fbpx
Undervattensbild från Bonito i Brasilien

Bonito är en stor attraktion för brasilianska turister, och värd att besöka för alla, med sina spännande äventyrs och naturupplevelser.

Sydamerikaexperten rekommenderar att flyta i det glasklara vattnet vid Rio da Prata (silverfloden), besöka grottor i antingen Absimo Amunhas eller Gruta do Lago azul, samt se papegojor i Buraco das Araras. Gärna i kombination med tre nätter i Pantanal.

Bonito är en liten stad ligger c:a trettio mil söder om Campo Grande i delstaten Mato Grosso do Sul i närheten av treriksröset Brasilien, Paraguay och Bolivia.

Förutom att staden ligger i väldigt vacker om skiftande natur så har det runt staden byggts upp närmare fyrtio olika attraktioner med inriktning på äventyr och natur. Allt i Bonito är väldigt välorganiserat. Huvuddelen av besökarna är brassar från södra Brasilien med bil.

Fors utanför Bonito i Brasilien

Genom Sydamerikaexperten kan du hyra speciella bilpaket där man kör Campo Grande – Pantanal -Bonito – Campo Grande. Den här delen av Brasilien är det ok att köra bil till skillnad från många andra platser i Brasilien.

I Bonito försöker man skydda naturen och har därför maximerat antalet besökare till både grottor och möjligheten att snorkla i floderna. Biltransport är nödvändigt för det går inte att gå mellan attraktionerna. Attraktionerna ligger runt Bonito och vissa så långt som 5 mil från samhället. Det är lämpligt att boka utflykterna i förväg.

Flera av besöksmålen har blivit valda till Brasiliens bästa turistattraktion. De mest populära är att snorkla och flyta i glasklart vatten, samt grottbesök. Sydamerikaexperten rekommenderar att simma bland tiotusentals fiskar i Rio da Prata. Det finns två floder till med flutuacao/flytning men Rio da Prata anses ha mest fiskar. Ofta köper man en utflykt dit med lunch och detta bör bokas i förväg. En av de andra floderna heter Rio Sucuri (Anacondafloden) och den anses om möjligt ha ännu klarare vatten. Det är ofattbart så mycket fisk det finns och i alla storlekar och färger.

Inte så långt från Bonito finns en plats med hundratals röda Ara papegojor som heter “Buraco das Arararas”. Helt fantastiskt, och ett måste att inkludera i besöket.

För de våghalsade så går det sänkas ned en i grotta på 72 meter och där göra en båttur och snorkla. www.abismoanhumas.com.br. Denna utflykten kostar cirka 2 000 kr och måste bokas hemifrån. De tar endast högst 18 personer per dag. Detta är verkligen en höjdare, och ges alltid tio poäng av tio möjliga.

Grotta i Bonito, Brasilien

För de som inte vill sänkas ned så finns ett annat alternativ i en närliggande grotta, Gruta do Lago Azul. Detta är Bonitos mest besökta turistattraktion med fantastisk vacker grotta. Här går man ned på vanliga trappor.

Det finns möjlighet till en ändå högre rappel i fria luften, Boca da Onca är en 90 meters rappel, och där kan man även bada i vattenfall och gå vandringsleder. Helt ok men går inte att jämföra med Abismo Anhumas. Även Estancia Mimosa erbjuder vacker natur med ridning, bada i vattenfall och vandringsleder.

Andra resmål i

Dansare från karnevalen i Rio de Janeiro
Karnevaler i Rio och övriga Brasilien
Förberedelserna för karnevalerna i Brasilien pågår hela året. Karneval är den stora högtiden före fastan och infaller alltid 40 dagar före påsk (carneval där carne betyder kött).
Amazon Lodge, Brasilien
Amazon Lodge
För alla som verkligen vill uppleva Amazonas regnskog så är Amazon Lodge utan tvivel den bästa lodgen. Den ligger 80 km fågelvägen strax söder om...
Amazonas, Brasilien
Amazonas Brasilien
Amazonas är namnet på dels världen största regnskog, dels på floden, samt även namnet på delstaten som Manaus ligger i. Regnskogen sträcker sig över sju...
Bild över Sao Paulo i Brasilien
Sao Paulo
Sao Paulo är en jättestad, en av världens absolut största städer. Själva staden Sao Paulo har 10,8 miljoner invånare och ligger åtta mil från kusten....
Bild från den gamla stadsdelen av Salvador i Brasilien
Salvador
Den historiska staden Salvador är den stad i Brasilien som är mest annorlunda – och har mest livsglädje. Salvador är mycket rik på kulturella upplevelser...
Rio i skymningsljus
Rio de Janeiro
Många anser att Rio de Janeiro är en av de vackraste städerna på jorden. Det sägs att Gud skapade jorden på sex dagar och den...
BOKNINGSFÖRFRÅGAN