fbpx
Madidi Nationalpark, Amazonas, Bolivia

Amazonas, Bolivia

Den bolivianska delen av Amazonas är relativt orörd, och har inte så många turister som det kan vara på andra håll. En tredjedel av Bolivia täcks av regnskog. Det är varmt och fuktigt och luften vibrerar av allehanda ljud från insekter, fåglar och djur. Båten glider fram på floden där aror och apor klänger i träden för att leta mat. Det gröna landskapet är frodigt och mycket vackert. Genom skogen slingrar sig ett enormt nätverk av stora och små floder. Det är oftast där som de flesta utflykterna görs. Från båten ses fåglar, kajmaner, sköldpaddor, apor och med lite tur också en del större djur som tapir eller kanske till och med jaguar. Det finns också sötvattensdelfiner i floderna. De flesta utflykter sker med båt. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av skådespelet och ta in känslan av att vara långt ute i regnskogen. Det är en fantastisk upplevelse!

Ofta görs också någon djungelpromenad. Under den turen får man en liten snabbkurs i hur man överlever i djungeln. Det kan vara var man hittar vatten, vilka växter som kan ätas och liknande. På turen ses också lite insekter och grodor bland annat. På en del lodger kan man fiska piraya som sedan grillas till middagen.

Regnskogen i Bolivia ligger i den norra delen av landet. För att komma dit går det antingen att flyga eller att åka buss. Vad gäller buss så kan det dock vara på sin plats att varna lite för de lokala bussarna. Chaufförerna kör ofta väldigt oförsiktigt på många gånger ganska dåliga vägar.

Amazonas, Bolivia

Resmål i Bolivia

Amazonas, Bolivia

Amazonas, Bolivia

Den bolivianska delen av Amazonas är relativt orörd, och har inte så många turister som…
La Paz

La Paz

(Foto ovan Tobias Jelskov) Vid foten av den snöklädda vulkanen Illimanis och knappt 4 000 meter…
Titicacasjön

Titicacasjön

Titicacasjön är världens högsta navigerbara sjö, drygt 3 800 meter över havet. Volymmässigt är den…
Uyuni Saltöken

Uyuni Saltöken

3 600 meter över havet i Uyunis saltöken känns det som om man kan ta…

Restips och nyheter!

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få spännande resetips, nyheter och annan information om att resa till Sydamerika. Vi skickar normalt 1-2 nyhetsbrev per månad.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Sydamerikaexperten kommer att behandla de personuppgifter du tillhandahåller när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev. För mer information om vår personuppgiftsbehandling, vänligen ta del av vår integritetspolicy.