Undervattensbild från Bonito i Brasilien

Bonito är en stor attraktion för brasilianska turister, och värd att besöka för alla, med sina spännande äventyrs och naturupplevelser.

Sydamerikaexperten rekommenderar att flyta i det glasklara vattnet vid Rio da Prata (silverfloden), besöka grottor i antingen Absimo Amunhas eller Gruta do Lago azul, samt se papegojor i Buraco das Araras. Gärna i kombination med tre nätter i Pantanal.

Bonito är en liten stad vid bergskedjan Bodoquena, som ligger c:a trettio mil söder om Campo Grande i delstaten Mato Grosso do Sul i närheten av treriksröset Brasilien, Paraguay och Bolivia.

Förutom att staden ligger i väldigt vacker om skiftande natur så har det runt staden byggts upp närmare fyrtio olika attraktioner med inriktning på äventyr och natur. Allt i Bonito är väldigt välorganiserat. Huvuddelen av besökarna är brassar från södra Brasilien med bil.

Fors utanför Bonito i Brasilien

Genom Sydamerikaexperten kan du hyra speciella bilpaket där man kör Campo Grande – Pantanal -Bonito – Campo Grande. Den här delen av Brasilien är det ok att köra bil till skillnad från många andra platser i Brasilien.

I Bonito försöker man skydda naturen och har därför maximerat antalet besökare till både grottor och möjligheten att snorkla i floderna. Biltransport är nödvändigt för det går inte att gå mellan attraktionerna. Attraktionerna ligger runt Bonito och vissa så långt som 5 mil från samhället. Det är lämpligt att boka utflykterna i förväg.

Flera av besöksmålen har blivit valda till Brasiliens bästa turistattraktion. De mest populära är att snorkla och flyta i glasklart vatten, samt grottbesök.

Rio da Prata
Sydamerikaexperten rekommenderar att simma bland tiotusentals fiskar i Rio da Prata. Det finns två floder till med flutuacao/flytning men Rio da Prata anses ha mest fiskar. Ofta köper man en utflykt dit med lunch och detta bör bokas i förväg. En av de andra floderna heter Rio Sucuri (Anacondafloden) och den anses om möjligt ha ännu klarare vatten. Det är ofattbart så mycket fisk det finns och i alla storlekar och färger.

Buraco das Araras
Inte så långt från Bonito ligger Jardim och där finns en plats med hundratals röda Ara papegojor som heter “Buraco das Araras”. Helt fantastiskt, och ett måste att inkludera i besöket. Det är en geologisk plats där en 100 meter djup grop med en omkrets på 500 meter bildats. Förutom alla papegojor så finns här mer än 120 fågelarter och även däggdjur som myrslok, bältdjur och krokodiler.

Abismo Anhumas
För de våghalsade så går det sänkas ned (rappelling) i grotta på 72 meter och där göra en båttur och snorkla eller dyka i den 80 meter djupa grottsjön med helt klart vatten. Utflykten kostar cirka 2 000 kr och bör bokas hemifrån. Antalet besökare är begränsat till högst 18 personer per dag. Detta är verkligen en höjdare, och ges alltid tio poäng av tio möjliga.
I Absimso Anhumas ingår instruktion och träning i rappelling kvällen innan besöket i grottan.

Grotta i Bonito, Brasilien

Gruta do Lago Azul – den blå grottan
För de som inte vill sänkas ned så finns ett annat alternativ i en närliggande grotta, Gruta do Lago Azul. Detta är Bonitos mest besökta turistattraktion med fantastisk vacker grotta. Här går man ned på vanliga trappor.

Boca da Onça
Det finns möjlighet till en ändå högre rappel i fria luften, Boca da Onça är en 90 meters rappel, och där kan man även bada i vattenfall och gå vandringsleder. Helt ok men går inte att jämföra med Abismo Anhumas. Även Estancia Mimosa erbjuder vacker natur med ridning, bada i vattenfall och vandringsleder.

Andra resmål i

Dansare från karnevalen i Rio de Janeiro
Karnevaler i Rio och övriga Brasilien
Förberedelserna för karnevalerna i Brasilien pågår hela året. Karneval är den stora högtiden före fastan och infaller alltid 40 dagar före påsk (carneval där carne betyder kött).
Läs mer om Karnevaler i Rio och övriga Brasilien
Amazon Eco Lodge | Sydamerikaexperten
Amazon Lodge
För alla som verkligen vill uppleva Amazonas regnskog så är Amazon Lodge utan tvivel den bästa lodgen. Den ligger 80 km fågelvägen strax söder om...
Läs mer om Amazon Lodge
Amazonas Brasilien
Amazonas Brasilien
Amazonas är namnet på dels världen största regnskog, dels på floden, samt även namnet på delstaten som Manaus ligger i. Regnskogen sträcker sig över sju...
Läs mer om Amazonas Brasilien
Bild över Sao Paulo i Brasilien
Sao Paulo
Sao Paulo är en jättestad, en av världens absolut största städer. Själva staden Sao Paulo har 10,8 miljoner invånare och ligger åtta mil från kusten....
Läs mer om Sao Paulo
Bild från den gamla stadsdelen av Salvador i Brasilien
Salvador
Den historiska staden Salvador är den stad i Brasilien som är mest annorlunda – och har mest livsglädje. Salvador är mycket rik på kulturella upplevelser...
Läs mer om Salvador
Rio i skymningsljus
Rio de Janeiro
Många anser att Rio de Janeiro är en av de vackraste städerna på jorden. Det sägs att Gud skapade jorden på sex dagar och den...
Läs mer om Rio de Janeiro

