Chat with us, powered by LiveChat

Kuba på egen hand

Kuba är ett fantastiskt land att besöka med både spännande kultur och fantastisk natur. Sydamerikaexperten skräddarsyr rundresor på egen hand där man kommer i kontakt med det verkliga Kuba och inte bara badorten Varadero.
Slide 3
Havanna

Kuba på egen hand

Slide 1
Viñales
Kuba på egen hand
Slide 2
Trinidad
Kuba på egen hand
Slide 4
havanna
Kuba på egen hand
PriceRed

pris

Från 26 900 kr

DurationRed

Reslängd

Enligt dina önskemål

CalenderRed

Avresa

Enligt dina önskemål

Skräddarsytt reseförslag

Kuba är ett fantastiskt land att besöka med både spännande kultur och fantastisk natur. Sydamerikaexperten skräddarsyr rundresor på egen hand där man kommer i kontakt med det verkliga Kuba och inte bara badorten Varadero. Det är nu man ska besöka Kuba om man vill uppleva landets “50-talskänsla”. Kuba börjar moderniseras och snart kan detta vara ett minne blott.

Vårt reseförslag är en innehållsrik skräddarsydd rundresa på egen hand på Kuba med Havanna, Viñales, Santiago de Cuba och Trinidad. Kritvita stränder och tropisk grönska i kombination med vackra koloniala städer och 50-talsbilar gör resan till ett minne för livet.

Prisindikation för detta reseförslag:
Från 26 900 kr med boende i dubbelrum.
Boende i blandat Casas Particulares (privata hem) och hotell.

Flyg t/r till Havanna med Air France eller KLM från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Helsingfors.
Program med utflykter, inträden och måltider enligt program ingår.
Frukost ingår samtliga dagar.
Lunch, middag och helpension ingår enligt program nedan.
Priset avser resa lågsäsong för två personer med boende med del i dubbelrum.

Visum krävs för att resa till Kuba. Sydamerikaexperten hjälper till att ordna visum.
Aktuellt pris för visum är 600 kr

Dagsprogram

Förslag till dagsprogram för en resa till Kuba

Dag 1
Flyg på morgonen till Havanna via Paris eller Amsterdam efter anslutningar från Sverige. Ankomst till Havanna på kvällen lokal tid. Boende fyra nätter på Casa Particular i Havanna.

Dag 2
Idag gör vi tre utflykter:  Privat stadsrundtur till fots i gamla Havanna, femtiotalsbil samt stadsrundtur. Under rundturen till fots passerar vi Parque Central, Capitolium och de fyra viktigaste torgen i Havanna: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza de San Francisco och Plaza Vieja.  Fortsatt rundtur i en femtiotalsbil. Under stadsrundturen fortsätter vi till Revolutionstorget och moderna Havanna. Lunch ingår.

Dag 3
Heldagsutflykt västerut till Viñales. Besök de sockertoppsliknande bergen s.k. Los Mogotes och vidare till en tobaksodling där du får både se hur både cigarrer och rom tillverkas. Därefter finns möjlighet att se förhistoriska väggmålningar och avsluta med en båttur i en underjordisk indiangrotta. Lunch ingår.

Dag 4
Utflykt i Hemingways spår där du besöker hans hem i fiskebyn Cojimar och platser han brukade besöka. Du stannar även vid Kristusmonumentet och ser det mäktiga fortet Morro-Cabana Castle utifrån. Lunch ingår.

Dag 5
Tidig transfer till flygplats och inrikesflyg tvärs över landet till östra Kuba och den historiska staden  Santiago de Cuba. Eftermiddagen ledig.  Två nätter på centralt belägna hotellet Casagranda.

Dag 6
Stadsrundtur (i liten grupp) i Santiago. Lunch ingår.

Dag 7
Bussresa tvärs genom Kuba till Camagüey – staden som på 1500-talet flyttades inåt landet och byggdes med en endast en väg in och ut för att skydda mot pirater. Vi rekommenderar tur med cykeltaxi på egen hand.  En natt på Melia Gran Hotel Camagüey.

Dag 8
Fortsatt bussresa till Trinidad på Kubas sydkust. Trinidad kallas ofta Kubas koloniala pärla. Boende två nätter i Casa particular i Trinidad.

Dag 9
Privat stadsrundtur i Trinidad med alla sina vackra koloniala byggnader från slavepoken och vi besöker även Inzaga och sockerrörsdalen strax utanför Trinidad. Lunch ingår.

Dag 10
Vi avslutar resan med tre avkopplande dagar vid en av Kubas finaste stränder strax utanför Trinidad. Privat transfer och tre nätter på Hotel Memories Trinidad del Mar. Helpension.

Dag 11
Egna aktiviteter i Trinidad. Helpension.

Dag 12
Egna aktiviteter i Trinidad. Helpension.

Dag 13
Privat transfer tillbaka till Havanna. På vägen gör vi ett stopp i staden Santa Clara där de hårdaste striderna var under revolutionen. Där finns minnesplatsen för Che Guevara och det berömda skottsäkra tåget från revolutionen.  Boende på samma Casa particular i Havanna som vi bodde på de första nätterna i Kuba.

Dag 14
Privat transfer tillbaka till flygplatsen i Havanna. Flygresan hem börjar på kvällen.

Dag 15
Byte i Paris, alternativt Amsterdam strax innan lunch lokal tid för vidare flyg till Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Helsingfors med ankomst på kvällen.

Alternativ

Alternativ och kombinationsmöjligheter

Vi erbjuder många uppskattade kombinationsmöjligheter för en skräddarsydd rundresa i Kuba på egen hand. Det går att få resan i stort sett som du vill.
Med Santiago de Cuba så blir det en komplett rundresa i Kuba och du får verkligen se det mesta av Kuba.

Vill du undvika den långa resan med buss tillbaka till Havanna och därigenom få en bekvämare resa så rekommenderar vi att du enbart kombinerar Havanna med Trinidad.

Det går att hoppa över sista natten i Havanna men det blir då en lång hemresedag med resa hela vägen från Trinidad till Sverige, så därför rekommenderar vi sista natten i Havanna.

Beträffande boendet i Trinidad så går det att bo alla nätterna inne i Trinidad och sedan åka ut till stranden dagtid eller omvänt. Det går att bo vid stranden och åka in till Trinidad för stadsrundtur och lyssna på musik på kvällarna.

Det går också att välja mellan Casa Particular och hotell på alla platser. Casa particular är att jämföra med pensionat eller Bed & Breakfast. Det är vanligt folk som hyr ut rum. Det finns Casa particulares med olika standard. En del håller väldigt hög klass.

Det finns också bra kombinationsmöjligheter med andra länder som till exempel Panama och Colombia.

Våra personliga reserådgivare lyssnar gärna på dina önskemål och kommer göra sitt yttersta för att komponera din unika drömresa.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.