fbpx
Slide 1
Havanna

Kuba Runt

Slide 2
Viñales
Kuba Runt
Slide 3
Santiago de Cuba
Kuba Runt
Slide 4
trinidad
Kuba Runt
Slide 5
havanna
Kuba Runt
Slide 6
holguin
Kuba Runt
Slide 7
Kuba Runt
  • Om resan
  • Dagsprogram
  • Alternativ
PriceRed

pris

39 900 kr med del i dubbelrum

Tillägg enkelrum

6 900 kr

gruppstorlek

4-8 personer

DurationRed

reslängd

14 dagar

CalenderRed

Avresedatum

24/2 2022

avreseorter

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors

William Kilander

Din guide på resan

William Kilander

Följ med på den kompletta Kubaresan. Sydamerikaexpertens innehållsrika och genuina resa till Kuba ger möjlighet att besöka Havanna, Viñales, Trinidad och Santiago med Castros grav. Vi reser i en liten grupp med erfaren färdledare och erbjuder ett gediget program på denna omfattande rundresa och en annorlunda kulturupplevelse med boende i Casa Particulares (pensionat) både i Havanna och Trinidad!
Kuba lever kvar i det förflutna och har inte förändrats mycket de senaste femtio åren. Passa på att besöka detta underbara och annorlunda land innan det börjar “moderniseras”!
Kritvita stränder och tropisk grönska i kombination med vackra koloniala städer och 50-talsbilar gör resan till ett minne för livet.

Kuba är ett väldigt annorlunda på många sätt och vi tycker verkligen att man ska åka dit innan det moderniseras. Om man förväntar sig att allt ska fungera smärtfritt som det gör i de flesta andra länder och på alla våra andra resor så är det bättre att inte resa till Kuba. Det är tyvärr vanligt med överbokningar på kubanska hotell och standarden är ojämn. Sydamerikaexperten strävar efter att allt ska bli enligt programmet men kan inte råda över de förutsättningar som råder på Kuba.

Detta ingår
Flyg t/r till Havanna med Air France eller KLM från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Inrikesflyg. Svensk färdledning i Kuba, utflykter, inträden och måltider enligt program ovan. Frukost samtliga dagar och övriga måltider enligt program ovan.
Boende med del i dubbelrum.
Inrikesflyg på Kuba.

Dag 1 Sverige – Kuba
Vi flyger på morgonen till Havanna via Paris eller Amsterdam efter anslutningar från Sverige. Vi anländer till Havanna på kvällen lokal tid. Vi bor fyra nätter på Casa Particulares i den gamla delen av staden.

Dag 2 Havanna
Stadsrundtur som inleds med en panoramarundtur i gamla femtiotalsbilar och avslutas med en rundtur till fots i gamla Havanna. Lunch ingår på den världsberömda restaurangen Bodeguita del Medio.

Dag 3 Viñales
Heldagsutflykt västerut till Viñales. Vi ser de sockertoppsliknande bergen s.k. Los Mogotes, tobaksodling, vi får både se hur cigarrer och rom tillverkas, förhistoriska väggmålningar samt gör en båttur i en underjordisk indiangrotta. Lunch ingår.

Dag 4 Hemingways dag
Utflykt i Hemingways spår där vi besöker hans hem och museum samt platser han brukade besöka. Lunch i fiskebyn Cojimar på restaurang Las Terazzas de Cojimar.

Dag 5 Che Guevaras minnesplats i Santa Clara
Bussresa till Trinidad på sydkusten. Trinidad kallas för Kubas koloniala pärla. På vägen gör vi ett stopp i staden Santa Clara där de hårdaste striderna var under revolutionen. Där finns minnesplatsen för Che Guevara. Lunch ingår. Vi bor två nätter på Casas Particulares (pensionat) i centrala Trinidad.

Dag 6 Trinidad
Stadsrundtur i Trinidad med alla sina koloniala byggnader från slavepoken. Trinidad är med på Unescos världsarvslista. Möjlighet till bad på Trinidads vackra stränder på eftermiddagen.
Lunch ingår.

Dag 7 Camaguey
Vi fortsätter med buss till Camaguey som är byggd som en labyrint med plötsliga återvändsgränder för att försvåra för piraterna. Vi gör här en spännande rundtur med cykeltaxi I de smala gränderna. Vi bor en natt på Camaguey Hotel.

Dag 8 Santiago
Vi fortsätter med buss till Santiago som är Kubas andra största stad och den mest musikaliska och Afrikainspirerade staden. Vi bor två nätter Hotel Casa Granda.

Dag 9 Santiago
Stadsrundtur i Santiago med bl.a. platsen där Castro höll sitt första tal efter revolutionen och den spanske conquistadoren Diego Velazquez hus från 1516. Vi besöker även Fidel Castros grav. På kvällen besöker vi det magnifika fortet byggt 1638 med ceremoni och vacker solnegång.

Dag 10 Holguin och Playa Pesquero
Vi fortsätter med buss till Holguin och för att koppla av vid den vackra stranden Playa Pesquero. Vi bor två nätter på Hotel Playa Costa Verde. Helpension.

Dag 11 Playa Pesquero
Dagen fri för egna aktiviteter. Helpension.

Dag 12 Havanna
Vi flyger inrikesflyg tillbaka till Havanna. Vi bor på Casa Particulares.

Dag 13 Havanna – Hemresan börjar
Förmiddagen fri för egna aktiviteter. Passa på att ta en sista åktur i en cabriolet innan vi åker ut till flygplatsen på eftermiddagen.

Dag 14 Sverige
Vi anländer till Paris alternativt Amsterdam strax innan lunch lokal tid för vidare flyg till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn med ankomst på kvällen.

Kubanska fyrstjärniga hotell håller ojämn och ofta lägre standard än Casa particulares.
Möjlighet finns att uppgradera och bo på femstjärniga Iberostar Parque Central de fem nätterna i Havanna.

Boka virtuellt möte

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig för att arrangera ett virtuellt möte. 

Vi gör normalt virtuella möten med Zoom. I inbjudan kommer en länk. Det enda du behöver göra är att klicka på länken när mötet startas, så kopplas du upp till mötet.

Ange gärna vilken eller vilka tider som skulle passa dig bäst för det virtuella mötet.

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida.