Chat with us, powered by LiveChat

El Salvador

Upptäck El Salvador, landet som har förändrats från att en gång i tiden varit ett av världens farligaste länder till att numera vara ett av världens säkraste länder att resa i.
Slide 1
La Paz

9 dagars resa till El Salvador

Slide 1
Palacio Nacional de El Salvador

9 dagars resa till El Salvador

Slide 1
San Salvador, El Salvador

9 dagars resa till El Salvador

Slide 1
El Zonte, El Salvador

9 dagars resa till El Salvador

Slide 1
Dulce Nombre de María, Chalatenango

9 dagars resa till El Salvador

PriceRed

pris

Från 42 700 kr

DurationRed

Reslängd

9 dagar

CalenderRed

Avresa

Enligt dina önskemål

Passa på att upptäcka El Salvador. Landet som har förändrats från att en gång i tiden vara ett varit världens farligaste länder till att numera vara ett av världens säkraste länder att resa i. I El Salvador finner mycket historia både nutid och maya, men även gamla pittoreska städer och fantastisk natur med vulkaner och surfstränder. På vår resa får du ÄVEN uppleva hur vetenskapsmän samlar information för att rädda en utrotningshotad sköldpaddsart.

Pris
Lågsäsong från 42.700 kr per person i dubbelrum vid resa två personer.

Reseinformation
Flygresa med KLM via Panama City.
Resan kan skräddarsys och förlängas dels med badstränder i El Salvador och dels med flera av grannländerna t.ex med de berömda mayaruinerna Tikal i Guatemala eller en stopover i Panama City.

 

Dagsprogram

Dag 1: San Salvador
Ankomst till flygplatsen i San Salvador och privat transfer till hotellet i huvudstaden (45 min med bil).
Välkommen till El Salvador!

San Salvador

El Salvador är det minsta landet i Centralamerika och har en mängd olika aktiviteter att erbjuda och allt inom som mest 3 timmars bilresa. Landskapet med vackra dalar, enorma och svarta sandstränder är perfekt för aktiviteter som forsränning, vandring, surfing, dykning och mountainbike.
Boende två nätter på Hotel Arbol de Fuego, som är ett ekologiskt hotell med gröna trädgård och tropisk atmosfär.

Dag 2 San Salvador
Stadsrundtur i huvudstaden San Salvador där vi besöker den historiska delen av San Salvador med Katedralen, Palacio nacional, presidentpalatset, Mausoleuem San Monsenor Romero samt det nybyggda nationalbiblioteket BINAES. Frukost ingår

Dag 3: Joya de Ceren”
Vi åker idag till bergsstaden Ataco och gör två intressanta stopp p å vägen. Vi besöker den arkeologiska platsen Joya de Ceren, som utropades till världsarv av UNESCO 1993 för att vara den enda platsen i hela Mayakulturen där du kan uppskatta de populära förcolumbianska invånarnas dagliga livsstil.
“Joya de Ceren”, var en by och inte en ceremoniell plats. Den begravdes av flera vulkanutbrott och byn ligger under 14 lager av aska. Av denna anledning har byn bevarats mycket väl. Byborna kunde tydligen fly i tid eftersom inga kroppar har hittats, även om de lämnade kvar redskap, keramik, möbler och till och med halvt uppäten mat i sin brådska att fly. Platsen är full av arkitektoniska lämningar, grupperade i föreningar som inkluderar medborgerliga, religiösa och hushållsbyggnader. Alla strukturer är gjorda av jord och viktiga funktioner som halmtak har återfunnits.
Vi fortsätter till nationalparken “Los Volcanes”. Här samlas vulkanerna Izalco, Santa Ana och Cerro Verde. Vulkanerna ligger i mycket vacker natur och har en bred biologisk mångfald. Vi går en guidad rundtur med lokal guide och har en fantastisk över vulkanen Izalco och sjön Coatepeque.
Vi bor två nätter på Hotel Fleur de Lis. Frukost ingår

