Badorter utanför Rio

Kombinera vistelsen i Rio med några avkopplande dagar på någon av de fantastiska badorterna i Rios närhet. Få stränder i världen är vackrare än dessa stränder.

Kombinera vistelsen i Rio med några avkopplande dagar på någon av de fantastiska badorterna i Rios närhet. Få stränder i världen är vackrare än dessa.

15 mil nedanför (väster om) Rio ligger paradisön Ilha Grande. Ytterligare tio mil ligger den gamla kulturstaden Paraty. På den andra sidan, öster om Rio, ligger populära badorten Buzios, ute på en halvö. Och 45 kilometer därifrån ligger Cabo Frio, och intill ligger Arrial do Cabo med bland de finaste dyk-möjligheterna i Brasilien – och dessutom färska ostron.

Ilha Grande, Brasilien

Ilha Grande
Paradisön Ilha Grande ligger i resterna av den Atlant-regnskog som en gång i tiden täckte området. Det är bara femton mil från Rio och en kort båtresa ut. Förr i tiden var Ilha Grande ett tillhåll för pirater och därefter tills ganska nyligen en fängelsö. Numera är Ilha Grande en naturupplevelse och ett fantastiskt resmål för den som vill ha bra badstränder i lugn miljö.


På ena sidan av ön ligger Praia Lopes Mendes, som räknas som en av världens absolut vackraste stränder. På stränderna inåt viken är förhållandena perfekta för snorkling i glasklart vatten bland tusentals fiskar. Här finns även djungelliknande vandringsleder, kolibrier och vilda apor samt den 900 meter höga toppen Pico de Papagaio. Ta chansen och se soluppgången från Pico de Papagaio!

Några avkopplande dagar på Ilha Grande är perfekt att kombinera med världsstaden Rio de Janeiro. Båtarna till Ilha Grande avgår från antingen Conceicao de Jacarei, Mangaratiba eller Angra dos Reis.
En del föredrar att bo en natt på hotell i Rio de Janeiro igen före hemresan, men Sydamerikaexperten rekommenderar att man väljer att åka från Ilha Grande direkt till flygplatsen. Transporten till båten till Ilha Grande kan ske med privat bil eller privat minibuss. Reguljär buss kostar kring hundralappen och avgår från busstationen (Rodoviaria) i Rio. Båtbiljetten ut till Ilha Grande kostar mindre än 50 kr.

Cabo Frio, Brasilien

Cabo Frio
Ett bra alternativ till bad och avkoppling i Rio de Janeiro är några dagar i Cabo Frio, 16 mil från Rio. Här finns den kanske finaste sanden bland de brasilianska stränderna, och möjlighet till intressanta utflykter i omgivningen samt bra restauranger och nöjesliv.
Medan turister från Europa ofta söker sig till närliggande Buzios, så föredrar många brasilianska turister de vackra stränderna kring Cabo Frio. Praia do Forte är en sju kilometer lång sandstrand med den vitaste sanden i Brasilien och en härlig färg på vattnet. Lite längre bort från centrum ligger Praia do Peró och Praia das Conchas.
För stranddyrkarna finns en ny strand att besöka för varje dag. Det går också att göra trevliga båtutflykter samt snorkla, dyka och fiska.
Cabo Frio har 150 000 invånare, men det finns ännu inga stora hotellkomplex i Cabo Frio. Här bor man i mindre pousador. Enda undantaget är Hotel Malibu Palace som ligger utmed paradgatan på Praia do Forte. Inne vid kanalen, c:a 800 meter från Praia do Forte, finns ett trevligt kvällsliv med många restauranger och barer.

Närliggande Arrial do Cabo ute på halvön är också ett bra alternativ med både lugna stränder (prainha) och stränder för surfare samt en fantastiskt vacker solnedgång. Arrial do Cabo har fina dykmöjligheter och många dykskolor. Dessutom går det köpa färska ostron i Arrrial do Cabo.

Buzios, Brasilien

Buzios
Halvön Buzios (Armacao de Buzios) med mer än 20 olika stränder fördelat på sjutton vikar, ligger mindre än tre timmars resa från Rio. Ofta kallas Buzios för Brasiliens St. Tropez.