Resor till

Machu Picchu
Machu Picchu och Rio de Janeiro
Både Peru och Brasilien har så mycket att se och är väl värda en egen resa, men för alla dem som vill uppleva Peru och Rio på samma resa så erbjuder Sydamerikaexperten en 11-dagars drömresa.
Machu Picchu
Machu Picchu, Iguazú-fallen och Rio de Janeiro
Vi kan nu erbjuda en fantastisk skräddarsydd resa till tre av Sydamerikas verkliga höjdpunkter. Vi kombinerar de båda underverken i Machu Picchu i Peru och Kristusstatyn i Rio de Janeiro och dessutom med fantastiska Iguazú-fallen, som är utsett till ett av världens sju naturunderverk.
Nyår i Rio de Janeiro
Nyår i Rio de Janeiro
Bästa platsen i hela världen att fira nyår tycker många är vackra Rio de Janeiro. Firandet är känt i hela världen och mer än två miljoner människor samlas på stränderna Copacabana och Ipanema vid midnatt för att fira nyår.
Tango i Buenos Aires
Buenos Aires, Iguazú och Rio de Janeiro
Ett skräddarsytt reseförslag där du kombinerar sevärdheterna i Buenos Aires, Iguazú och Rio de Janeiro.
Amazon Eco Lodge
Amazonas och Rio de Janeiro
Kombinera Amazonas regnskog med Rio de Janeiro och upplev ett mycket vackert och orört område av Amazonas!
Jaguar i Pantanal Brasilien
Jaguarresa till Pantanal
Vi åker på safari i Pantanal i Brasilien där vi bor på tre olika platser inne i Pantanal med målsättningen att få se jaguar i vilt tillstånd.
Karnevalen i Rio de Janeiro
Karnevalen i Rio de Janeiro
Björn Larsson har arranget karnevalsresor till Rio de Janeiro i drygt 25 år. Du kan vara säker på att du får en upplevelse för livet!
Stadsbild från Sydamerika
Chile, Argentina och Brasilien
Rundresa Chile, Argentina och Brasilien. Mycket innehållsrik resa med bland annat en oförglömlig bussresa över Anderna till vindistriktet Mendoza.
Iguassu Brasilien
Brasilien Runt
Vi arrangerade Brasilien Runt för första gången 1998 och den har alltid varit mycket uppskattad. Resan innehåller det bästa som Brasilien har att erbjuda!
Fågelskådarresa
Fågelskådarresa
Om du inte skådat i Sydamerika innan så rekommenderar vi en skådarresa till Pantanal i Brasilien med lokala experter. Sydamerikaexperten arrangerar även skräddarsydda resor för skådare till hela Syd- och Centralamerika.
Golfresa till Sydamamerika med Sydamerikaexperten
Golfresa
Res till Sydamerika för att enbart spela golf, eller res runt i Sydamerika ändå och ta några golfrundor på fantastiskt fina banor här och där.
Konstresa med Sydamerikaexperten
Konst och kulturresa
För den konstintresserade har Sydamerika ett mycket stort utbud. Sydamerikanska konstnärer bidrar ständigt med betydande verk till världskonsten.
Vinresa med Sydamerikaexperten
Vinresa
Sydamerikaexperten skräddarsyr specialresor med vin som tema, eller vanliga rundresor på egen hand där förbokade besök på vingårdar ingår. På många ställen går det också att boka övernattning på vingårdarna.
Lantbruksresa med Sydamerikaexperten
Lantbruksresa
Sydamerikaexperten har med framgång genom årens lopp arrangerat många lantbruksresor, bland annat för Lantmännen och Jordbruksverket.
Jaguar i Pantanal
Skräddarsydd jaguarsafari
Vi har satt samman tre skräddarsydda reseförslag i olika prisklasser för dig som vill göra en jaguarsafari i Pantanal.
Paradisstrand i Jericoacoara
Amazonas, Lençóis Maranhenses och Jericoacoara
En kombinationsresa med Amazonas regnskog och tre höjdpunkter i nordöstra Brasilien: Lençóis Maranhenses sanddynor, Parnaibadeltat samt den välkända lilla byn Jericoacoara med en av världens vackraste stränder.
BOKNINGSFÖRFRÅGAN