Chat with us, powered by LiveChat

Vandra i Patagonien W-trek

För dig som älskar att vandra, erbjuder Patagonien några av dom mest natursköna vandringsupplevelserna i världen. Vandringarna kan utformas helt enligt dina önskningar.
Slide 1

Vandra i Patagonien

Slide 2
Vandra i Patagonien
Slide 4
Vandra i Patagonien
Slide 4 - copy
Vandra i Patagonien
PriceRed

pris

Från 12.300 kr

DurationRed

Reslängd

Enligt dina önskemål

CalenderRed

Avresa

Enligt dina önskemål

Skräddarsydda reseförslag
För dig som älskar att vandra, erbjuder Patagonien några av dom mest natursköna vandringsupplevelserna i världen. Vandringarna kan utformas helt enligt dina önskningar. Boendet kan vara allt från camping, där man bär sina egna tält eller bor i sovsalar, till att bo på lyxhotell inne i Torres del Paine nationalpark. För dig som vill ha både en natur- och hotellupplevelse att minnas för livet, kan vi rekommendera några av hotellen i och omkring Torres del Paine. Här hittar du några av de mest unika och exklusiva hotellen i världen, bland annat Awasi Patagonia. Men det finns även flera spännande hotell i mer överkomliga prisklasser. Längre ner på sidan presenterar vi några hotell, men det finns fler alternativ som vi gärna diskuterar med dig. Varje resa till Patagonien är unik och vi anpassar resan helt efter dina behov och önskemål.

Prisindikation
Prisnivån varierar beroende på hur du vill bo och vandra. Under “Reseförslag” längre ner på sidan har vi gett prisindikationer för olika resealternativ.
För dig som älskar att vandra, erbjuder Patagonien några av dom mest natursköna vandringsupplevelserna i världen. Vandringarna kan utformas helt enligt dina önskningar. Boendet kan vara allt från camping där man bär sina egna tält eller bor i sovsalar, till att bo på lyxhotell inne i Torres del Paine nationalpark. För dig som vill ha både en natur- och hotellupplevelse att minnas för livet, kan vi rekommendera några av hotellen i och omkring Torres del Paine. Här hittar du några av de mest unika och exklusiva hotellen i världen, bland annat Awasi Patagonia. Men det finns även flera spännande hotell i mer överkomliga prisklasser. Varje resa till Patagonien är unik och vi anpassar resan helt efter dina behov och önskemål.
Bland vandringslederna i Patagonien så är W Trek den mest berömda. Hela vandringsleden är 76 km lång och tar mellan fyra och sex dagar. Leden har blivit så populär att man med hänsyn till djur och natur har varit tvungna att begränsa antalet vandrare per dag till 80 personer. Det finns även förslag på att minska antalet ytterligare, ända ner till 50 vandrare per dag. Kontakta oss därför i god tid om du vill vandra på W Trek, så att vi kan säkerställa platser på leden.
Visserligen så är W Trek den mest välkända av vandringslederna, men det finns även flera andra goda alternativ, som t.ex. vandringsleden Q och O, eller att vandra i El Chalten på den argentinska sidan. Kontakta oss för mer information och förslag.

Karta över vandringsleder i Torres del Paine

Klicka här för en större karta över Torres_del_Paine

Flyginformation
Det finns flyg flera dagar i veckan från Santiago till Puerto Natales och flyg dagligen till Punta Arenas som ligger 24 mil från Puerto Natales. Det finns flyg dagligen från Buenos Aires till El Calafate och därifrån en sex timmars bussresa till Puerto Natales.

Övrigt
För de som bor i Punta Arenas rekommenderas en heldagsutflykt till chilenska sidan av Eldslandet för att se på kungspingviner. Utflykten är i grupp och inleds med båtresa till Porvenir. På återresan är båtfärden längre österut vid Punta Delgado. Avresa 07.30 och återkomst 21.00. Medtag eget lunchpaket samt varma kläder.

Reseförslag för dig som vill campa eller bo i delat rum.
W-Trek Express
Reslängd: Fyra dagar/tre nätter
Bästa resperiod: november till februari.
Prisindikation:
Camping 12 300 kr per person.
Delat rum 16.600 kr per person

W-Trek Clásico
Reslängd: Fem dagar/fyra nätter
Bästa resperiod: november till februari.
Prisindikation:
Camping 15 300 kr per person
Delat rum 19.600 kr per person

Priset inkluderar
Inträde till Torres del Paine nationalpark, tre (eller fyra nätter)  i tält med sovsäck och liggunderlag, alla måltider frukost, lunch och middag. Grey Lake Navigation.
Vandringen är på egen hand utan guide. Arrangören tillhandahåller mycket utförliga instruktioner i förväg för vandringen.
Transfern till Torres del Paine ingår inte. Den kan med reguljärbuss t.o.r. eller privat transfer.
För de som vill ha guide med sig så tillkommer  1900 kr per dag per guide. Det går att vara upp till sex personer på samma guide.

Kontakta Sydamerikaexperten för prisförslag på boende på Mountain Hostels och Hotel Las Torres.

Observera att alla som ska vandra W-trek bör bo i Puerto Natales både natten före och natten efter vandringen.

Reseförslag till argentinska El Chalten
Ett mindre kostsamt men fortfarande mycket bra alternativ är att vandra i El Chalten på den argentinska sidan. Det finns bra hotell i El Chalten och därifrån finns det bra vandringsleder med mycket vackra vyer t ex till Fitz Roy. De viktigaste trekkinglederna är till foten av berget Torre (Pie del Cerro Torre) där man kommer till sjön och glaciären Torre. Den andra vandringen är Laguna de los 3 där man kommer till foten av berget Fitz Roy.
Reslängd: Tre dagar/två nätter från El Calafate
Pris cirka 5 600 kr  lågsäsong  per person i dubbelrum på Hotel Destino Sur inkl transfer i shuttlebuss t.o.r från El Calafate.

Reseförslag med boende på lyxhotell inne i Torres del Paine
Det finns flera mycket bra hotell inne i nationalparken, som t.ex. Hotel Explora.
Pris för tre nätter på Hotel Explora: från 50 350 kr per person i dubbelrum lågsäsong.
Priset inkluderar: Privat transport från Puerto Natales eller El Calafate till Torres del Paine t.o.r, inträde till Torres del Paine nationalpark. All Inclusive på hotellet både vad gäller mat och utflykter. Det finns en meny av olika utflykter att välja mellan dagligen.

Torres del Paines godbitar med boende i Puerto Natales eller utanför nationalparken
Trots den långa transporttiden mellan Puerto Natales och Torres del Paine Nationalpark så är det många resenärer med erfarenhet från området, som rekommenderar att bo i Puerto Natales eller utanför nationalparken och därifrån göra vandringar i Torres del Paine. På grund av det stora antalet vandrare på W trek så är det ibland problem med överbokningar och båtar som antingen går för tidigt eller för sent. Populära alternativ är att bo antingen i Puerto Natales eller i Villa Serrano och därifrån göra utflykt med dagsvandringar i Torres del Paine nationalpark.

 

Dagsprogram

Vi bygger ett dagsprogram utefter vilka aktiviteter du föredrar. 

En vandringsresa till Patagonien varierar mycket beroende på vilken typ av vandring du föredrar.

Kontakta oss med dina tankar och önskemål.

Alternativ

Mest känt och populärt är att vandra i det chilenska Torres del Paine, men det finns även flera alternativ i närliggande orter. Ett mycket bra, men mindre kostsamt alternativ är till exempel att vandra på den Argentinska sidan.
När det gäller boende, så kan du välja allt från att campa till att bo på något av  lyxhotellen inne i Torres del Paine.

Läs mer om olika reseförslag längre ner på sidan.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.