Chat with us, powered by LiveChat

Vandra Inkaleden till Machu Picchu

Den klassiska Inkaleden är för er som vill utforska inkafolkets egna vägar längs en av världens mest kända vandringsleder. Vandringen avslutas med att du ankommer till solporten Inti Punku.
Slide 1

Vandra Inkaleden till Machu Picchu

Slide 2
Vandra Inkaleden till Machu Picchu
Slide 3
Vandra Inkaleden till Machu Picchu
Slide 3
Vandra Inkaleden till Machu Picchu
PriceRed

pris

10.900 kr

DurationRed

Reslängd

Enligt dina önskemål

CalenderRed

Avresa

Enligt dina önskemål

Skräddarsytt reseförslag

Den klassiska Inkaleden är för er som vill utforska inkafolkets egna vägar längs en av världens mest kända vandringsleder. Vandringen avslutas med att du ankommer till solporten Inti Punku. Det är en närmast magisk upplevelse, då du för första gången kan blicka ut över Machu Picchu från ovan!

Karta Inkaleden

Vandringen lämpar sig för alla som har en normal grundkondition, såväl gammal som ung. Vi kan även rekommendera att vandra leden med barn, något du kan läsa mer om längre ner på sidan.

Den mest ambitiösa vandraren väljer en fyra dagars vandring, där du får uppleva Andernas mångskiftande natur och får en inblick i inkaindianernas kultur och historia. Du kan också välja en kort vandring med endast en övernattning, eller en bekväm och lyxigare vandring med boende på hotell.

Under en vandring på Inkaleden så når man en högsta höjd på 4 200 m ö.h., med en medelnivå på 3 050 m ö.h. och en lägsta punkt på 2400 m ö.h.

Bästa tiden att vandra Inkaleden anses vara från maj till september.

Naturligtvis erbjuder vi också många möjligheter att kombinera Inkaleden med andra resmål och länder. I menyn under skräddarsydda resor hittar du olika kombinationsförslag:

Machu Picchu och Galapagos
Machu Picchu, Iguassufallen och Rio de Janeiro
Machu Picchu och Rio

Sydamerikaexperten Björn berättar om hur det är att vandra Inkaleden med barn.
Genom årens lopp så har jag besökt till Machu Picchu tre gånger. När chansen dök upp att göra det med två av mina barn så tvekade jag inte en sekund.

Visst är det en härlig känsla att gå upp tillsammans och äta tidig frukost 05.00 och sedan hämtas för transport till tåget. Även om man inte tror det så fängslas barn av fönster i taket och vacker utsikt med snöklädda toppar och forsar som sveper förbi. Överhuvudtaget så är barns nyfikenhet fängslande och guiden bombarderas hela tiden med den ena frågan efter hand mestadels på engelska men det görs även ibland försök att förstå vad som sägs på spanska i högtalarna.

Felipe 12 år hade laddat upp med att köpa en vandringsstav och solhatt. Lite kusligt direkt att gå på hängbron över floden för att komma till startplatsen för vandringen. Vi startade vid 104 km och inledningsvis gick det mest uppåt de första timmarna. Klart att vandringen uppåt märktes även om vi acklimatiserat oss på hög höjd. Men barn klarar höjdskillnaden bättre. Ibland är det mer än 300 meter brant stup utan skyddsräcken på Inkaleden där man går, men till min förvåning så reagerade inte Felipe på detta alls utan Felipe vandrade hack i häl på vår guide i femton kilometer. Felipe klarade också passagen kallad ”Monkey walk” som är en trappa som är så brant att det inte går att gå rakt utan man måste gå som en apa på alla fyra.

Vi hade en härlig box lunch på Wiñaywayna och fortsatte framåt. Det är mycket spännande för barn att se och fotografera de lamadjur vi stöter på längs vägen. Felipe råkade ut för en ovanlig händelse när han gick före guiden och där mötte en Andinsk björnunge. Felipe visste inte först var det var och skyndade sig mycket snabbt tillbaka till guiden. Björnungen försvann lika fort som den dykt upp och vi andra fick inte se den. Den erfarne guiden såg också björnungen och sa att han aldrig sett en björn på Inkaleden förut.

