Amazonas Ecuador

Amazonas är en fantastisk upplevelse som stimulerar alla sinnen. Inte mycket är så avkopplande som att glida fram på floden med den frodiga skogen runt sig. På ett område mindre än en hektar så har man hittat 473 olika trädsorter. Mängder av fåglar, färggranna fjärilar och exotiska djur gör området högintressant för den naturintresserade.

Medeltemperaturen ligger på över 26 grader fast på sina håll kan natten faktiskt bli lite kylig.

En tur till Amazonas är en upplevelse som för alltid kommer att finnas kvar i minnet. Vi hjälper till med fantastiska paket till Ecuadors tropiska regnskog med utgångspunkt från Coca (f.d. Francisco Orellana). Det var här Francisco Orellana utgick ifrån när han som förste europé åkte ned för hela Amazonasfloden i mitten på 1500-hundratalet.

Djungellodgerna i Amazonas är bekväma lodger i naturlig miljö. Platserna är utvalda med omsorg och utflykterna görs i små grupper i en mycket fascinerande natur. Guiderna är mycket kunniga och är ofta själva uppvuxna i djungeln.

Under vistelsen i Amazonas upplevs regnskogen både under spännande båtturer samt under djungelpromenader. Det görs flera turer varje dag och chansen att se apor av olika slag, mängder av fåglar och fjärilar, kajmaner och jätteuttrar är stor.

Sydamerikaexperten rekommenderar bl.a. Sacha Lodge för en upplevelserik och högklassisk djungelupplevelse: http://www.sachalodge.com/

Andra resmål i

Galapagos Ecuador
Galapagosöarna
(Foto ovan: Simon Matzinger) Galapagos är en unik plats. Få platser har ett sådant skimmer runt sig som Galapagos har. Det är en sagolik plats...
Läs mer om Galapagosöarna
Anderna Ecuador
Anderna
Snötäckta vulkantoppar, lamor och alpackor, små sömniga indianbyar. Anderna sträcker sig genom hela Ecuador från norr till söder och bjuder på mängder av äventyr och...
Läs mer om Anderna
Quito Ecuador
Quito
Quito ligger vackert inklämd mellan två av Andernas snöklädda toppar, endast 25 km söder om ekvatorn på 2 850 meters höjd. Läget och de gamla...
Läs mer om Quito

Resor till

Galapagosöarna
Ö-hoppning på Galapagosöarna
Upplev Galapagosöarnas underbara värld med ett välplanerat ö-hoppningsprogram. Du bor bekvämt på ditt hotell och åker smidigt med modern motorbåt mellan öarna Santa Cruz, Floreana och Isabela.
Machu Picchu
Machu Picchu och Galapagos
Upplev Machu Picchu och Galapagos - två av Sydamerikas absoluta höjdpunkter på en och samma skräddarsydda resa.
Konstresa med Sydamerikaexperten
Konst och kulturresa
För den konstintresserade har Sydamerika ett mycket stort utbud. Sydamerikanska konstnärer bidrar ständigt med betydande verk till världskonsten.
Kryssning bland Galapagosöarna
En kryssning bland Galapagosöarna är fylld av upplevelser och är verkligen ett minne för livet där du får uppleva det unika djurlivet.
Silver Origin Exklusivt kryssningsfartyg som kryssar på Galapagosöarna
Galapagos med Silver Origin
Fartyget erbjuder en av dom mest exklusiva kryssningsupplevlelser du kan tänka dig. Fartyget har endast sviter, fördelade på 8 olika kategorier, där även den minsta sviten är 30 kvm stor med en 7 kvm stor privat veranda.
BOKNINGSFÖRFRÅGAN