Chat with us, powered by LiveChat

Amazonas, Venezuela

Orinocco, Venezuela

Det enorma Amazonas-området når också in i Venezuela. Det ligger på gränsen mot Guyana och Brasilien och består även här av frodig regnskog samt av det stora Orinoccodeltat. Området är glest befolkat och består i stort sett av olika indianstammar. Här lever bland annat Yanamani-stammen. De lever mycket avskilt från omvärlden och har sitt eget språk.

Orinoccofloden har sitt ursprung i öster nära gränsen till Brasilien. Därefter rinner den åt väster och fungerar som gräns mot Colombia. Floden tar av mot öster igen, och mynnar sedan ut i Atlanten i ett enormt deltaområde. Deltat utgörs av en stor mängd vattendrag som tillsammans bildar ett ofantligt antal öar av varierande storlek. Här finns också mangroveträsk. Här finns över 300 större vattendrag som utgör det enda sätt att ta sig fram här. Vattenvägarna flyttar sig och byter riktning i takt med att årstiderna skiftar.

En av landets största indianstammar, warao, som består av cirka 24 000 individer lever i området. De lever mycket efter sina gamla traditioner med liv i samklang med naturen. Det är möjligt att göra kanotfärder till någon av deras byar. Här kan man se hur de lever samt kanske köpa deras vackra snidade träfigurer.

Den som åker hit för att se djungeldjur lär bli besviken. Även här finns tapir, jaguar, apor och många andra djur fast det är det svårt att få syn på dem. Här finns gott om ställen att gömma sig på. Det är inte för djuren man åker hit utan för det underbara landskapet. Fågelskådaren kan dock få sitt lystmäte stillat, då här finns gott om fågelarter som är relativt lätta att upptäcka. Det händer också att man på floderna får syn på både sötvattensdelfin och utter.

Här finns också mycket intressant att se för den som är intresserad av indiankulturer. Det finns flera möjligheter att besöka någon av stammarna, att få ta del av deras historia och kultur och få se hur deras vardagsliv ter sig. Man kan också få lära sig om olika medicinalväxter.

Andra resmål i

Los Roques, Venezuela
Los Roques
Capybara (Hydrochoerus hydrochaeris)
Los Llanos
Laddar fler ››

Resor till

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875