Dag 4 Blomstervägen
Idag färdas vi på den berömda “blomstervägen”, känd för sitt överflöd av vilda blommor. Vägen har också vacker panoramautsikt över kaffeplantagerna vid bergssidan, lagunerna och täta molnskogar. Först besöket är Juayúa, den charmiga staden som är känd för sin permanenta matfestival under helgen eller Don Juans vattenfall, under vardagarna. Sedan fortsätter färden till Nahuizalco, en av de mest traditionella städerna i området. Människorna här är kända för sina hantverk och möbler gjorda av tyll och pil. Möjlighet finns att gå upp på berget Salcoatitán, som ligger på lite över 1 040 meter. Detta var platsen där de första kaffeodlingarna i landet anlades på 1860-talet.
På eftermiddagen kan du koppla av vid närliggande naturattraktioner som gejsrar och termalbad vid Santa Teresas varma källor. Frukost ingår

Dag 5 Suchitoto
Transfer till Suchitoto som ligger cirka 47 km norr om San Salvador. Suchitoto är en vacker historisk stad med vackra koloniala hem, byggnader och kullerstensgator samt flera lokala konstgallerier. under vår tur till fots genom staden. Det finns en fantastisk utsikt över sjön Suchitlan som är en före detta uppdämd flod med ett ekosystem en mångfald av arter, pelikaner, hägrar och storkar.

Vi gör en kort promenad genom staden fortsätter till Hacienda Los Nacimientos med mycket av El Salvadors nutidshistoria. Vi besöker Hacienda los Nacimientos, platsen för ett före detta gerillaläger under El Salvadors inbördeskrig. Detta krig, som varade från 1980 till 1992, ställde El Salvadors militärregering mot vänstergerillan. Idag är hacienda platsen för ett initiativ för ekologiskt jordbruk, dedikerat till att återuppbygga samhället genom att ge jobb till krigets offer. En av gårdens nyckelprodukter är indigo, ett blått färgämne som skördats från bladen från xiquilitväxten som har använts sedan den antika Mayatiden. Vi kommer att ha möjlighet att observera processen för dess produktion, inklusive dess utvinning, torkning och fräsning.

Middagen kommer att vara i stan på en lokal Pupuseria som vanligtvis är små kaféer. Du får möjlighet att göra din egen fyllda pupusa som är El Salvadors nationalrätt och kan fyllas med ost, bönor, örter och fläsk.
Vi bor en natt på Hotel El Tejado. Frukost lunch och middag ingår

Dag 6: Berlin – Alegria och Bahia de Jiquilisco
Idag fortsätter vi till viken Bahia de Jiquilisco. På vägen besöker vi Los Pirineos kaffefarm vid vulkanområdet Tecapa. Los Pirineos är känt för att ha det bästa kaffet. Bästa tiderna att besöka är mellan oktober och februari då det finns kaffebönor från växterna. Lunch ingår i staden Berlin och barista låter dig smaka på det lokala kaffet. Vi fortsätter till sjön Laguna de Alegria i kratern Tecapa på en kullerstensgata som går genom kaffeplantagerna.

Vi bor två nätter på Puerto Barillas Lodge som ligger i den tropiska skogen runt bukten Jiquilisco.
Möjlighet till kajaktur på eftermiddagen genom mangroven för att se alla olika fågelarter, havsliv och, om du ha tur kajmaner.
Vi bor två nätter på Barillas Lodge. Frukost ingår

Dag 7: Berlin – Alegria och Bahia de Jiquilisco
Utflykt med båt i bukten tillsammans veterinär eller biolog där de fångar och sedan släpper jättesköldpaddor (Hawksbill eller Black Turtles). Det ingår i ett vetenskapligt för att skydda havssköldpaddor. Genom den här utflykten stöds den kontinuerliga forskningen för bevarandeprojektet. Du får se hur de väger och mäter sköldpaddorna samt tar hudprov. Dessa utflykter guidas av veterinärer eller biologer som arbetar direkt med bevarandeprogrammet.
Frukost och lunch ingår

Dag 8: San Salvador
Privat transfer till flygplatsen i San Jose för hemresa
Frukost ingår

Dag 9: Hemkomst till Sverige på kvällen

Alternativ

Resan kan förlängas med några avkopplande dagar på en av El Salvadors stränder innan hemresan.
Resan kan också förlängas med några av grannländerna t.ex Guatemala eller Roatan i Honduras.
Det går även att göra en stopover i Panama antingen på utresan eller hemresan.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.