Joao Fernandes anses av många vara den bästa stranden, och den ligger på promenadavstånd från det lilla mysiga centrumet. Vibrerande nattliv, charmiga mindre hotell och stort utbud av bra restauranger lockar till sig Sydamerikas jet-set. Området blev först känt genom Brigitte Bardot på 1960 talet.


För de som önskar bad och avkoppling så är Buzios en perfekt plats. Buzios har visserligen ett ganska litet centrum med Rua das Pedras (stengatan), men det är som att komma till en idyllisk ort. Ingen jäkt eller stress, bara sol, avkoppling och nöje. Eftersom det är en halvö så finns här alla typer av stränder. De som vill ha lugna stränder hittar sina paradisstränder, och de som önskar surfing hittar stränder lämpliga för att surfa. Här finns även bra möjligheter till både snorkling och dykning. För den som önskar, så finns det en golfbana i närheten.
Det går att åka till Buzios året om. Buzios är som kallast i juli, men det är ändå varmare här en vad det är i juli i Sverige. Högsäsong december till februari är det riktigt varmt. Karnevalen är en stor högtid i Buzios eftersom många Rio och Sao Paulo-bor söker sig till Buzios vackra stränder.

Paraty, Brasilien

Paraty
I den vackra pittoreska byn Paraty från 1500 talet är de flesta gamla husen fortfarande bevarade.
De trånga gatorna ger ett gemytligt intryck. På framförallt sextonhundratalet var Paraty den viktigaste hamnen för det guld och kaffe som skeppades till Europa. Koloniala Paraty är med på Unescos världsarvslista.
Paratys skärgård består av 300 stränder och 65 öar. Dagtid finns ett rikligt utbud av utflykter i den vackra brasilianska skärgården medan det kvällstid är en trevlig atmosfär i byns centrum.
Paraty som omväxlande stavas med y och i (Parati) på slutet, ligger 26 mil från Rio de Janeiro. Det går täta bussar dit från busstationen Rodoviaria i Rio de Janeiro.
Inga bilar är tillåtna inne i den historiska stadsdelen Centro Historico.

Foto av Isis França

Andra resmål i

Dansare från karnevalen i Rio de Janeiro
Karnevaler i Rio och övriga Brasilien
Förberedelserna för karnevalerna i Brasilien pågår hela året. Karneval är den stora högtiden före fastan och infaller alltid 40 dagar före påsk (carneval där carne betyder kött).
Läs mer om Karnevaler i Rio och övriga Brasilien
Amazon Eco Lodge | Sydamerikaexperten
Amazon Lodge
För alla som verkligen vill uppleva Amazonas regnskog så är Amazon Lodge utan tvivel den bästa lodgen. Den ligger 80 km fågelvägen strax söder om...
Läs mer om Amazon Lodge
Amazonas Brasilien
Amazonas Brasilien
Amazonas är namnet på dels världen största regnskog, dels på floden, samt även namnet på delstaten som Manaus ligger i. Regnskogen sträcker sig över sju...
Läs mer om Amazonas Brasilien
Bild över Sao Paulo i Brasilien
Sao Paulo
Sao Paulo är en jättestad, en av världens absolut största städer. Själva staden Sao Paulo har 10,8 miljoner invånare och ligger åtta mil från kusten....
Läs mer om Sao Paulo
Bild från den gamla stadsdelen av Salvador i Brasilien
Salvador
Den historiska staden Salvador är den stad i Brasilien som är mest annorlunda – och har mest livsglädje. Salvador är mycket rik på kulturella upplevelser...
Läs mer om Salvador
Rio i skymningsljus
Rio de Janeiro
Många anser att Rio de Janeiro är en av de vackraste städerna på jorden. Det sägs att Gud skapade jorden på sex dagar och den...
Läs mer om Rio de Janeiro

