Chat with us, powered by LiveChat

Badorter utanför Rio

Kombinera vistelsen i Rio med några avkopplande dagar på någon av de fantastiska badorterna i Rios närhet. Få stränder i världen är vackrare än dessa stränder.

Kombinera vistelsen i Rio med några avkopplande dagar på någon av de fantastiska badorterna i Rios närhet. Få stränder i världen är vackrare än dessa.

15 mil nedanför (väster om) Rio ligger paradisön Ilha Grande. Ytterligare tio mil ligger den gamla kulturstaden Paraty. På den andra sidan, öster om Rio, ligger populära badorten Buzios, ute på en halvö. Och 45 kilometer därifrån ligger Cabo Frio, och intill ligger Arrial do Cabo med bland de finaste dyk-möjligheterna i Brasilien – och dessutom färska ostron.

Ilha Grande, Brasilien

Ilha Grande
Paradisön Ilha Grande ligger i resterna av den Atlant-regnskog som en gång i tiden täckte området. Det är bara femton mil från Rio och en kort båtresa ut. Förr i tiden var Ilha Grande ett tillhåll för pirater och därefter tills ganska nyligen en fängelsö. Numera är Ilha Grande en naturupplevelse och ett fantastiskt resmål för den som vill ha bra badstränder i lugn miljö.


På ena sidan av ön ligger Praia Lopes Mendes, som räknas som en av världens absolut vackraste stränder. På stränderna inåt viken är förhållandena perfekta för snorkling i glasklart vatten bland tusentals fiskar. Här finns även djungelliknande vandringsleder, kolibrier och vilda apor samt den 900 meter höga toppen Pico de Papagaio. Ta chansen och se soluppgången från Pico de Papagaio!

Några avkopplande dagar på Ilha Grande är perfekt att kombinera med världsstaden Rio de Janeiro. Båtarna till Ilha Grande avgår från antingen Conceicao de Jacarei, Mangaratiba eller Angra dos Reis.
En del föredrar att bo en natt på hotell i Rio de Janeiro igen före hemresan, men Sydamerikaexperten rekommenderar att man väljer att åka från Ilha Grande direkt till flygplatsen. Transporten till båten till Ilha Grande kan ske med privat bil eller privat minibuss. Reguljär buss kostar kring hundralappen och avgår från busstationen (Rodoviaria) i Rio. Båtbiljetten ut till Ilha Grande kostar mindre än 50 kr.

Cabo Frio, Brasilien

Cabo Frio
Ett bra alternativ till bad och avkoppling i Rio de Janeiro är några dagar i Cabo Frio, 16 mil från Rio. Här finns den kanske finaste sanden bland de brasilianska stränderna, och möjlighet till intressanta utflykter i omgivningen samt bra restauranger och nöjesliv.
Medan turister från Europa ofta söker sig till närliggande Buzios, så föredrar många brasilianska turister de vackra stränderna kring Cabo Frio. Praia do Forte är en sju kilometer lång sandstrand med den vitaste sanden i Brasilien och en härlig färg på vattnet. Lite längre bort från centrum ligger Praia do Peró och Praia das Conchas.
För stranddyrkarna finns en ny strand att besöka för varje dag. Det går också att göra trevliga båtutflykter samt snorkla, dyka och fiska.
Cabo Frio har 150 000 invånare, men det finns ännu inga stora hotellkomplex i Cabo Frio. Här bor man i mindre pousador. Enda undantaget är Hotel Malibu Palace som ligger utmed paradgatan på Praia do Forte. Inne vid kanalen, c:a 800 meter från Praia do Forte, finns ett trevligt kvällsliv med många restauranger och barer.

Närliggande Arrial do Cabo ute på halvön är också ett bra alternativ med både lugna stränder (prainha) och stränder för surfare samt en fantastiskt vacker solnedgång. Arrial do Cabo har fina dykmöjligheter och många dykskolor. Dessutom går det köpa färska ostron i Arrrial do Cabo.

Buzios, Brasilien

Buzios
Halvön Buzios (Armacao de Buzios) med mer än 20 olika stränder fördelat på sjutton vikar, ligger mindre än tre timmars resa från Rio. Ofta kallas Buzios för Brasiliens St. Tropez.

Joao Fernandes anses av många vara den bästa stranden, och den ligger på promenadavstånd från det lilla mysiga centrumet. Vibrerande nattliv, charmiga mindre hotell och stort utbud av bra restauranger lockar till sig Sydamerikas jet-set. Området blev först känt genom Brigitte Bardot på 1960 talet.


För de som önskar bad och avkoppling så är Buzios en perfekt plats. Buzios har visserligen ett ganska litet centrum med Rua das Pedras (stengatan), men det är som att komma till en idyllisk ort. Ingen jäkt eller stress, bara sol, avkoppling och nöje. Eftersom det är en halvö så finns här alla typer av stränder. De som vill ha lugna stränder hittar sina paradisstränder, och de som önskar surfing hittar stränder lämpliga för att surfa. Här finns även bra möjligheter till både snorkling och dykning. För den som önskar, så finns det en golfbana i närheten.
Det går att åka till Buzios året om. Buzios är som kallast i juli, men det är ändå varmare här en vad det är i juli i Sverige. Högsäsong december till februari är det riktigt varmt. Karnevalen är en stor högtid i Buzios eftersom många Rio och Sao Paulo-bor söker sig till Buzios vackra stränder.

Paraty, Brasilien

Paraty
I den vackra pittoreska byn Paraty från 1500 talet är de flesta gamla husen fortfarande bevarade.
De trånga gatorna ger ett gemytligt intryck. På framförallt sextonhundratalet var Paraty den viktigaste hamnen för det guld och kaffe som skeppades till Europa. Koloniala Paraty är med på Unescos världsarvslista.
Paratys skärgård består av 300 stränder och 65 öar. Dagtid finns ett rikligt utbud av utflykter i den vackra brasilianska skärgården medan det kvällstid är en trevlig atmosfär i byns centrum.
Paraty som omväxlande stavas med y och i (Parati) på slutet, ligger 26 mil från Rio de Janeiro. Det går täta bussar dit från busstationen Rodoviaria i Rio de Janeiro.
Inga bilar är tillåtna inne i den historiska stadsdelen Centro Historico.

Foto av Isis França

Andra resmål i

Dansare från karnevalen i Rio de Janeiro
Karnevaler i Rio och övriga Brasilien
Amazon Eco Lodge | Sydamerikaexperten
Amazon Lodge
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875