fbpx
Orinocco, Venezuela

Amazonas, Venezuela

Det enorma Amazonas-området når också in i Venezuela. Det ligger på gränsen mot Guyana och Brasilien och består även här av frodig regnskog samt av det stora Orinoccodeltat. Området är glest befolkat och består i stort sett av olika indianstammar. Här lever bland annat Yanamani-stammen. De lever mycket avskilt från omvärlden och har sitt eget språk.

Orinoccofloden har sitt ursprung i öster nära gränsen till Brasilien. Därefter rinner den åt väster och fungerar som gräns mot Colombia. Floden tar av mot öster igen, och mynnar sedan ut i Atlanten i ett enormt deltaområde. Deltat utgörs av en stor mängd vattendrag som tillsammans bildar ett ofantligt antal öar av varierande storlek. Här finns också mangroveträsk. Här finns över 300 större vattendrag som utgör det enda sätt att ta sig fram här. Vattenvägarna flyttar sig och byter riktning i takt med att årstiderna skiftar.

En av landets största indianstammar, warao, som består av cirka 24 000 individer lever i området. De lever mycket efter sina gamla traditioner med liv i samklang med naturen. Det är möjligt att göra kanotfärder till någon av deras byar. Här kan man se hur de lever samt kanske köpa deras vackra snidade träfigurer.

Den som åker hit för att se djungeldjur lär bli besviken. Även fast här finns tapir, jaguar, apor och många andra djur är det svårt att få syn på dem. Här finns gott om ställen att gömma sig på. Det är inte för djuren man åker hit utan för det underbara landskapet. Fågelskådaren kan dock få sitt lystmäte stillat, då här finns gott om fågelarter som är relativt lätta att upptäcka. Det händer också att man på floderna får syn på både sötvattensdelfin och utter.

Här finns också mycket intressant att se för den som är intresserad av indiankulturer. Det finns flera möjligheter att besöka någon av stammarna, att få ta del av deras historia och kultur och få se hur deras vardagsliv ter sig. Man kan också få lära sig om olika medicinalväxter.

Resmål i Venezuela

Amazonas, Venezuela

Amazonas, Venezuela

Det enorma Amazonas-området når också in i Venezuela. Det ligger på gränsen mot Guyana och…
Isla Margarita

Isla Margarita

Ön Isla Margarita är känd för alla sina vackra stränder. Här finns mängder av stränder…
Los Llanos

Los Llanos

Los Llanos sträcker sig över nästan en tredjedel av Venezuelas yta. Det kan jämföras med…
Los Roques

Los Roques

I Karibiska havet ligger skärgården Los Roques. Den består av drygt 40 öar som ligger…

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.