Chat with us, powered by LiveChat
Antigua, Guatemala

Antigua är en trevlig plats och den perfekta platsen för de som vill uppleva den romantiska atmosfären från en gammal kolonial stad. Staden bildades på 1500-talet men förstördes till större delen av jordbävningen 1773. Det är som om tiden från det förflutna stått stilla runt El Parque med mysiga gator och kafeér som serverar landets delikatesser. Antigua är lämpad för intressanta promenader bland de historiska byggnaderna.

Marknaden är mycket sevärd. Skickliga hantverkare från hela Guatemala anländer på marknadsdagarna med ett enormt utbud av handvävda tyger, trä, jade och keramik. Hantverkskunskapen har gått från generation till generation och färgerna fullkomligt exploderar i vackert vävda mönster. Som få de flesta andra marknader är det förväntat att man förhandlar om priset.

I Antigua finns också ett stort utbud av språkskolor där man ensam med lärare har möjlighet att förkovra sig i det spanska språket. Vissa skolor tillhandahåller bostad hos lokala familjer.

Antigua ligger mindre än en timmes resa från Guatemala City och det är ett ett bra alternativ åka direkt till Antigua för de första dagarna i Guatemala.

Andra resmål i

Tempelruiner i Tikal, Guatemala
Tikal
Livingston
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875