Chat with us, powered by LiveChat

Machu Picchu och Galapagos

På den här resan får du uppleva Machu Picchu och Galapagos – två av Sydamerikas absoluta höjdpunkter på en och samma skräddarsydda resa.
Slide 1
Machu Picchu

Machu Picchu och Galapagos

Slide 2
Quito ecuador
Machu Picchu och Galapagos
Slide 3
Galapagos
Machu Picchu och Galapagos
Slide 4
cusco
Machu Picchu och Galapagos
Slide 6
Galapagos
Machu Picchu och Galapagos
Slide 6
Machu Picchu
Machu Picchu och Galapagos
PriceRed

pris

Från 78 900 kr

DurationRed

Reslängd

Enligt dina önskemål

CalenderRed

Avresa

Enligt dina önskemål

Skräddarsytt reseförslag

Alla drömmer om att besöka både Machu Picchu som är ett av världens sju underverk och åka på en kryssning runt Galapagosöarna. I det här reseförslaget kombinerar vi två av Sydamerikas absoluta höjdpunkter på en och samma skräddarsydda resa.

Detta reseförslag är en tolvdagars drömresa för dig som har ont om tid. Resan kan naturligtvis förlängas helt efter dina önskemål.
Du tillbringar fem nätter i Peru med Lima, Cusco och Machu Picchu, en natt i Ecuadors huvudstad Quito och sedan avslutas resan med en fem dagars/fyra nätters kryssning på Galapagos antingen i stor båt som Galapagos Legend eller i en mindre båt som Coral I eller Coral II.

Kryssning är ett smidigt sätt att se och uppleva öarna på. Båten förflyttar sig till ett nytt ställe  varje gång du äter eller sover och då hinner man att besöka många platser på relativt kort tid. Kryssningen innehåller många utflykter och höjdpunkten är att snorkla och simma med sköldpaddor i det fiskrika vattnet.


Prisindikation för resan:

Från 78 900 kr med boende i dubbelrum. Priset varierar beroende på säsong och val av alternativ.

Det finns många sätt att uppleva Galapagos. Det finns tre nätters, fyra nätters och sju nätters kryssningar. Oavsett rederi så startar kryssningarna på fasta dagar. Fyranättersprogrammet innehåller oftast västra  med ön Isabela eller södra rutten. Trenättersprogrammen  innehåller norra rutten med Genovesa eller östra rutten. Varannan vecka görs den västra rutten som beskrivs ovan medan kryssningen varannan vecka åker en sydlig rutt. För övriga veckodagar finns mer eller mindre liknande program med andra kryssningsfartyg och rederier.

Det finns mindre båtar med endast sexton passagerare och stora bekväma båtar med 90 passagerare samt båtar i mellanklassen med fyrtio passagerare. Dessutom finns ett alternativ att bo på land på flera av öarna och därifrån göra utflykter, så kallad ö-hoppning.

Spännande tillval
Har du hört talas om det exklusiva Belmond Hiram Binghamtåget som går från Cusco till Machu Picchu? Gör en oförglömlig tågresa till Machu Picchu i vackert renoverade vagnar. Njut av utsikten, god mat och vin under resan. Kontakta våra reserådgivare så berättar vi gärna mer om denna fantastiska upplevelse.

Belmond Hiram Bingham. Exklusivt tåg mellan Cusco och Machu Picchu.
Interiör från en av Belmond Hiram Binghams vagnar

Dagsprogram

Förlag till dagsprogram för en en kombinationsresa till Machu Picchu och Galapagos. Vi förslår en kryssning på fem dagar/fyra nätter med boende i hyttkategorin standard plus. För de som vill ha lägre pris rekommenderar vi dels en trenätterskryssning samt den lägre hyttkategori standard d.v.s boende i en insideshytt utan fönster.

Dag 1
Flyg med KLM från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Ankomst till Lima på kvällen. En natt på flygplatshotellet Costa del Sol i Lima.

Dag 2
Tidigt på morgonen inrikesflyg till Cusco.
Privat transfer till hotellet och boende två nätter på Hotel Abittare.

Dag 3
Stadsrundtur i Cusco och dess omgivningar.

Dag 4
Tågresa till Machu Picchu med guidad rundtur på Machu Picchu. Middag ingår på kvällen i Aguas Calientes. Boende en natt på Hotel Mapi by Inkaterra.

Dag 5
Extradag i Machu Picchu. Ta chansen att se soluppgången på Machu Picchu. På eftermiddagen tågresa tillbaka till Cusco och en natt på Hotel Abittare.

Dag 6
Tidig avresa och flyg via Lima till Ecuadors huvudstad Quito. Privat transfer till hotellet och en natt på Hotel Go Quito.

Dag 7
Shuttlebuss till flygplatsen för inrikesflyg till Galapagosöarna och ön Baltra. Kryssning med Coral I & Coral II och den västra rutten i fem dagar och fyra nätter.
På eftermiddagen besök på Ballena Bay på ön Santa Cruz med möjlighet att de det rika havsdjurlivet och att snorkla bland sköldpaddor.

Dag 8
Vi besöker Vicente Roca på ön Isabela på förmiddagen med de blåfotade boobiefåglarna och på eftermiddagen Espinosa Point på ön Fernandina med vacker utsikt, marina havsleguaner, sjölejon och Galapagospingviner

Dag 9
På förmiddagen Urbina Bay och dess svarta lava strand. Här kan vi simma och snorkla med havssköldpaddor, sjölejon, och otaliga tropiska fiskar. På eftermiddagen besöker vi Tagus Coce på Isabela med stora mängder fåglar.

Dag 10
Vi ser saltgruvorna vid Egas Port och både sjölejon och sälar på ön Santiago och på eftermiddagen Sullivan Bay som ser ut som ett månlandskap.

Dag 11
Vi besöker höglandet på ön Santa Cruz med de stora landsköldpaddorna i vilt tillstånd innan vi fortsätter till Baltra för flyg tillbaka till Guyaquil på fastlandet och fortsatt hemåt med KLM till Amsterdam.

Dag 12
Byte i Amsterdam och hemkomst till Sverige på eftermiddagen

Alternativ

Alternativ och kombinationsmöjligheter

I Peru finns flera alternativ som kan förgylla resan. En oförglömlig upplevelse är att ta det exklusiva Belmond Hiram Binghamtåget från Cusco till Machu Picchu.

Det går också att lägga till två dagar i Peru och göra en avstickare till Titicacasjön.

Det finns ett flertal alternativ för vistelsen på Galapagosöarna. Välj mellan tre nätters, fyra nätters och sju nätters kryssningar. Du kan också bo bo på land på tre av öarna och därifrån göra utflykter, så kallad ö-hoppning.

Ett bra komplement till kryssningen är att efter kryssningen avsluta med tre avkopplande dagar på någon av Galapagosöar t.ex i Puerto Ayora på huvudön Santa Cruz.

Det finns otaliga andra möjligheter att skräddarsy en resa av det här slaget. Kontakta gärna våra personliga reserådgivare för att diskutera dina önskemål så att vi kan skapa din unika drömresa.