San Carlos de Bariloche Argentina

Foto ovan Delfina Iacub.

Gröna skogar, blå sjöar och vita snötäckta bergstoppar gör att norra Patagonien påminner om ädelstenar som gnistrar i solen. Den här delen av Anderna, i Patagonien, norra Argentina, är sagolikt vacker. Vidsträckta skogar täcker sluttningarna och de snötäckta topparna speglar sig i kristallklara sjöar. Det är som en dröm. Man blir lätt poetisk.

Sjölandskapen runt San Carlos de Bariloche med sjön Nahuel Huapi och nationalparken med samma namn påminner om Schweiz. Här är vackert att vandra på sommaren, och perfekt att åka skidor på vintern. Det finns flera skidpister som är öppna mellan juni och september, bland annat Cerro Catedral. I juni kan det bli upp ett par meter snö här.

Golfälskare rekommenderas ett besök på Llao llao golf resort som ligger inne i Nahuel Huapi National Park.

I nationalparken Lanin finns också vackra sjöar med en vulkan på 3 776 meters höjd. Här finns en vinterresort som heter Cerro Chapelco.

Bariloche är känt för sin goda mat. Man bör pröva curantos, som är en blandning av skaldjur, kött och grönsaker och som lagas på heta stenar. Olika fiskrätter och rätter av vildsvin brukar också vara populära. Den som tycker om choklad har här kommit till sitt drömresmål – här finns ca 130 olika varianter av choklad!

Lake Moreno Bariloche Argentina
Foto av guille pozzi

Lake Crossing – Cruce de lagos
En populär och vacker tur som många gör är att ta sig från Bariloche till Puerto Montt i Chile, eller i omvänd ordning. Det är en kombinerad buss- och båttur som kan göras över dagen eller med övernattning på vägen om man vill. Totalt är det fyra delsträckor med buss och tre med båt. Det är en mycket smidig resa där bagaget checkas in vid avresan och fås igen vid ankomsten till hotellet.


De sju sjöarnas väg
En annan vacker väg att åka är “De sju sjöarnas väg”. Den går mellan San Martin de los Andes och Villa La Angostura, och sägs ha inspirerat Disney till filmen om Bambi.

Andra resmål i

Pingviner Valdes argentina
Valdeshalvön
Valdeshalvön är en av världens mest betydande marina miljöer och saknar motstycke någonstans i världen. Magellanpingviner lever tillsammans med bl a valar, sjöelefanter och sälar,...
Läs mer om Valdeshalvön ››
Ushuaia Argentina
Ushuaia
Ushuaia ligger så långt söderut som man kan komma i Argentina. Det är rent av världens sydligaste stad. Här möter Anderna havet, och den äventyrslystne...
Läs mer om Ushuaia ››
Laddar fler ››

Resor till

BOKNINGSFÖRFRÅGAN