Chat with us, powered by LiveChat
Undervattensbild från Bonito i Brasilien

Bonito är en stor attraktion för brasilianska turister, och värd att besöka för alla, med sina spännande äventyrs och naturupplevelser.

Sydamerikaexperten rekommenderar att flyta i det glasklara vattnet vid Rio da Prata (silverfloden), besöka grottor i antingen Absimo Amunhas eller Gruta do Lago azul, samt se papegojor i Buraco das Araras. Gärna i kombination med tre nätter i Pantanal.

Bonito är en liten stad vid bergskedjan Bodoquena, som ligger c:a trettio mil söder om Campo Grande i delstaten Mato Grosso do Sul i närheten av treriksröset Brasilien, Paraguay och Bolivia.

Förutom att staden ligger i väldigt vacker om skiftande natur så har det runt staden byggts upp närmare fyrtio olika attraktioner med inriktning på äventyr och natur. Allt i Bonito är väldigt välorganiserat. Huvuddelen av besökarna är brassar från södra Brasilien med bil.

Fors utanför Bonito i Brasilien

Genom Sydamerikaexperten kan du hyra speciella bilpaket där man kör Campo Grande – Pantanal -Bonito – Campo Grande. Den här delen av Brasilien är det ok att köra bil till skillnad från många andra platser i Brasilien.

I Bonito försöker man skydda naturen och har därför maximerat antalet besökare till både grottor och möjligheten att snorkla i floderna. Biltransport är nödvändigt för det går inte att gå mellan attraktionerna. Attraktionerna ligger runt Bonito och vissa så långt som 5 mil från samhället. Det är lämpligt att boka utflykterna i förväg.

Flera av besöksmålen har blivit valda till Brasiliens bästa turistattraktion. De mest populära är att snorkla och flyta i glasklart vatten, samt grottbesök.

Rio da Prata
Sydamerikaexperten rekommenderar att simma bland tiotusentals fiskar i Rio da Prata. Det finns två floder till med flutuacao/flytning men Rio da Prata anses ha mest fiskar. Ofta köper man en utflykt dit med lunch och detta bör bokas i förväg. En av de andra floderna heter Rio Sucuri (Anacondafloden) och den anses om möjligt ha ännu klarare vatten. Det är ofattbart så mycket fisk det finns och i alla storlekar och färger.

Buraco das Araras
Inte så långt från Bonito ligger Jardim och där finns en plats med hundratals röda Ara papegojor som heter “Buraco das Araras”. Helt fantastiskt, och ett måste att inkludera i besöket. Det är en geologisk plats där en 100 meter djup grop med en omkrets på 500 meter bildats. Förutom alla papegojor så finns här mer än 120 fågelarter och även däggdjur som myrslok, bältdjur och krokodiler.

Abismo Anhumas
För de våghalsade så går det sänkas ned (rappelling) i grotta på 72 meter och där göra en båttur och snorkla eller dyka i den 80 meter djupa grottsjön med helt klart vatten. Utflykten kostar cirka 2 000 kr och bör bokas hemifrån. Antalet besökare är begränsat till högst 18 personer per dag. Detta är verkligen en höjdare, och ges alltid tio poäng av tio möjliga.
I Absimso Anhumas ingår instruktion och träning i rappelling kvällen innan besöket i grottan.

Grotta i Bonito, Brasilien

Gruta do Lago Azul – den blå grottan
För de som inte vill sänkas ned så finns ett annat alternativ i en närliggande grotta, Gruta do Lago Azul. Detta är Bonitos mest besökta turistattraktion med fantastisk vacker grotta. Här går man ned på vanliga trappor.

Boca da Onça
Det finns möjlighet till en ändå högre rappel i fria luften, Boca da Onça är en 90 meters rappel, och där kan man även bada i vattenfall och gå vandringsleder. Helt ok men går inte att jämföra med Abismo Anhumas. Även Estancia Mimosa erbjuder vacker natur med ridning, bada i vattenfall och vandringsleder.

Andra resmål i

Dansare från karnevalen i Rio de Janeiro
Karnevaler i Rio och övriga Brasilien
Amazon Eco Lodge | Sydamerikaexperten
Amazon Lodge
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875