförallt på helger, och ligger samlade i två olika områden.

Brasilia Brasilien

Andra resmål i

Dansare från karnevalen i Rio de Janeiro
Karnevaler i Rio och övriga Brasilien
Förberedelserna för karnevalerna i Brasilien pågår hela året. Karneval är den stora högtiden före fastan och infaller alltid 40 dagar före påsk (carneval där carne...
Läs mer om Karnevaler i Rio och övriga Brasilien ››
Amazon Eco Lodge | Sydamerikaexperten
Amazon Lodge
För alla som verkligen vill uppleva Amazonas regnskog så är Amazon Lodge utan tvivel den bästa lodgen. Den ligger 80 km fågelvägen strax söder om...
Läs mer om Amazon Lodge ››
Laddar fler ››

Resor till

BOKNINGSFÖRFRÅGAN