Chat with us, powered by LiveChat

Påskön och Chile

Res på en innehållsrik skräddarsydd resa till Påskön med allt bokat i förväg. I vårt reseförslag får du förutom Påskön även besöka Chiles huvudstad Santiago i två dagar innan du flyger ut till den mytomspunna Påskön.
Slide 1
Ahu Tongariki, påskön

Påskön och Chile

Slide 2
Rano Raraku, påskön
Påskön och Chile
Slide 3
påskön
Påskön och Chile
Slide 4
Santiago de Chile
Påskön och Chile
Slide 5
Ahu Tongariki, påskön
Påskön och Chile
Slide 6
ahu Nao Nao, anakena beach
Påskön och Chile
PriceRed

pris

Från 38 900 kr

DurationRed

Reslängd

Enligt dina önskemål

CalenderRed

Avresa

Enligt dina önskemål

Skräddarsytt reseförslag

På polynesiska heter ön Rapa Nui. Namnet Påskön har det fått för att ön upptäcktes på Påskdagen 1722.

Det är två timmars tidsskillnad mellan fastlandet och Påskön. Den 360 mil långa flygresan ut till Påskön tar fem timmar och fem minuter.

I vårt reseförslag får du förutom Påskön även besöka Chiles huvudstad Santiago, innan du flyger ut till den mytomspunna Påskön för att uppleva dess myter och märkliga historia under fyra dagar.

Prisindikation för detta reseförslag:
Från 38 900 kr per person i dubbelrum vid resa för två personer. Priset varierar beroende på säsong.
I priset ingår två heldagsutflykter på Påskön samt nationalparksavgiften till Påskön som  just nu är 80 USD för vuxna och 40 USD för barn. 

Påskön är en förhållandevis liten ö till storleken – den är endast 163 kvadratkilometer stor. Det bor mindre än 6000 invånare på Påskön varav cirka hälften är av polynesiskt ursprung.

Infographic om Påskön
Klicka här för en större bild

Under 2018 bestämdes det att antalet turister ut till ön i fortsättningen ska begränsas och även hur länge man får stanna på ön. Därför är det viktigt att boka en resa till Påskön i god tid.

För dig som vill läsa mer om Påskön kan vi rekommendera Thor Heyerdahls bok om Påskön.

På Påskön blir du omhändertagen av vår lokala guide Marcus. Han kan guida er runt på ön och gjuta liv i öns alla hemligheter. Läs mer om Markus på sidan om våra guider.

Påsköns kust är mestadels stenar och klippor, men det finns några sandstränder. Den vackra Anakenastranden är utsedd till en av världens finaste stränder av Tripadvisor. Den vita korallsanden kantas av skuggande palmer och är en bra plats att spendera dagen på för de som vill bada i Stilla Havet och koppla av från andra aktiviter på ön. Strax ovanför stranden finns också två stycken ahu varav den ena har sju stycken moai-statyer.

Statyer framför Anakenastranden på Påskön
Statyer framför Anakenastranden på Påskön

 

Dagsprogram

Exempel på ett typiskt dagsprogram för en resa till Påskön och Chile

Dag 1 Sverige – Santiago
Efter anslutning på kvällen från Sverige så flyger vi med Latam till Santiago.

Dag 2 Santiago
Ankomst till Santiago på förmiddagen. Vi åker privat transfer till vårt hotell som ligger i den trevliga stadsdelen Vitacura.
Vi bor på Hotel Pullman Santiago Vitacura.

Dag 3 Påskön
På förmiddagen flyger vi till Påskön. Resan till en av jordens mest avlägsna platser varar ca 5,5 timmar. Levande mysterier och urgammal historia är del av vardagen på denna unika ö som fick namnet “Världens Navel” då den först befolkades för tusen år sedan. Ön har en liten by med en befolkning på cirka 7 000 invånare och med hälften så många hästar som galopperar fritt över vidderna. Klimatet är subtropiskt med sommartemperaturer på mellan 22 och 29 grader.

Vi bor fyra nätter på Hotel Taha Tai i Hanga Roa.

Karta över Påskön, Chile

 

Dag 4 Påskön
Heldagsutflykt till öns centrala och sydvästra områden: Ahu Akivi, Ana Te Pahu, Puna Pau, Tahai, Vinapu, Rano Kau och Orongo.

