Chat with us, powered by LiveChat

Skräddarsydd jaguarsafari

Vi har satt samman tre skräddarsydda reseförslag i olika prisklasser för dig som vill göra en jaguarsafari i Pantanal.
Slide 1

Skräddarsydd jaguarsafari

Slide 2
Chapada das Guimarães
Skräddarsydd jaguarsafari
Slide 3
Skräddarsydd jaguarsafari
Slide 4
Hyacinth Macaw
Skräddarsydd jaguarsafari
Slide 5
Skräddarsydd jaguarsafari
Slide 5
Skräddarsydd jaguarsafari
PriceRed

pris

Från 19 700 kr

DurationRed

Reslängd

5 - 10 dagar

CalenderRed

Avresa

Enligt dina önskemål

Under våra safariresor till Pantanal har du goda chanser att få se jaguarer i vilt tillstånd. Jaguarstammen har ökat kraftigt under dom senaste årtiondena och det är numera en stor sannolikhet att du kommer få se jaguar under resan. Bästa tiden för att se jaguar är från maj till början av november.
Det finns aldrig garanti för att få se jaguarer men vår rundresa 2018 såg vi åtta stycken olika jaguarer under resan. Men en safari i Pantanal är inte enbart om att få se jaguar. Djurlivet är oerhört varierat och under utflykterna kommer du att så ett stort antal vilda djur av olika slag.

Vi skräddarsyr gärna din resa helt enligt dina egna önskemål, men vi har också satt samman tre olika förslag på upplägg i tre olika prisklasser.

Vår mest prisvärda safari på fyra nätter sker i en liten grupp med engelsktalande guide. Priset för själva safarin är 19 700 kr per person. Du kan läsa mer om resan under fliken dagsprogram

Vi kan också erbjuda ett mer omfattande program med inrikting på att se jaguar för 22 900 kr per person. Programmet kan även skräddarsys med inrikting på fåglar, fiske, fotosafari samt botanik. Även dessa utflykter är i liten grupp med engelsktalande guide. Läs mer om resan under fliken dagsprogram.

För dig som vill se jaguar och verkligen uppleva Pantanal har vi satt samman ett 10-dagars skräddarsytt reseförslag som inkluderar flyg, utflykter och helpension i Pantanal. Läs mer om resan under fliken dagsprogram.

Vill du ha ett smakprov på hur det kan vara att spana på jaguar? Mats Wedin från Kärna har delat med sig av en fantastisk jaguarfilm som du kan se härunder:

Dagsprogram

Under den här fliken kan du läsa om 3 olika reseupplägg till Pantanal. Utöver skräddarsydda resor arrangerar vi även en rundresa med svensk guide till Pantanal. Du kan läsa mer om den resan genom att klicka här.

Pantanal med jaguarsafari 19.700 kr

Omfattande program med inriktning för att se jaguar. Programmet nedan kan även skräddarsys med inriktning på fåglar, fiske, fotosafari samt botanik.

Utflykterna är i liten grupp med engelsktalande guide.

Dag 1) Pick up på morgonen på flygplatsen i Cuiaba eller på hotell i Cuiaba för transfer till Pantanal. Lunch i Pocone och sedan färd längs Transpantaneira med många fotostopp och med mycket djurliv längs vägen . Ankomst till Jaguar Lodge sent på eftermiddagen. Efter middag nattsafari i jeep.

Boende på Jaguar Ecological Reserve. (L,D)

Dag 2) ) Tidig morgonutflykt för att se fåglar och apor. Efter frukost ekologisk vandring för att se fåglar, apor och kanske även myrslok. Lunch på lodgen och på eftermiddagen resa till Porto Jofre (cirka 1 timme) för att förhoppningsvis se jaguar, uttrar och anakonda. Vi kommer att se solnedgången över våtmarken innan vi åker tillbaka till lodgen för middag. På kvällen ny nattsafari.

Boende på Jaguar Ecological Reserve. (B, L, D)

Dag 3) Tidig frukost och sedan biltransfer till Porto Jofre där vi spenderar hela dagen på olika floder i området för att se jaguarer i vilt tillstånd. Dessutom kommer vi att se mycket fåglar samt förhoppningsvis även jätteutter. Picknick lunch. Vi är tillbaka på lodgen för middag.

Boende på Jaguar Ecological Reserve. (B, L, D)

Dag 4) Favorit i repris. Vi åker tillbaka till Porto Jofre för fler båtutflykter på floden och för att se fler jaguarer. Picknick lunch. Vi är tillbaka på lodgen för middag. Boende på Jaguar Ecological Reserve. (B, L, D)

Dag 5 Efter frukost så är det dags att åka vidare. Transfer till flygplatsen i Cuiaba. (B)

Kommentar:
Priset är per person i dubbelrum.
Bästa tiden för att se jaguar är från maj till början av november
Det finns aldrig garanti för att få se jaguarer men vår rundresa 2018 såg åtta stycken olika jaguarer med detta upplägg.

