Chat with us, powered by LiveChat

Ö-hoppning på Galapagosöarna

Upplev Galapagosöarnas underbara värld med ett välplanerat ö-hoppningsprogram. Du bor bekvämt på ditt hotell och åker smidigt med modern motorbåt mellan öarna Santa Cruz, Floreana och Isabela.
Slide 1

Ö-hoppning på Galapagosöarna

Slide 2
Ö-hoppning på Galapagosöarna
Slide 3
Ö-hoppning på Galapagosöarna
Slide 5
Ö-hoppning på Galapagosöarna
PriceRed

pris

Från 19 955 kr

DurationRed

Reslängd

Enligt dina önskemål

CalenderRed

Avresa

Enligt dina önskemål

Skräddarsytt reseförslag

Prisindikation för detta reseförslag:

Från 19 955 kr per person i dubbelrum vid resa för två personer.
Flygresa tillkommer.
Priset varierar beroende på säsong.

På den här resan får du uppleva Galapagosöarnas underbara värld med ett välplanerat ö-hoppningsprogram. Du bor bekvämt på ditt hotell och åker smidigt med modern motorbåt mellan öarna Santa Cruz, Floreana och Isabela. Du guidas av välutbildade naturguider som kommer att visa dig Galapagosöarnas magi. Du har chans att komma mycket nära de orädda djuren och på din fria tid kan du ha det skönt på de vackra stränderna och i de turkosa vattnen.

Dagsprogram

Exempel på ett typiskt dagsprogram för ö-hoppning på Galapagosöarna

Dag 1 Ankomst till ön Baltra och du får transfer till ön Santa Cruz. Du åker både båt och marktransport över det vackra höglandet på ön tills du når en av rancherna på ön. Här börjar du en utflykt inklusive lunch och efter har du chans att se Darwinfinkar och jättesköldpaddor. Du avrundar eftermiddagen med transfer till ditt hotell i staden Puerto Ayora. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Du bor på hotell Deja Vu.

Dag 2 Efter frukost åker du motorbåt till ön Floreana. Resan tar ungefär två och en halv timme. Denna ö var en gång bebodd av valfångare och du kommer att besöka postkontoret de en gång byggt. Floreana var den första ön som koloniserades av ecuadorianerna 1832 och blev en straffkoloni. Efter incheckning på lodgen avnjuter du din lunch innan ditt besök till en sjölejonkoloni och därefter din första marina utflykt. Du har möjlighet att snorkla med sköldpaddor, rockor och se mängder av exotiska fiskar. På denna ö kommer du att få se sjölejon och den röda havsleguanen som bara lever på Floreana. Efter middag har du fri tid på egen hand. Du bor på hotell Wittmer.

Dag 3 Denna dag beger du dig till öns högland för att först besöka kyrkogården och sedan åker du till Cerro Alieri för att njuta av öns natur och skåda fåglar. Din guide visar dig också Asilo de la Paz där du besöker en piratgrotta. Här kan du också se jättesköldpaddor. Innan du åker vidare till ön Isabela äter du lunch. Båtfärden tar ungefär två och en halv timme. Du har resten av dagen fri för avkoppling på egen hand. Isabela är en av de nyaste öarna på Galapagos och de har mycket vackra stränder. Du bor på hotell San Vicente.

Dag 4 Idag börjar du dagens utflykt med en bilfärd till vulkanen Sierra Negra. Sedan fortsätter du två timmar till fots till vulkanens krater. Om du har tur får du chans att se galápagosvråk. Efter picknicklunchen visar din guide dig vulkanen El Chico. Resten av dagen har du på egen hand. Passa på att borra ner fötterna i korallsanden och njut av de turkosa vattnen. Du bor på hotell San Vicente.

Dag 5 Efter frukost tar din guide med dig till en lagun där rosafärgade flamingos brukar hålla till. Längs med 2 km långa vandringsleden till lagunen får du lära dig allt om öns uppkomst och dess flora och fauna. Därefter fortsätter utflykten till Tortoise breeding center. Där kommer du att få lära dig mer om jättesköldpaddans reproduktion och överlevnad. Efter kommer du att åka motorbåt tillbaka till ön Santa Cruz och staden Puerto Ayora. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Du bor på hotell Deja Vu.

Dag 6 Idag gör du din sista utflykt till Charles Darwin Station. Där får du lära dig mer om Galapagosöarnas habitat och naturvård. På stationens Tortoise Breeding Center får du se mängder av jättesköldpaddor.  Efter den här utflykten får du transfer till flygplatsen för din återresa till Ecuadors fastland.

Alternativ

Resan kan anpassas och kombineras

En resa till Galapagosöarna kan med fördel kombineras med Ecuador, men även med andra resmål och länder i Sydamerika. Ett populärt alternativ är t.ex. att kombinera med Machu Picchu i Peru.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.