fbpx
San Carlos de Bariloche, Argentina

Bariloche

Foto ovan Delfina Iacub.

Gröna skogar, blå sjöar och vita snötäckta bergstoppar gör att norra Patagonien påminner om ädelstenar som gnistrar i solen. Den här delen av Anderna, i Patagonien, norra Argentina, är sagolikt vacker. Vidsträckta skogar täcker sluttningarna och de snötäckta topparna speglar sig i kristallklara sjöar. Det är som en dröm. Man blir lätt poetisk.

Sjölandskapen runt San Carlos de Bariloche med sjön Nahuel Huapi och nationalparken med samma namn påminner om Schweiz. Här är vackert att vandra på sommaren, och perfekt att åka skidor på vintern. Det finns flera skidpister som är öppna mellan juni och september, bland annat Cerro Catedral. I juni kan det bli upp ett par meter snö här.

I nationalparken Lanin finns också vackra sjöar med en vulkan på 3 776 meters höjd. Här finns en vinterresort som heter Cerro Chapelco.

Lake Moreno, Bariloche, Argentina
Foto av guille pozzi

En populär och vacker tur som många gör är att ta sig från Bariloche till Puerto Montt i Chile, eller i omvänd ordning. Det är en kombinerad buss- och båttur som kan göras över dagen eller med övernattning på vägen om man vill. Totalt är det fyra delsträckor med buss och tre med båt.

En annan vacker väg att åka är “De sju sjöarnas väg”. Den går mellan San Martin de los Andes och Villa La Angostura, och sägs ha inspirerat Disney till filmen om Bambi.

Bariloche är känt för sin goda mat. Man bör pröva curantos, som är en blandning av skaldjur, kött och grönsaker och som lagas på heta stenar. Olika fiskrätter och rätter av vildsvin brukar också vara populära. Den som tycker om choklad har här kommit till sitt drömresmål – här finns ca 130 olika varianter av choklad!

Resmål i Argentina

Bariloche

Bariloche

Foto ovan Delfina Iacub. Gröna skogar, blå sjöar och vita snötäckta bergstoppar gör att norra Patagonien…
Buenos Aires

Buenos Aires

Foto ovan Sander Crombach. Tango, fotboll, Evita, caféer, saftiga biffar, vin, kultur, nöjen, arkitektur, shopping, Pampas……
Calafate

Calafate

Foto ovan Pablo Bugani. Natursköna Patagonien lockar naturälskare med storslagna upplevelser utöver det vanliga. I Patagonien…
Mendoza

Mendoza

Som en grön oas i ett torrt landskap ligger Mendoza. De snöklädda Anderna tronar i…
Puerto iguazú

Puerto iguazú

Foto ovan Gábor Sz.. Att stå ovanför Garganta del Diablos (djävulens strupe) drygt 80 meter höga…
Salta

Salta

Foto ovan Agustín Lautaro. Indianer, vingårdar, öken. Salta och området däromkring bjuder på ett annorlunda och…
Ushuaia

Ushuaia

Ushuaia ligger så långt söderut som man kan komma i Argentina. Det är rent av…
Valdeshalvön

Valdeshalvön

Valdeshalvön är en av världens mest betydande marina miljöer och saknar motstycke någonstans i världen.…

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.