Chat with us, powered by LiveChat

Nicaragua Runt

Nicaragua är för många ett outforskat land. Följ med till Nicaragua och se det bästa landet har att erbjuda på en privat rundresa i Nicaragua.
Slide 1
Mukul resort

Nicaragua Deluxe

Slide 2
Granada
Nicaragua Deluxe
Slide 3
Nicaraguasjön
Nicaragua Deluxe
Slide 3
Ometepe
Nicaragua Deluxe
Slide 4
Mukul Resort
Nicaragua Deluxe
Slide 5
Mukul Resort
Nicaragua Deluxe
PriceRed

pris

Från 42 900 kr

DurationRed

Reslängd

14 dagar

CalenderRed

Avresa

Enligt dina önskemål

Nicaragua är för många ett outforskat land. Följ med till Nicaragua och se det bästa landet har att erbjuda med boende på fem olika platser i Nicaragua.
Se de vackra koloniala städerna León och Granada, bada i både Nicaraguasjön och i Stilla Havet, se vulkaner som Masayavulkanen med glödande lava och Mombacho vulkanen med canopytur i molnregnskogen. Resan avslutas med avkopplande dagar med bad i Stilla Havet.

Pris från 42.900 kr lågsäsong från kr per person i dubbelrum.

Reseinformation:
Flygresa United Airlines via Frankfurt och Houston (ESTA krävs för resa via USA).
Incheckat bagage: En väska á 23 kg incheckat bagage.
Samtliga flygskatter ingår
Samtliga transfers ingår.  Privata transfers med spansktalande guide.
Alla utflykter är med engelsktalande guide
Boende i dubbelrum. Frukost ingår.
Managua: Hotel Intercontinental Metrocentro
León:  Hotel El Convento
Granada: Hotel Plaza Colon
Ometepe: Hotel Villa Paraiso
San Juan del Sur: Hotel Victoriano

Övrigt: 
Priset avser lågsäsong.
Resan kan förlängas.

Dagsprogram

Dag 1: Managua
Flyg via Houston med United Airlines till Nicaragua. Ankomst till Managua och transfer till hotellet. Boende en natt på Hotel Intercontinental Metrocentro i Managua.

Dag 2: Managua – León 
Privat transfer till staden León där vi utforskar den rika kulturella och politiska historien i en av de äldsta och mest inflytelserika städerna i Nicaragua. León kännetecknas av sin eleganta spanska koloniala arkitektur. Här finns också en fascinerande politisk historia. León anses vara Nicaraguas historiska, kulturella, pedagogiska och religiösa huvudstad. Det bästa sättet att utforska denna fascinerande stad är till fots, eftersom mycket av dess charm ligger i de smala koloniala gatorna, museerna, restaurangerna och kaféerna. På den här guidade vandringsturen kommer du att se revolutionära väggmålningar, besöka barock- och nyklassiska kyrkor och ett överraskande intressant museum för legender, konst och poesi. Vi kommer även att besöka katedralen i León, dess kyrkor: Calvario, La Recolección, La Merced, Zaragoza och Sutiaba ; museet Rubén Darío och museet för myter och legender. Boende tre nätter på Hotel El Convento i León.

Dag 3: León – Flor de Caña Tour
Idag kommer vi att göra en utflykt till Chichigalpa som är hem för den berömda nicaraguanska romen “Flor de Caña”: Vi gör en rundtur och lär oss om Nicaraguas roms historia, dess beredning och tillverkning.

Dag 4: León – Las Peñitas
Utflykt till Stilla Havet för en avkopplande dag vid den vackra stranden Peñitas. Här ligger också naturreservatet Isla Juan Venado med mycket flora och fauna.

Dag 5: León – Masaya – Catarina – Granada
Tidig avresa till Masaya Volcano National Park, där vi kommer att observera den vulkaniska aktiviteten i San Fernandokratern. Masaya är en aktiv vulkan där det går att se lavan. Sedan fortsätter vi till Catarina som är känd för sin vackra utsiktsplats. Vi kommer också att besöka hantverksmarknaden med handgjorda verk av nicaraguanska hantverkare. Ankomst till Granada och boende tre nätter på Hotel Plaza Colon i Granada.

Dag 6: Granada stadsrundtur
Granada är en av Amerikas äldsta städer och ligger vackert vid Granadasjön. Stadsrundturen börjar i den äldsta och mest historiska staden på den amerikanska kontinenten med en rundtur på dess huvudgator med vacker arkitektur som tar oss tillbaka till kolonialtiden. Vi tar en promenad genom Parque Colon kommer vi att besöka den vackra Merced-kyrkan, San Francisco-klostret och kommer att uppskatta både kulturen och den mänskliga värmen i denna underbara stad.

Dag 7: Granada – Mombacho Volcano Natural Reserve
På morgonen utflykt till Mombacho Volcano naturreservat. Vi gör en Canopy tur i trädtopparna på 15 plattformar och kan beundra den vackra vegetationen och faunan på vulkanens sluttningar.

Dag 8 Granada – Puerto de San Jorge – Ometepe
Transfer tidigt på morgonen till San Jorge för att gå ombord på färjan till ön Ometepe för två dagar på Ometepe. Ön består av två vulkaner som är sammanfogade av en smal landtunga. Här finns mycket aktiviteter att göra:  bestig vulkanen, besök Punta Jesús María och Los Mangos Beach. Njut av lugnet på ön, besök den mytomspunna Charco Verde-lagunen, Playa Santo Domingo, Altagracia-museet där du kan se hällristningar, Ojo de Agua eller njuta av en promenad runt de torra tropiska skogarna eller bada i det tempererade vattnet i den stora sjön i Nicaragua och bara koppla av på stranden.
Boende två nätter på Hotel Villa Paraiso i Ometepe.

Dag 9: Ometepe
Dagen på egen hand på Ometepe

Dag 10 : Ometepe Island – Puerto de San Jorge – San Juan del Sur
Färja tillbaka till San Jorge och sedan privat transfer till San Juan del Sur där vi får möjlighet att njuta av de olika stränderna i Stilla Havet som omger San Juan del Sur, Boende två nätter på Victoriano i San Juan del Sur.

Dag 11 : San Juan del Sur
Dagen på egen hand i San Juan del Sur

Dag 12: San Juan del Sur – Managua
På eftermiddagen transfer till Managua.
Boende en natt på Hotel Intercontinental Metrocentro i Managua.

Dag 13: Managua – Hemresa
Privat transfer till den internationella flygplatsen för hemresa via Houston.

Dag 14 Hemkomst

Alternativ

Vistelsen kan förlängas i Nicaragua t.ex med Corn Islands i Karibien.
Resan kan även kombineras med Panama, Costa Rica, El Salvador, Honduras och Guatemala.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.