Väl framme vid solporten Inti Punku så ser vi för första gången Machu Picchu och det är dags för välbehövlig paus innan vi fortsätter ned till Machu Picchu.

Resvan som jag är så vill jag ge den här vandringen i fint väder betyget 100 av 100 möjliga.

Dagsprogram

Inkaleden 4 dagar/3 nätter

Pris: Från 10.900 kr per person
Priset inkluderar: Engelsktalande guide, kock, bärare, inträde till Inkaleden, fyra transfers, helpension, vatten, tält, sovsäck, liggunderlag, övrig campingutrustning med matplats, tält, bord och stolar.

Alternativ

Andra alternativ när du vill vandra på Inkaleden

För dig som vill bo bättre och äta gourmetmat finns det lyxigare varianter.

För dig som inte vill eller hinner vandra hela så finns en minivariant med en övernattning.

Om du vill vandra en längre sträcka så kan vi rekommendera en 4 dagars/3 nätters vandring .

Det går alldeles utmärkt att vandra Inkaleden med barn så länge barnen klarar av att vandra upp till sexton kilometer per dag och sova i tält. Dock finns det ingen barnrabatt utan det är samma pris för barn som för vuxna.

Här är några exempel:

Inkaleden de luxe

För de som vill bo bättre och äta gourmet mat så finns det även en lyxigare variant av inkaleden. I priset ingår även avslappnande och terapeutisk massage på kvällarna så att alla ska vakna upp fräscha inför på morgondagens vandring

Inkaleden 2 dagar/1 natt med expeditonståg

För de som inte vill eller hinner vandra hela inkaleden så finns det numera en mycket bra minivariant. Första dagen så åker man tåg tidigt på morgonen till Km 104 och därifrån inleds vandringen. Totalt så vandrar man mellan 12 – 15 km via Wiñaywayna och solporten och kommer fram till Machu Picchu på eftermiddagen. Boendet är på hotell i Aguas Calientes. Dagen efter ingår en guidad rundtur på Machu Picchu. Eftersom vandringen är på hög höjd så rekommenderas minst tre dagar acklimatisering för att klara av vandringen.

Dag 1: Transfer tidigt på morgonen från hotellet i Cusco till Ollantaytambo tågstation, som ligger en bit utanför Cusco. Tågresa med det vackra tåget ”Expedition Train” med stora fönster och även en del glas i taket för att kunna njuta av färden och se så mycket som av den fascinerande naturen. Du går av tåget vid stationen innan Aguas Calientes vid Km 104. Där börjar vandring mot Wiñay Waynas imponerande ruiner. Picnic lunch ingår och det finns tid att både vila och njuta av den energigivande lunchen innan du fortsätter leden mot Inti Punku ( Solporten). När du passerat krönet så kommer du mötas av en fantastisk utsikt över Machu Picchu.

Från Solporten ned till Machu Picchu är det cirka en timmes vandring. När du tycker det är dags så väntar en busstransfer till hotellet i Aguas Calientes och där du kan vila resten av eftermiddagen. Vår erfarne guide och inkaledsvandrare Ola rekommenderar alltid middag på restaurang Indio Feliz i Aguas Calientes.

Total gångavstånd: 12 km
Minsta höjd: 2100 möh
Maxhöjd: 2700 möh
Beräknad tidsåtgång: 6 timmar
Svårighetsrankning: 3 av 5
Måltider som ingår: Frukost och lunch
Övernattning: Hotell i Aguas Calientes

Dag 2: Många väljer att ta en tidig buss upp till Machu Picchu för att få se soluppgången. Idag ingår även en guidad rundtur på Machu Picchu medn en lokal engelkstalande guide. Han kommer att berätta om historien och mysterierna bakom det unika inkacitadellet. Efteråt guidningen så har du fri tid att återvända till de platser som imponerade mest på dig för att ta bilder.
Efter besöket på Machu Picchu så är det bussen tillbaka till Aguas Calientes. Tid finns för lunch och en rundtur på egen hand i denna pittoreska stad. På eftermiddagen inleds samma vackra tågresa nu från Aguas Calientes till Ollantaytambo och avslutningsvis transfer tillbaka till ditt hotell i Cusco.

Måltider som ingår: frukost

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.