 

Komplett tiodagars resa för att se jaguar och verkligen uppleva Pantanal 

Dag 1 Sverige – Brasilien Flyg från Sverige på kvällen med Air France eller Lufthansa till Sao Paulo och sedan vidare med inrikesflyg till Cuiaba som är staden som ligger närmast Pantanal.

Dag 2 Cuiaba – Pantanal Transfer till Pocone och därifrån vidare på Pantanals huvudväg – Transpantaneira 33 km med flera stopp för se fåglar och djur längs vägen. Sista biten till vår första lodge Pouso Alegre nås via en privat väg ytterligare sex km in från Transpantaneria. Lodgen är fortfarande en boskapsranch men erbjuder även ekoturism i liten skala och de delvis öppna markerna runt lodgen har ett fantastiskt djurliv. Boende två nätter på Pouso Alegre

Dag 3 Pousada Pouso Alegre Efter frukost gör vi en vandring i en lugn takt längs Espinheiros – en av lodgens vandringsleder. Naturen här bjuder på stora variationer och kontraster. På eftermiddagen besöker vi Capão das Araras där den upp till en meter stora papegojan hyacinth macaw (hyacintara) bygger sina bon. På kvällen gör vi en intressant nattsafari med goda chanser att få se tapir, jättemyrslok, krabbätarrävar och andra nattaktiva djur.

Dag 4 Jaguar Lodge Avresa från Pouso Alegre kl 08.30. Beräknad ankomst till Jaguar Lodge kl 11.30. Lunch på Jaguar Lodge. Vi åker längs Transpantaneria till Jaguar Eco Lodge som ligger 110 km in på Transpantaneria. Vi kommer att bo tre nätter på Jaguar Eco Lodge. På eftermiddagen utflykt på lodgens egna marker. På eftermiddagen gör vi en naturvandring kring vår lodge. Passa på att klättra upp i utsiktstornet eller bara sitt på en av träbroarna på Transpantaneira och se den enorma mängd kajmaner och fåglar som finns i omgivningen.

Dag 5 Resans höjdpunkt Idag ägnar vi hela dagen åt att leta efter jaguarer och andra djur. Vi åker tidigt på morgonen en timmes resa med jeep ned till Porto Jofre – längs in i Pantanal där vägen slutar. Här fortsätter vi med båt som tar oss in på bifloder och små kanaler med goda chanser att få se jaguar. Vi hoppas även att få se anakonda, jätteutter och vackra fåglar under våra båtfärder. Mitt på dagen gör vi ett strandhugg och äter vår medhavda boxlunch. Vi avslutar dagen med att se den vackra solnedgången över flodlandskapet innan det är dags att fara tillbaka till lodgen där en middag väntar.

Dag 6 Favorit i repris Vi åker tidigt ned till Porto Jofre och får förhoppningsvis ännu fler oförglömliga jaguarmöten och andra naturupplevelser hela dagen i området kring floden Tres Irmaos bifloder och kanaler. Vi äter vår medhavda lunchbox och är tillbaka på hotellet för middag.

Dag 7 Pousada Rio Claro Avresa från Jaguar Lodge kl 08.00. Beräknad ankomst till Pousada Rio Claro kl 11.30. Vi fortsätter tillbaka längs Transpantaneria till Pousada Rio Claro (42 km). Där ligger nästa trevliga lodge där vi bor två nätter. Utflykt på eftermiddagen på lodgens område.

Dag 8 Pousada Rio Claro Efter frukost gör vi en guidad naturvandring för att se vattensvin, kajmaner, apor och jabirustork – som är symbolen för Pantanal. Dessutom finns det väldigt mycket fåglar i området. Efter lunch gör vi en båttur två timmar nedför floden Rio Claro och på kvällen gör vi en spännande nattvandring på en speciell ekologisk stig för att uppleva djurens beteende efter mörkrets inbrott. Förhoppningsvis kommer vi få se tvättbjörnar, rävar, oceloter och många andra djur. Vi kommer definitivt att få se en stor mängd kajmanögon som lyser i mörkret.

Dag 9 Pantanal – Cuiaba – Hemresan börjar Efter frukost åker vi de åtta milen tillbaka till Cuiaba för flyg hem via Sao Paulo. Väskan ska checkas in hela vägen till Sverige och behöver inte hämtas ut i Sao Paulo.

Dag 10 Sverige Ankomst till Sverige på kvällen. 

Prisidé cirka 49000 kr per person i dubbelrum vid resa lågsäsong. I priset ingår samtliga flyg, transporter, utflykter och helpension i Pantanal. Begär offert för aktuellt pris.

Kommentar:
Bästa tiden för att se jaguar är från maj till början av november
Det finns aldrig garanti för att få se jaguarer men vår rundresa 2018 såg åtta stycken olika jaguarer med detta upplägg.

Alternativ

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.