Chat with us, powered by LiveChat
Bogota, Colombia

I Santa Fé de Bogotá, som är det kompletta namnet på huvudstaden, kan hela den märkliga colombianska kulturella och etniska blandningen upplevas på nära håll.

Moderna futuristiska byggnader, vackra kolonialkyrkor och utmärkta museum erbjuder ett rikt kulturellt liv. Det historiska arvet från kolonialtiden med gamla kolonialbyggnader och träbalkonger finns till större delen i stadsdelen la Candelaria. Här finns också teatrar och museum samt många barer och kaféer.

På söndagar vallfärdar stadsinvånarna till Monserrateberget på 2 800 meters höjd med Montserrates liggande Kristus – en av de vackraste spanska statyerna från 1600-talet. På berget finns också hantverksmarknad och restauranger och där har man en fantastisk utsikt över Bogotá.

På Plaza de Bolivar ligger den Colombianska kongressen och flera andra viktiga byggnader. Bland stadens alla utmärkta museum så är Guldmuseet med guld från tiden före Columbus det mest intressanta.

I staden finns flera bra restauranger. Det område som just nu är mest populärt heter Zona G. Det mer romantiska området Usaquén har också bra restauranger.

La Candelaria, Bogota

Andra resmål i

San Andre, Colombia
San Andrés och Providencia
Cartagena, Colombia
Cartagena och Tayrona
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875