Vi ser öns enda monument med statyer som ser mot havet. Dessa sägs representera de sju sjöfararna som först skickades till Påskön för tusen år sedan av öns första kung Hotu Matu’a. Vi vandrar cirka 20 minuter genom landskap fullt av vulkansten för att nå en av öns största lavatuber – en naturlig grotta skapad av underjordiska floder av flytande lava. Många spår har lämnats av den gamla befolkningen som bodde i denna grottan under århundraden.

Vi fortsätter till en vulkan med den mest intensivt röda stenen som finns på hela Påskön. Vulkanen användes som ett stenbrott för material till statyernas enorma “hattar”. De representerar egentligen deras långa hår som är uppbundet i en hårknut. Den urgamla magiska kraften “mana” sitter i håret. Innan lunch besöker vi ett område med flera restaurerade statyer som står precis vid havet.

Under eftermiddagen besöker vi den mest perfekt byggda stenväggen på hela ön. Dess förvånansvärda precision får många att dra slutsatser om kontakt med Inkafolket. Vi kör upp för en av öns tre huvudvulkaner och avnjuter en fantastisk utsikt över denna krater som är en av de vackraste i världen med sin perfekt cirkulära form och en sjö i bottnen av kratern. Slutligen tar vi oss in i den kända fågelmanna-byn. Den har ett dramatiskt läge på toppen av vulkanen precis framför ett 300 meters stup ner i havet. Efter att skogarna skövlats och staty-byggandets tidsepok var över utsåg man här årligen en ny kung genom dödliga kamper. Picniclunch ingår.

Dag 5 Påskön
Heldagsutflykt till öns östra delar där de största sevärdheterna finns: Hanga Poukura, Hanga Mai Hiku, One Makihi, Rano Raraku, Ahu Tongariki, Anakena.

Dagen börjar vid ett område där fem statyer mystiskt nog ligger begravna i en linje i marken och endast deras ryggar blottas. Här finns även ett naturligt fenomen vid kusten där havsvatten pressas in i en hålighet och skjuts upp kraftigt i luften.

Vi fortsätter österut längs södra kusten och ser många spår av den gamla civilisationen på vägen. Vi ser planteringsteknikerna som räddade folket efter att skogarna skövlades under 1600-talet. Slutligen når vi den stora vulkaniska statyfabriken där nästan alla 1000 statyer byggdes. En dag gav arbetarna plötsligt upp sin hundratals år gamla tradition och de 400 statyer som övergavs har förblivit orörda sedan dess i denna giganternas kyrkogård. Runt hörnan har vi Påsköns största monument med 15 mäktiga statyer som är uppställda på rad. Dagen avslutas med lunch under palmträden på öns vackraste strand. Ta ett uppfriskande dopp i det klara och blåa Stilla Havet på samma plats där legendariske kung Hotu Matu’a först landsteg för tusen år sedan. Picniclunch ingår.

Dag 6 Påskön
Dagen fri för egna utflykter och aktiviteter. Det finns många möjligheter att shoppa souvenirer längs huvudgatan samt till att dyka i byns centrala hamn.

Dag 7 Santiago
På eftermiddagen flyger vi tillbaka till Santiago och anländer sent på kvällen och bor nära flygplatsen.
Vi åker hotellets shuttleebuss och bor på Hotel City Express by Marriott Santiago Aeropuerto.

Dag 8 Santiago
Förmiddagen fri för egna aktiviteter. På eftermiddagen lämnar vi Chile för att åka till flygplatsen och påbörja hemresan.

Dag 9 Sverige
Efter byte i Madrid eller London så kommer vi på kvällen till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.

Alternativ

Andra alternativ och kombinationsmöjligheter

Det finns många möjligheter till kombinationer med andra resmål och länder. Till Påskön flyger du från Santiago i Chile, vilket gör att du enkelt kan utöka resan. I vårt förslag har vi kombinerat resan till Påskön med några dagar i Santiago, men varför inte även besöka några av Chiles berömda vingårdar? Ett bra alternativ är att avsluta med tre eller fyra nätter i Viña del Mar och  därifrån göra utflykter till Valparaiso, Isla Negra samt vingårdar i både Casablancadalen och Aconcaguadalen.

För dig som vill göra en längre resa så kan du också resa söderut till Patagonien eller norrut till Atacamaöknen. Kontakta våra reserådgivare så berättar vi gärna mer om vilka möjligheter som finns.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.