Chat with us, powered by LiveChat

Peru Runt

Detta är en resa för dig som vill se att det bästa som Peru har att erbjuda. Vi besöker Lima, Amazonas, Titicacasjön, Cusco, Machu Picchu Ballestasöarna vid Stilla Havet.
Slide 1
Machu Picchu

Peru Runt

Slide 2
Cusco
Peru Runt
Slide 3
amazonas
Peru Runt
Slide 4
titicacasjön
Peru Runt
Slide 5
lima
Peru Runt
Slide 6
cusco
Peru Runt
Slide 7
Nazcalinjerna
Peru Runt
PriceRed

pris

58 900 kr med del i dubbelrum

Tillägg enkelrum

8 900 kr

gruppstorlek

8 - 12 personer

DurationRed

reslängd

15 dagar

CalenderRed

Avresedatum

30/10 och 5/3 2025

avreseorter

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors

Ola Flykt

Din guide på resan

Ola Flykt

Följ med på en fantastisk resa till det bästa Peru har att erbjuda. Vi inleder i huvudstaden Lima och fortsätter med Amazonas regnskog, Titicacasjön, Cusco och Machu Picchu samt avslutar peruresan i Paracas vid Stillahavskusten med en båtutflykt till Ballestasöarna. Peru är ett otroligt fascinerande land med enorma kontraster. Det ökenartade kustlandskapet står i kontrast till den frodiga regnskogen och däremellan reser sig Anderna med snöklädda bergstoppar. Indiankulturen är i högsta grad levande. Machu Picchu är ett av världens sju underverk. Dessutom är maten i Peru i världsklass och vår guide tar med dig till restauranger som man inte hittar på egen hand.

Detta ingår
Flyg t/r till Sydamerika med KLM eller Air France från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Svensk färdledning i Sydamerika. Utflykter och måltider enligt program ovan. Frukost samtliga dagar. Boende med del i dubbelrum. Samtliga flygresor, flygskatter, transfers och inträden ingår.

Dagsprogram

Dag 1 Sverige – Lima Morgonflyg via Amsterdam till Lima. Välkomstdrink Pisco Sour på kvällen. Vi bor på Hotel Jose Antonio.

Dag 2 Lima Stadsrundtur i Lima. Eftermiddagen på egen hand.

Dag 3 Amazonas Inrikesflyg tidigt på morgonen till Puerto Maldonado i Amazonas. Väl där fortsätter vi med båt till vår lodge dit vi kommer vid lunch. Kvällsutflykt för att leta efter kajmaner. Helpension ingår. Vi bor på Sandoval Lake Lodge.

Dag 4 Amazonas Dagarna bjuder på en mängd olika upplevelser i Amazonas med ara papegojor och uttrar. Helpension ingår.

Dag 5 Puerto Maldonado – Cusco Idag lämnar vi Amazonas. Vi åker tillbaka till Puerto Maldonado och flyger därifrån till Cusco där vi inledningsvis tar det lite lugnt för att anpassa oss till höjden. Vi bor på San Augustin.

Dag 6 Cusco Vi åker på en stadsrundtur i Cusco och besöker också de närliggande helgedomarna strax utanför staden. Vi besöker bland annat katedralen och inkas soltempel Coricancha och Sacsayhuaman.

Dag 7 Machu Picchu Idag får vi vara med om resans absoluta höjdpunkt då vi åker en vacker tågresa till mytomspunna Machu Picchu. Vi får en guidad rundtur och efter det ledig tid att se ruinerna på egen hand. Middag ingår. Vi bor på El Mapi by Inkaterra i Aguas Calientes.

Dag 8 Machu Picchu En dröm för många är att se Machu Picchu i soluppgång. Vi har idag gott om tid för att göra ett återbesök på Machu Picchu. För de med mycket energi rekommenderar vi att vandra till Inti Punku (solporten) för överblick över Machu Picchu. På eftermiddagen går tåget tillbaka till Cusco. Vi bor två nätter på San Augustin.

Dag 9 Cusco På förmiddagen gör vi en stadsvandring med vår guide där vi besöker lokala marknader. Eftermiddagen på egen hand.

Dag 10 Cusco – Puno Bussresa över Anderna till Puno genom ett av Sydamerikas vackraste landskap, det lite karga höglandet, till Titicacasjön. Lunch ingår. Vi bor på Casa Andina Tikarani.

Dag 11 Titicacasjön Hela dagen tillbringar vi på Titicacasjön där vi besöker de båda öarna Uros och Taquile. Lunch ingår.

Dag 12 Puno – Lima – Paracas Vi flyger tillbaka till Lima och åker idag söderut längs Stillahavskusten till Paracas. Vi bor på Hotel San Augustin.
Dag 13 Ballestasöarna och Nazcalinjerna Morgonutflykt till Ballestasöarna. På vägen till och från öarna passerar vi en av de berömda Nazcateckningarna, kandelabern. För de som önskar finns det på eftermiddagen möjlighet att mot kostnad flyga över Nazcalinjerna.

Dag 14 Paracas – Lima – Hemresan börjar Vid lunch åker vi tillbaka till Lima för flyg tillbaka till Europa på kvällen.

Dag 15 Sverige Vi anländer till Amsterdam på eftermiddagen och byter till planen som tar oss hem till Sverige.

Hotellinformation
Lima: https://hotelesjoseantonio.com/us/hotel-jose-antonio-lima/
Amazonas: www.sandovallake.com
Cusco: www.hotelessanagustin.com.pe/en/hotels/internacional-cusco/
Aguas Calientes: www.elmapihotel.com
Puno: www.casa-andina.com
Paracas: https://www.hotelessanagustin.com.pe/en/hotels/paracas/

Alternativ

Påskön: En natt i Santiago och tre nätter med utflykter på Påskön. Galapagos: En natt i Guayaquil eller Quito och därefter kryssning på Galapagos.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.