fbpx
Bogota, Colombia

Bogota

I Santa Fé de Bogotá, som är det kompletta namnet på huvudstaden, kan hela den märkliga colombianska kulturella och etniska blandningen upplevas på nära håll.

Moderna futuristiska byggnader, vackra kolonialkyrkor och utmärkta museum erbjuder ett rikt kulturellt liv. Det historiska arvet från kolonialtiden med gamla kolonialbyggnader och träbalkonger finns till större delen i stadsdelen la Candelaria. Här finns också teatrar och museum samt många barer och kaféer.

På söndagar vallfärdar stadsinvånarna till Monserrateberget på 2 800 meters höjd med Montserrates liggande Kristus – en av de vackraste spanska statyerna från 1600-talet. På berget finns också hantverksmarknad och restauranger och där har man en fantastisk utsikt över Bogotá.

På Plaza de Bolivar ligger den Colombianska kongressen och flera andra viktiga byggnader. Bland stadens alla utmärkta museum så är Guldmuseet med guld från tiden före Columbus det mest intressanta.

I staden finns flera bra restauranger. Det område som just nu är mest populärt heter Zona G. Det mer romantiska området Usaquén har också bra restauranger.

La Candelaria, Bogota

Resmål i Colombia

Bogota

Bogota

I Santa Fé de Bogotá, som är det kompletta namnet på huvudstaden, kan hela den…
Cartagena och San Andres

Cartagena och San Andres

(Foto ovan: Ricardo Gomez Angel) Cartagena har femhundra års händelserik historia som gör staden till en…
San Andrés och Providencia

San Andrés och Providencia

Den underbart vackra ögruppen San Andrés ligger 70 mil från fastlandet i nordvästlig riktning betydligt…

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.