fbpx

Kuba på egen hand

Kuba är ett fantastiskt land att besöka med både spännande kultur och fantastisk natur. Sydamerikaexperten skräddarsyr rundresor på egen hand där man kommer i kontakt med det verkliga Kuba och inte bara badorten Varadero.
Havanna

Kuba på egen hand

Viñales
Kuba på egen hand
Trinidad
Kuba på egen hand
havanna
Kuba på egen hand
Slider
  • Om resan
  • Dagsprogram
  • Alternativ

Skräddarsytt reseförslag

Kuba är ett fantastiskt land att besöka med både spännande kultur och fantastisk natur. Sydamerikaexperten skräddarsyr rundresor på egen hand där man kommer i kontakt med det verkliga Kuba och inte bara badorten Varadero. Det är nu man ska besöka Kuba om man vill uppleva landets “50-talskänsla”. Kuba börjar moderniseras och snart kan detta vara ett minne blott.
Vårt reseförslag är en innehållsrik skräddarsydd rundresa på egen hand på Kuba med Havanna, Viñales och Trinidad. Kritvita stränder och tropisk grönska i kombination med vackra koloniala städer och 50-talsbilar gör resan till ett minne för livet.

Prisindikation för detta reseförslag:
Från 19 200 kr med boende i Casas Particulares (privata hem)
Från 21 500 kr med boende på hotell i dubbelrum.

Flyg t/r till Havanna med Air France eller KLM från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Program med utflykter, inträden och måltider enligt program ingår. Frukost samtliga dagar och övriga måltider enligt program.
Priset avser resa lågsäsong för två personer med boende med del i dubbelrum.

Visum krävs för att resa till Kuba. Sydamerikaexperten hjälper till att ordna visum.

Förslag till dagsprogram för en resa till Kuba

Dag 1
Flyg på morgonen till Havanna via Paris eller Amsterdam efter anslutningar från Sverige. Ankomst till Havanna på kvällen lokal tid. Fem nätters boende på Hotel Deauville.

Dag 2
Stadsrundtur till fots i gamla Havanna. Du passerar Parque Central, Capitolium och de fyra viktigaste torgen i Havanna: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza de S.Francisco och Plaza Vieja.
Guidat besök på på Havana Club museum och revolutionsmuseumet ingår samt ett besök på en av Hemingways favoritrestauranger El Floridita. Lunch ingår.

Dag 3
Utflykt i Hemingways spår där du besöker hans hem i fiskebyn Cojimar och platser han brukade besöka. Du stannar även vid Kristusmonumentet och ser det mäktiga fortet Morro-Cabana Castle utifrån. Lunch ingår.

Dag 4
Inled dagen med att besöka en Kindergarten och fortsätt sedan med en stadsrundur i det moderna Havanna och Miramar. Besök Revolutionstorget och smaka en mojito på det berömda Hotel Nacional. Lunch ingår.

Dag 5
Heldagsutflykt västerut till Viñales. Besök de sockertoppsliknande bergen s.k. Los Mogotes och vidare till en tobaksodling där du får både se hur både cigarrer och rom tillverkas. Därefter finns möjlighet att se förhistoriska väggmålningar och avsluta med en båttur i en underjordisk indiangrotta. Lunch ingår.

Dag 6
Bussresa till Cienfuegos via Guama. Besök på krokodilfarm och indianbyn Taino. Stadsrundtur i Cienfuegos. Lunch och middag ingår. En natts boende på Hotel Union.

Dag 7
Fortsätt till Trinidad på sydkusten, ofta kallad Kubas koloniala pärla. På vägen gör du ett stopp i staden Santa Clara där de hårdaste striderna var under revolutionen. Där finns minnesplatsen för Che Guevara och det berömda skottsäkra tåget från revolutionen. Därefter en stadsrundtur i Trinidad med alla sina koloniala byggnader från slavepoken och besöker även Inzaga och sockerrörsdalen strax utanför Trinidad. Fyra nätters boende på Hotel Costa Sur.

Dag 8
Egna aktiviteter i Trinidad. Helpension.

Dag 9
Egna aktiviteter i Trinidad. Helpension.

Dag 10
Egna aktiviteter i Trinidad. Helpension.

Dag 11
Privat transfer tillbaka till flygplatsen i Havanna. Flygresan hem börjar på kvällen.

Dag 12
Du anländer till Paris, alternativt Amsterdam strax innan lunch lokal tid för vidare flyg till Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Helsingfors med ankomst på kvällen.

Alternativ och kombinationsmöjligheter

Vi erbjuder många uppskattade kombinationsmöjligheter och det går att få resan i stort sett som du vill. Det finns också bra kombinationsmöjligheter med andra länder som till exempel Panama.

Våra personliga reserådgivare lyssnar gärna på dina önskemål och kommer göra sitt yttersta för att komponera din unika drömresa.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Namn*
Mobiltelefon*
Email*
Lead Source
Meddelande