Chat with us, powered by LiveChat

Vandra Inkaleden med svensk färdledning

Följ med till Peru och vandra klassiska inkaleden genom det vackraste landskap som Anderna har att erbjuda och avsluta med två besök på Machu Picchu.
PriceRed

pris

45 800 kr med del i dubbelrum

Tillägg enkelrum

4 900 kr

gruppstorlek

4-10 personer

DurationRed

reslängd

12 dagar

CalenderRed

Avresedatum

16/10 2024.

avreseorter

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors

Ola Flykt

Din guide på resan

Ola Flykt

Följ med på en resa till Peru och vandra den klassiska inkaleden. Själva vandringen är på fyra dagar och tre nätter. Vi förbereder oss väl för vandringen i den gamla och vackra och välbevarade inkastaden Cusco.

Om Ni är ett mindre sällskap och vill vandra på ett annat datum så kontakta Sydamerikaexperten för offert.

Färdledare
Ola Flykt från Kungsbacka är en verklig Peru expert. Ola har vandrat den klassiska  inkaleden 14 gånger och det inte han kan om att vandra på inkaleden är inte värt att veta

Vad ingår
Flyg t.o.r med KLM och Air France Göteborg/Stockholm/Köpenhamn till Lima, Inrikesflyg i Peru. Frukost ingår på samtliga hotell och helpension under vandringen på inkaleden. Utflykter, måltider och transporter enligt nedanstående program.
Boende i tvåmannatält under de tre nätterna på inkaleden. Sovsäck och liggunderlag ingår. Under vandringen på inkaleden så har vi även med lokal guide, bärare samt kock.

Dagsprogram

Dag 1 Sverige – Peru  Avresa från Sverige tidigt på morgonen med KLM via Amsterdam alternativt Air France via Paris. Ankomst till Lima på kvällen och transfer till hotellet. Välkomstdrink på kvällen. Vi bor en natt på Hotel Jose Antonio.

Dag 2 Lima – Cusco  Stadsrundtur i Lima på förmiddagen och efter lunch flyger vi inrikesflyg upp till Cusco. Transfer till hotellet. Vi bor tre nätter på Hotel San Augustin International.

Dag 3 Cusco  Cusco är en trevlig stad och vi bekantar oss med staden och gör en stadsrundtur i Cusco med katedralen, inkas soltempel Coricancha och lokala marknader.

Dag 4  Cusco Idag förbereder vi oss för inkaleden genom att göra en vandring från centrala Cusco till Sacsahuamán och sedan tillbaka via ett besök på den vite Kristusstatyn.

Dag 5 Cusco – Ollantaytambo Idag gör vi en utflykt till Urubambadalen där vi bl.a. besöker Moray med växtodlingsterasser som ser ut som en enorm amfiteater och Maras saltterasser. Vi fortsätter sedan till Ollantaytambo där vi bor en natt.

Dag 6 Inkaleden Km 82 – Huayallabamba
Vi startar vandring vid Km. 82 och vandrar cirka tre timmar längs Urubambafloden River. Vi stannar för lunch och lite vila vid Llaqtapata. Därefter fortsätter vi uppåt till vårt nattläger i Huayllabamba.
Dagens vandring är 12 km och tar cirka 5,5 timmar
Max höjd över havet 3000 m.ö.h. och minimum höjd 2700 m.ö.h.

Dag 7 Inkaleden Huayallabamba – Pacaymayo
Vi fortsätter uppåt till det högsta passet vid Warmiwañusca där vi har en fantastisk utsikt. Vi räknar med att vara framme vid Lllulluchapata vid lunchtid. Efter lunch och vila fortsätter vi till vårt nattläger i Pacaymayo.
Dagens vandring är 11 km och tar cirka 8 timmar
Max höjd över havet 4215 m.ö.h. och minimum höjd 3000 m.ö.h.

Dag 8 Inkaleden Pacaymayo – Wiñaywayna
Tredje dagens vandring börjar med en stigning till passet Runcuracay 4000 m.ö.h. men sedan går det nedåt några timmar till Phuyupatamarca där vi äter lunch. Sedan fortsätter vi till Wiñaywayna, Under dagens vandring passerar vi både molnregnskog och inkaruiner.
Dagens vandring är 16 km och tar cirka 9 timmar
Max höjd över havet 4000 m.ö.h. och minimum höjd 2650 m.ö.h.

Dag 9 Inkaleden  Wiñaywayna – Aguas Calientes  Sista dagen på vår vandring på inkaleden. Vi vaknar tidigt och vandrar genom solporten Inti Punku och vidare ned till Machu Picchu. Du kan spendera så mycket tid du vill på Machu Picchu innan vi fortsätter med buss ned till närliggande byn Aguas Calientes. Middag ingår på hotellet.
Dagens vandring är 6 km och tar cirka 3 timmar
Max höjd över havet 2700 m.ö.h. och minimum höjd 2400 m.ö.h.

Dag 10 Machu Picchu – Cusco   På morgonen gör vi ett nytt besök på Machu Picchu och får en rundtur. På eftermiddagen åker vi tåg tillbaka till Cusco.  Vi bor en natt på Hotel San Augustin International.

Dag 11 Cusco –  Hemresan börjar Förmiddagen är till egen disposition med att göra det som inte hunnits med innan. Hemresan till Sverige inleds på eftermiddagen.

Dag 12 Sverige Efter byte ankomst till Sverige på eftermiddagen.

Alternativ

Resan går att förlänga både före och efter rundresan. Kontakta Sydamerikaexperten för förslag.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.