Bogota Colombia

I Santa Fé de Bogotá, som är det kompletta namnet på huvudstaden, kan hela den märkliga colombianska kulturella och etniska blandningen upplevas på nära håll.

Moderna futuristiska byggnader, vackra kolonialkyrkor och utmärkta museum erbjuder ett rikt kulturellt liv. Det historiska arvet från kolonialtiden med gamla kolonialbyggnader och träbalkonger finns till större delen i stadsdelen la Candelaria. Här finns också teatrar och museum samt många barer och kaféer.

På söndagar vallfärdar stadsinvånarna till Monserrateberget på 2 800 meters höjd med Montserrates liggande Kristus – en av de vackraste spanska statyerna från 1600-talet. På berget finns också hantverksmarknad och restauranger och där har man en fantastisk utsikt över Bogotá.

På Plaza de Bolivar ligger den Colombianska kongressen och flera andra viktiga byggnader. Bland stadens alla utmärkta museum så är Guldmuseet med guld från tiden före Columbus det mest intressanta.

I staden finns flera bra restauranger. Det område som just nu är mest populärt heter Zona G. Det mer romantiska området Usaquén har också bra restauranger.

La Candelaria Bogota

Andra resmål i

San Andre Colombia
San Andrés och Providencia
Den underbart vackra ögruppen San Andrés ligger 70 mil från fastlandet i nordvästlig riktning betydligt närmare Nicaragua än Colombia. De största och mest kända öarna...
Läs mer om San Andrés och Providencia ››
Cartagena Colombia
Cartagena och Tayrona
(Foto ovan: Ricardo Gomez Angel) Cartagena har femhundra års händelserik historia som gör staden till en intressant plats att besöka. De pittoreska gatorna i gammal kolonial...
Läs mer om Cartagena och Tayrona ››
Laddar fler ››

Resor till

BOKNINGSFÖRFRÅGAN