Ballestaöarna Peru

Cirka 4 timmars bilväg söder om Lima ligger Paracas. Det är en liten fiskeby som i anslutning till den marina nationalparken Paracas. Det är ett paradis för naturvänner liksom närliggande Ballestasöarna med en stor mängd sjöfågel som pelikaner, sulor, skarvar och den mycket vackra inkatärnan. Här finns också ofta pingviner och en stor koloni sjölejon. I vattnen finns delfiner och med lite tur så slår de följe med båten. Och om man har riktig tur så går det även att se val – det gjorde en av våra rundresegrupper på Peru Runt.

Man får inte gå iland på öarna men båtarna kör mycket nära så det är lätt att se djuren och fåglarna samt de vackra grottformationer som finns här.

På väg till Ballestasöarna åker man förbi en av de berömda Nazcalinjernas inristningar – en stor kandelaber. Den går faktiskt att se från båten under Ballestasutflykten.

Sydamerikaexperten Paracas Peru
Paracas Peru

Andra resmål i

Inristingar Nazco Peru
Nazca
Ett av jordens mysterier är inristningarna i Nazca som upptäcktes i början av 1900-talet. Från marken syns ingenting, men väl uppe i flygplanet syns stora...
Läs mer om Nazca ››
Taquile Peru
Titicacasjön och ön Taquile
Ute på den klarblå Titicacasjön ligger ön Taquile. Det är en mycket vacker ö med fantastisk utsikt över sjön. Härifrån ser man hur stor sjön...
Läs mer om Titicacasjön och ön Taquile ››
Laddar fler ››

Resor till

BOKNINGSFÖRFRÅGAN