Chat with us, powered by LiveChat
Anderna, Ecuador

Snötäckta vulkantoppar, lamor och alpackor, små sömniga indianbyar. Anderna sträcker sig genom hela Ecuador från norr till söder och bjuder på mängder av äventyr och upptäckter.

Naturen i Anderna är fantastisk och kulturen fascinerande. Här finns en mängd vulkaner, några med toppar på runt 6 000 meter, varma källor och ett rikt djur- och växtliv. Njut också av färgprakten från indianernas färgglada tyger samt passa på att köpa med lokalt hantverk.

En heldagsutflykt till en lokal marknad i Anderna rekommenderas. Under årens lopp har marknader alltid varit viktiga för att byta varor, umgås och utbyta erfarenheter med andra. Det finns i princip en marknad för varje dag att besöka.

Den mest kända marknaden ligger i Otavalo, 10 mil norr om Quito. Färden dit går över Anderna och erbjuder fantastiska vyer. På vägen ligger flera olika hantverksbyar som alla specialiserat sig på “sitt” hantverk och sina traditioner. En by som många stannar i är Calderón. Här gör man allt från små statyetter till julgranspynt, allt i bröd.

Otavalo-marknaden är främst en hantverksmarknad. Den stora marknadsdagen är på lördagen men det går bra att besöka den dagligen. På lördagen är det ofta mycket turister där och det kan vara svårt att få en överblick över allt. Övriga dagar är det inte riktigt lika stort utbud, men betydligt behagligare att vara där. På marknaden säljs främst hantverk som till exempel mattor, hängmattor, kläder och halsdukar. Ofta ingår det att man skall pruta. Det finns en del som säljer till exempel frukt och grönsaker också.

Marknad i Equador

Strax norr om Otavalo finns en liten stad som heter Cotacachi och som är känd för sina läderprodukter. Här finns mängder av affärer som säljer skinnjackor, väskor, handskar med mera.

Marknadsutflykten kan kombineras med lunch och besök på en hacienda.

Strax söder om Quito ligger vulkanen Cotopaxi som av många rankas som den vackraste vulkanen i Ecuador. Den är 5 897 meter hög och är mycket vacker med sin snötäckta topp. Själva vulkanen ligger i en nationalpark med karg men vacker natur. Här finns chans att se kondorer och flockar med vildhästar. Många vill gärna bestiga vulkanen vilket är fullt möjligt men tufft. Ofta måste också bestigningen avbrytas på grund av hastigt väderombyte.

Söder om Cotopaxi ligger staden Latacunga med en fantastisk utsikt över vulkanen. Staden är ofta utgångspunkt för de som skall bestiga vulkanen. Det går också att ha staden som utgångspunkt om man skall besöka marknaden i Saquisilí. På torsdagar hålls där en marknad som är genuint ecuadoriansk. Den är inte alls på samma sätt inriktad mot turister som den i Otavalo utan ger en fin inblick i vardagslivet i Ecuador.

Två timmar med bil nordväst om Quito ligger Mindo som är en molnregnskog med fantastisk flora och fauna. Här finns en mängd olika växter och blommor som till exempel orkideer, bromelias, ormbunkar och mossor. Här finns också en hel del kolibrier och fjärilar. Duktiga guider tar en med genom skogen på vackra stigar kantade av kristallklart vatten.

Från Quito kan man åka hela vägen till Guayaquil med tåg. Resan går genom det som kallas vulkanavenyn. Det är en dalgång som kantas av vulkaner. Man åker på sluttningarna av vulkanen Cotopaxi och förbi Djävulens Näsa. Det är en mycket vacker resa där man färdas genom Andernas karga natur ner till regnskogens grönska. Tåget är gammaldags inrett och dras av ång- eller diesellok.

I bergen har man två regn- och två torrperioder. Januari – maj har man en längre regnperiod, och oktober – november är det en kortare.

Anderna, Equador


Andra resmål i

Galapagosöarna
Amazonas, Ecuador
Amazonas Ecuador
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875