Resor till

Machu Picchu
Machu Picchu och Rio de Janeiro
Både Peru och Brasilien har så mycket att se och är väl värda en egen resa, men för alla dem som vill uppleva Peru och Rio på samma resa så erbjuder Sydamerikaexperten en 11-dagars drömresa.
Machu Picchu
Machu Picchu, Iguazú-fallen och Rio de Janeiro
Vi kan nu erbjuda en fantastisk skräddarsydd resa till tre av Sydamerikas verkliga höjdpunkter. Vi kombinerar de båda underverken i Machu Picchu i Peru och Kristusstatyn i Rio de Janeiro och dessutom med fantastiska Iguazú-fallen, som är utsett till ett av världens sju naturunderverk.
Nyår i Rio de Janeiro
Nyår i Rio de Janeiro
Bästa platsen i hela världen att fira nyår tycker många är vackra Rio de Janeiro. Firandet är känt i hela världen och mer än två miljoner människor samlas på stränderna Copacabana och Ipanema vid midnatt för att fira nyår.
Tango i Buenos Aires
Buenos Aires, Iguazú och Rio de Janeiro
Ett skräddarsytt reseförslag där du kombinerar sevärdheterna i Buenos Aires, Iguazú och Rio de Janeiro.
Amazon Eco Lodge
Amazonas och Rio de Janeiro
Kombinera Amazonas regnskog med Rio de Janeiro och upplev ett mycket vackert och orört område av Amazonas!
Jaguar i Pantanal Brasilien
Jaguarresa till Pantanal
Vi åker på safari i Pantanal i Brasilien där vi bor på tre olika platser inne i Pantanal med målsättningen att få se jaguar i vilt tillstånd.
Karnevalen i Rio de Janeiro
Karnevalen i Rio de Janeiro
Björn Larsson har arranget karnevalsresor till Rio de Janeiro i drygt 25 år. Du kan vara säker på att du får en upplevelse för livet!
Stadsbild från Sydamerika
Chile, Argentina och Brasilien
Rundresa Chile, Argentina och Brasilien. Mycket innehållsrik resa med bland annat en oförglömlig bussresa över Anderna till vindistriktet Mendoza.
Iguassu Brasilien
Brasilien Runt
Vi arrangerade Brasilien Runt för första gången 1998 och den har alltid varit mycket uppskattad. Resan innehåller det bästa som Brasilien har att erbjuda!
Fågelskådarresa
Fågelskådarresa
Om du inte skådat i Sydamerika innan så rekommenderar vi en skådarresa till Pantanal i Brasilien med lokala experter. Sydamerikaexperten arrangerar även skräddarsydda resor för skådare till hela Syd- och Centralamerika.
Golfresa till Sydamamerika med Sydamerikaexperten
Golfresa
Res till Sydamerika för att enbart spela golf, eller res runt i Sydamerika ändå och ta några golfrundor på fantastiskt fina banor här och där.
Konstresa med Sydamerikaexperten
Konst och kulturresa
För den konstintresserade har Sydamerika ett mycket stort utbud. Sydamerikanska konstnärer bidrar ständigt med betydande verk till världskonsten.
Vinresa med Sydamerikaexperten
Vinresa
Sydamerikaexperten skräddarsyr specialresor med vin som tema, eller vanliga rundresor på egen hand där förbokade besök på vingårdar ingår. På många ställen går det också att boka övernattning på vingårdarna.
Lantbruksresa med Sydamerikaexperten
Lantbruksresa
Sydamerikaexperten har med framgång genom årens lopp arrangerat många lantbruksresor, bland annat för Lantmännen och Jordbruksverket.
Jaguar i Pantanal
Skräddarsydd jaguarsafari
Vi har satt samman tre skräddarsydda reseförslag i olika prisklasser för dig som vill göra en jaguarsafari i Pantanal.
Paradisstrand i Jericoacoara
Amazonas, Lençóis Maranhenses och Jericoacoara
En kombinationsresa med Amazonas regnskog och tre höjdpunkter i nordöstra Brasilien: Lençóis Maranhenses sanddynor, Parnaibadeltat samt den välkända lilla byn Jericoacoara med en av världens vackraste stränder.
BOKNINGSFÖRFRÅGAN