fbpx

Resestatus för Sydamerika

På den här sidan hittar du information om hur länderna i Sydamerika öppnat upp för turism efter Covid-19. Sidan uppdateras kontinuerligt med aktuell information.

Viktigt att känna till
Ofta får man intrycket i svenska tidningar att Sydamerika är i kaos, men för många fungerar livet som normalt. Sydamerika är stort och covid-19 har påverkat Sydamerikas länder i olika utsträckning. Länderna har öppnat upp så sakteliga upp för att ta emot besökare och det går nu att resa till de flesta destinationerna i Syd och Centralamerika.

Så här är läget för närvarande:

Argentina
Argentina beslutade den 7/4 att ta bort kravet på både vaccinpass och PCR-test. Det enda som krävs för inresa i  Argentina är att man gör en hälsodeklaration i förväg samt har en reseförsäkring som omfattar covid.

Bolivia
Bolivia har öppnat gränserna igen för resenärer med vaccinpass. Uppvisande av ett negativt PCR test högst 72 timmar gammalt gäller för alla äldre än fem år.

Brasilien
För inresa i Brasilien krävs fr.o.m. den 4/4:
Uppvisande av ett vaccinpass.
Eller för icke vaccinerade uppvisande av ett negativt antigentest högst 24 timmar gammalt.
Barn ännu ej fyllda 12 år behöver ej visa antigentest.
Hälsodeklaration behöver inte längre skickas in i förväg till brasilianska hälsomyndigheterna.
Smittoläget i Brasilien har det senaste halvåret förbättrats succesivt och det är nu bättre än i många europeiska länder.  På de flesta platserna har livet återgått till det normala.  90% av den vuxna befolkningen är nu fullt vaccinerade.
Turistattraktionerna i Brasilien såsom Kristusstatyn, Sockertoppen och Iguassufallen är öppna liksom djungellodgerna i Amazonas.
67% av befolkningen i Brasilien är nu fullt vaccinerade och 78% har fått första vaccinsprutan.

Chile
Fr.o.m den 14/4 krävs inte längre PCR test för inresa i Chile.
Det enda som krävs för inresa är att man har en försäkring som täcker Covid 19 samt att man gör en hälsodeklaration på nätet innan resan.  Resenärer rekommenderas ändå att skaffa “mobility pass” före inresan eftersom restauranger och hotell kräver detta.
Landgränserna till grannländerna öppnar den 1/5.
Påskön var tänkt att öppna upp för besök igen fr.o.m. den 3/2 2022, men öppnandet har skjutits fram och det finns ännu ingen information om när det går att resa till Påskön.

Colombia
Fullständigt vaccinerade får resa in i Colombia. Det enda som krävs för inresa i Colombia är att man visar upp sitt vaccinpass och fyller i ett inresedokument på internet 48 timmar innan flygresan till Colombia.
För de som fått endast en spruta krävs uppvisande av ett negativt covid 19 test.
Icke vaccinerade får inte resa in i Colombia
Turistattraktioner och stränder är öppna för besökare.
61% av befolkningen i Colombia är fullt vaccinerade.

Costa Rica
Fr.o.m. den 1/4 så togs alla covid 19 restriktioner bort för inresa i landet. Icke vaccinerade behöver inte längre göra PCR test eller teckna speciella försäkringar och fr.o.m. den 1/4 så är det inte längre nödvändigt att göra hälsodeklaration på nätet i förväg

Ecuador
För inresa i Ecuador så krävs endast uppvisande av ett vaccinationsintyg.
För resa till Galapagos krävs endast uppvisande av ett vaccinationsintyg. Kravet på uppvisande av ett negativt PCR test upphörde den 11/2.
79% av befolkningen i Ecuador är fullt vaccinerade.

Kuba
Fr.o.m. den 6/4 krävs varken vaccinpass eller ett negativt PCR test för inresa.  

Panama
Panama har tagit bort restriktionerna för alla som är vaccinerade.
Alla som är vaccinerade kan resa in i Panama utan att behöva visa upp ett negativt covid19 test.  Det enda som krävs för inresa är att man fyller i en hälsodeklaration på internet i förväg.

Peru
Peru har öppnat gränserna igen.
För vaccinerade så räcker det med uppvisande av vaccinpass. För vaccinerade behövs inget PCR test.
Alla resenärer över tolv år som inte är vaccinerade behöver visa upp ett negativt PCR test som är högst 72 timmar gammalt.
Alla resenärer behöver fylla i en enkel hälsodeklaration innan avresa.
Uppvisande av vaccinpass krävs även för inrikesflyg och inrikesbussar.  För icke vaccinerade krävs ett PCR test högst 72 timmar gammalt.
Även för museum och restauranger krävs uppvisande krävs av vaccinpass.
Mer än 70% av Perus 33 miljoner invånare är nu fullt vaccinerade.

Uruguay
Den  1/11 öppnade Uruguay gränserna för alla att besöka Uruguay. Negativt PCR test kommer att krävas för inresa. Flyg med Iberia och Air Europa samt flyg från Brasilien finns redan. Vaccineringen har kommit långt. 76% av befolkningen är vaccinerade med två doser och 51% har fått en dos.

Guatemala, Honduras och El Salvador
Alla som är vaccinerade kan resa in i respektive land utan att behöva visa upp ett negativt covid19 test.  För de som inte är vaccinerade krävs ett negativt PCR test högst 72 timmar gammalt.

Belize
Vaccinerade resenärer behöver inte längre visa upp ett PCR test eller testas vid ankomst till Belize. Icke vaccinerade måste testa sig på flygplatsen eller vid gränsen vid ankomst för en kostnad av 50 USD.  Detta gäller inte barn mellan 5 och 11 år.
Obligatorisk covidförsäkring som kostar 18USD  krävs för inresa i Belize. Denna försäkring kan bokas online.

Nicaragua
Ett negativt PCR test högst 72 timmar gammalt krävs för inresa.

 

Säkert och ansvarsfullt resande
Samtliga länders turistmyndigheter och även alla våra lokala samarbetspartner har infört säkert och ansvarsfullt resande för att minimera risken för smitta. Ingen ska behöva känna oro för att smittas under en resa så alla har infört nya och säkra rutiner.

När kan vi kontakta dig?

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig.

Ange gärna vilken eller vilka tider som skulle passa dig bäst.

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida.