fbpx

Total solförmörkelse i Patagonien

Rundresa
Total solförmörkelse i Patagonien
Bariloche
Patagonien - Chile och Argentina
santiago de chile
Patagonien - Chile och Argentina
temuco
Patagonien - Chile och Argentina
Piedra del Aguila
Patagonien - Chile och Argentina
Buenos Aires
Patagonien - Chile och Argentina
Slider
  • Om resan
  • Dagsprogram
  • Alternativ
PriceRed

pris

47 900 kr med del i dubbelrum

enkelrumstillägg

6 900 kr

gruppstorlek

6-11 personer

DurationRed

reslängd

11 dagar

CalenderRed

Avresedatum

09 december 2020

avreseorter

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors

Följ med på en resa till Patagonien för att se den totala solförmörkelsen och en resa i det vackraste landskap som Chile och Argentina har att erbjuda.
Den totala solförmörkelsen är höjdpunkten på resan men resan innehåller så mycket mer. Vi har lagt upp en riktig drömresa där vi färdas i minibuss längs “Ruta dos Lagos”, sjöarnas väg. Vi gör en fantastik rundresa i det otroligt vackra sjödistriktet från Bariloche i Argentina genom Anderna med bergstoppar och vulkaner och fortsätter ända ut till Stilla Havet i Chile.

Vad ingår
Flyg t.o.r med KLM och Air France Göteborg/Stockholm/Köpenhamn till Buenos Aires och Santiago, Inrikesflyg i Argentina och Chile. Frukost ingår på samtliga hotell. Föreläsning om solförmörkelser, specialglasögon för att se solförmörkelsen samt utflykter, måltider och transporter enligt nedanstående program.

Dag 1 Sverige – Argentina  Avresa från Sverige på eftermiddagen med KLM via Amsterdam alternativt Air France via Paris,

Dag 2 Buenos Aires Ankomst på morgonen till Buenos Aires. Vi bor på Hotel Scala. Stadsrundtur på eftermiddagen med besök i stadsdelen La Boca och Evita Perons omtalade grav i Recoleta kyrkogården. Dessutom passerar vi sevärdheter som presidentpalatset och obelisken.  Tilläggsutflykt på kvällen Tangoshow med middag för de som önskar.

Dag 3 San Carlos de Bariloche Vi flyger tidigt till Bariloche (ca 2 timmar och tjugo minuters flygtid). På eftermiddagen gör vi en stadsrundtur i Bariloche. Kanske någon känner för att ta ett dopp i sjön på stranden Playa Bonita. Vi bor två nätter på Hotel Pioneros.

Dag 4 San Carlos de Bariloche Vi stannar kvar i området och gör en utflykt i sjödistriktet med underbart vackra sjöar och med möjlighet att göra en båttur på Nahuel Huapisjön till ön Parque Arrayanes med sin speciella och förtjusande natur samt besöker även Cerro Catedral som på vintern är ett skidparadis.

Dag 5  Villa La Angostura Idag åker vi i det underbara vackra landskapet parallellt med sjön Nahuel Huapi en kort resa till Villa la Angostura. Efter incheckning är det fritt fram att utforska staden på egen hand. På kvällen föreläsning om Solförmörkelser av Bengt-Allan Bergvall från Jönköping. Bengt-Allan har sett tolv solförmörkelser och berättar om solförmörkelser och vad som är viktigt att veta när man tittar på solförmörkelser.  Vi bor två nätter i Villa La Angostura.

Dag 6 Piedra del Aguila  Efter tidig frukost åker vi de 24 milen till Piedra del Aguila för att vara tidigt på plats. Det går inta att garantera vädret, men Piedra del Aguila anses vara den plats som har bäst förutsättningar för att se den totala solförmörkelsen. Vi beräknas vara på plats 10.30 och den totala solförmörkelsen inträffar lokal tid kl 13.33.  Sydamerikaexperten tillhandahåller speciella glasögon för att kunna se solförmörkelsen. Picnic lunch ingår. Därefter åker vi tillbaka till Villa La Angostura.

Dag 7 Temuco Idag åker vi västerut och över gränsen till Chile via sjön Villarica och vulkanen med samma namn till Pucón. Vi passar på att köra åtta km uppför vulkanens ena sida till skidplatsen och får en fantastisk utsikt. Dagsresan i det underbara vackra landskapet är 29 mil lång.  Vi bor två nätter på Hotel Aitue i Temuco

Dag 8 Temuco Vi gör en utflykt ut till Stilla Havskusten där vi äter god lunch som precis fångats i havet.  På kvällen avslutar vi med en BBQ med goda viner på en typisk chilensk lantgård. Lunch och BBQ middag ingår.

Dag 9 Santiago  På förmiddagen flyger vi till Santiago. Efter incheckning på hotellet så gör vi en stadsrundtur i Santiago där vi ser bl.a. det så ofta omtalade presidentpalatset. Vi bor på Hotel Diego Almagro Providencia.

Dag 10 Santiago –  Hemresan börjar Förmiddagen är till egen disposition med att göra det som inte hunnits med innan i Santiago samt packning och förberedelser för hemresan till Sverige på eftermiddagen.

Dag 11 Sverige Efter byte ankomst till Sverige på eftermiddagen.

Resan går att förlänga både före och efter rundresan. Kontakta Sydamerikaexperten för förslag.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Namn*
Mobiltelefon*
Email*
Lead Source
Meddelande