Antigua Guatemala

Antigua är en trevlig plats och den perfekta platsen för de som vill uppleva den romantiska atmosfären från en gammal kolonial stad. Staden bildades på 1500-talet men förstördes till större delen av jordbävningen 1773. Det är som om tiden från det förflutna stått stilla runt El Parque med mysiga gator och kafeér som serverar landets delikatesser. Antigua är lämpad för intressanta promenader bland de historiska byggnaderna.

Marknaden är mycket sevärd. Skickliga hantverkare från hela Guatemala anländer på marknadsdagarna med ett enormt utbud av handvävda tyger, trä, jade och keramik. Hantverkskunskapen har gått från generation till generation och färgerna fullkomligt exploderar i vackert vävda mönster. Som få de flesta andra marknader är det förväntat att man förhandlar om priset.

I Antigua finns också ett stort utbud av språkskolor där man ensam med lärare har möjlighet att förkovra sig i det spanska språket. Vissa skolor tillhandahåller bostad hos lokala familjer.

Antigua ligger mindre än en timmes resa från Guatemala City och det är ett ett bra alternativ åka direkt till Antigua för de första dagarna i Guatemala.

Andra resmål i

Tempelruiner i Tikal Guatemala
Tikal
Mitt i Petán-djungeln i norra Guatemala ligger tempelstaden Tikal, som är den största av mayarikets ruinstäder. Trots sina 4 000 utgrävda byggnader är Tikal bara...
Läs mer om Tikal ››
Livingston
I östra Guatemala vid mynningen av Rio Dulce och vid Honduriska Golfen ligger staden Livingston. Den var förr en viktig hamnstad, men idag har den...
Läs mer om Livingston ››
Laddar fler ››

Resor till

BOKNINGSFÖRFRÅGAN