Chat with us, powered by LiveChat

Vandra O-trek i Patagonien

För dig som älskar att vandra, erbjuder Patagonien några av dom mest natursköna vandringsupplevelserna i världen. En vandring längs O-Trek är den mäktigaste naturupplevelsen du kan ha i Torres del Paine.
Slide 1

Vandra i Patagonien

Slide 2
Vandra i Patagonien
Slide 4
Vandra i Patagonien
Slide 4 - copy
Vandra i Patagonien
PriceRed

pris

Från 22.900 kr

DurationRed

Reslängd

Enligt dina önskemål

CalenderRed

Avresa

Enligt dina önskemål

Njut av den mäktigaste naturupplevelsen av alla i Torres del Paine genom att göra en O-Trek. Det är en vandring på åtta dagar och sju nätter med boende i tält, delat rum eller på hotell. Här ser du en översiktskarta över O-Trek:

Karta över O-Trek vandringsled i Torres del Paine, Patagonien

Torres del Paine är bland de mest berömda bergen i världen och de tre tornen står rakt upp i luften som stora mäktiga pelare. De är 2850, 2800 och 2600 meter höga och har gett nationalparken dess namn Torres del Paine. O-Trek är hela vandringsleden och går även på leder på ”baksidan” av nationalparken som inte så många besöker och avslutas med den vackraste vyn av alla med de tre tornen.

Upplev det bästa som nationalparken har att erbjuda genom att vandra O-Trek. Det är en vandring på åtta eller nio dagar och inkluderar dels alla sevärdheterna på W-trek, men även den norra sidan. Det är inte så många vandrare som väljer denna vandring så du kommer att kunna njuta av naturen i lugn och ro. Detta äventyr erbjuder intensiv kontakt med naturen t.ex. vid John Garner passet. Vandringen är krävande men upplevelsen är ojämförlig skönheten är hisnande.
Boendet kan vara dels camping, dels vandrarhem men även fashionabla Hotel Las Torres. Kontakta Sydamerikaexperten för mer information.

Pris:
Pris 22 900 kr per person med boende i tvåmannatält.
I priset ingår: Premium camping med utrustning åtta dagar/sju nätter.
Tvåmanstält, sovsäck och liggunderlag ingår.
Måltider ingår alla dagar utom dag 3 i sector Perros.
Inträde till nationalparken och bussresa Puerto Natales till Torres del Paine.
Vandringen är på egen hand utan guide s.k. autotrekking med utförliga instruktioner från arrangören.

Dagsprogram

Dag 1 Puerto Natales och trekking till Serón Sector
Reguljär transport med buss från Puerto Natales kl 07.00 på morgonen. Bussresan tar cirka 2,5 timme. När du kommer fram till Las Torres så passerar du välkomstdisken innan du börjar vandringen till Serón Sector. Vandringen går igenom Enchanted Valley och en skog med riktigt gamla träd.
13 km vandring.
Total tid 4-6 timmar

O-Trek vandringskarta Dag 1
O-Trek Dag 1

Dag 2 Trekking till Dickson Sector
Denna långa men oförglömliga dag tar dig upp och nedför foten av bergskedjan Paine Massif. För att nå Dickson-sektorn går du ner till stranden av Lake Paine. Det är en vacker grön plats med fantastisk utsikt över de omgivande topparna.
18 km vandring.
Total tid 6-8 timmar

O-Trek dag 2
O-Trek dag 2

 

O-Trek dag 3Dag 3 Hike till Los Perros med boende i Los Perros Sector
Få ut det mesta av den kortare vandringsdagen som ligger framför dig genom att vakna tidigt och njut av tystnaden vid floden. När du har absorberat det omgivande landskapet, med dess hängande glaciär. Vandring går genom en lengaskog. På den sista sträckan av vandringsleden kommer du att se Los Perros glaciären I Perros-sektorn består måltiden av matlådor eftersom det inte finns någon restaurangservice.
9 km vandring.
Total tid 4-5 timmar

O-Trek dag 3
O-Trek dag 3

Dag 4 Trekking till Grey Sector
Dag 4 är den svåraste dagen på O-Trek, men samtidigt den mest givande dagen. Du lämnar tidigt på morgonen med vandring genom skogen innan vandringen fortsätter uppåt på en brant, slingrande, stenig stig fram till John Gardner passet. När du väl kommer dit kommer du att se en häpnadsväckande vacker vy över Southern Patagonian Ice Field med oregelbundna bergstoppar och turkosa glacärsprickor.
15 km vandring.
Total tid 9-12 timmar

O-Trek dag 4
O-Trek dag 4

Dag 5 Trekking till Paine Grande Sector
Detta är den del av vandringsleden där O-Trek möter W-Trek. Efter några mycket intensiva dagar kommer du idag att njuta av en avkopplande promenad vid foten av berget. Det blir en dag med en fantastik utsikt över Mount Paine Grande (som är den högsta toppen i regionen 3050 m) och dess hängande glaciärer. När du väl anländer till campingen kan du vila eller ta en lugn promenad längs stranden av sjön Pehoés turkosa vatten.
11 km vandring.
Total tid 4 timmar

O-Trek dag 5
O-Trek dag 5

Dag 6 Trekking till Frances Valley
Dagen börjar med en underbar vandring in i Francés Valley. Njut av tystnaden och naturen omgiven av de majestätiska bergen och porlande floderna. Passa på att fylla vattenflaskan med friskt vatten och förundras över de majestätiska Los Cuernos-bergen. Den sista delen erbjuder otrolig utsikt över Francésglaciären och bergskedjan Paine Massif.
20 km vandring.
Total tid 8-9 timmar

O-Trek dag 6
O-Trek dag 6

Dag 7: Hike till Central Sector med boende i Central Sector.
Dagen inleds med vandring längs floden Arriero. Här kan du både koppla av och fylla vattenflaskan med friskt rinnande vatten och njuta av landskapet med de enorma topparna och det turkosa vattnet. Lake Nordenskjöld är omgiven av fantastiska geografiska kontraster och här finns mycket fåglar, så håll utkik efter de många kondorerna. Vandringen fortsätter längs foten av Mount Almriante Nieto och dess hängande glaciärer.
14 km vandring.
Total tid 4-5 timmar

O-Trek dag 7
O-Trek dag 7

Dag 8: Hike till Torres Bas och transport med reguljär buss tillbaka till Puerto Natales.
Dagen börjar med en långsamt stigande vandring genom Patagonian Pampas, men blir brantare när du kommer in bergspasset med spektakulära panoramautsikt över det omgivande landskapet och sjöarna. Väl framme så ser du den mest imponerande utsikten av de tre ikoniska granittornen och glaciärlagunen. Bussresa tillbaka till Puerto Natales med reguljärbuss.

O-Trek dag 8
O-Trek dag 8

19,5 km vandring.
Total tid 7-9 timmar

Alternativ

Mest känt och populärt är att vandra i det chilenska Torres del Paine, men det finns även flera alternativ i närliggande orter. Ett mycket bra, men mindre kostsamt alternativ är till exempel att vandra på den Argentinska sidan.
När det gäller boende, så kan du välja allt från att campa till att bo på något av  lyxhotellen inne i Torres del Paine.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.