Karnevalen i Colombia

En fantastisk resa till den världsberömda karnevalen i Barranquilla med glädje, dans, musik och färggranna parader.
Slide 1

Karnevalen i Colombia

dawin-rizzo-Qwzbdbc2TyM-unsplash-2
PriceRed

pris

44 900 kr med boende i dubbelrum

Tillägg enkelrum

8.700 kr

gruppstorlek

6-8 personer

DurationRed

reslängd

14 dagar

CalenderRed

Avresedatum

13/2 2023

avreseorter

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors

Sven Andersson guide hos Sydamerikaexperten

Din guide på resan

Sven Andersson

Karnevalen i Colombia

En fantastisk resa till den världsberömda karnevalen i Barranquilla med glädje, dans, musik och färggranna parader. Följ med vår uppskattade guide Sven Andersson till karnevalen i Barranquilla Det är en fantastisk resa till Barranquilla med den bästa karnevalen i Colombia. Dessutom Karibien med vackra stränder och den vackra gamla piratstaden Cartagena.

Karnevalen i Barranquilla är den största i Colombia och en av världens äldsta karnevaler. Den är med på UNESCOs lista över “mästerverk av det muntliga och immateriella arvet”.
Även Colombias regeringen kallar karnevalen ett kulturellt mästerverk och de gav den en slogan: “Quien lo vive es quien lo goza ” – Den som upplever den tycker om den.
Festligheterna inleds lördagen innan askonsdagen och varar i fyra dagar. Gatorna fylls med musik, dans och glädje. Det är gatufester, parader och traditionell colombiansk musik. Lyssna på och dansa till colombianska rytmer som cumbia, porro, gaita och puya men även spanska paloteo, afrikanska congo och indiandernas mico y micas.

Avresedag:
13/2  2023

Pris: 37.900 kr
Enkelrumstillägg: 8.700 kr

I övrigt ingår:
Flygresa t.o.r med KLM och Air France till Colombia från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors.
Inrikesflyg i Colombia och samtliga flygskatter ingår.
Resa med erfaren svensk färdledare i liten grupp som leder utflykter på plats.
Boende tolv nätter i dubbelrum. Frukost ingår: Enkelrum mot tillägg.

I resan ingår följande traditionella utflykter:

Stadsrundtur i Santa Marta
Stadsrundtur i Cartagena
Heldagsutflykt med båt i Cartagenas skärgård till ön Rosario. Lunch ingår
Vår reseledare leder utflykter dagarna vid stranden och under karnevalen, men eventuellt kan vissa inträden och transporter tillkomma beroende på val av utflykt

Under resan bor vi på följande hotell:
Bogotá: Hotel Casa Deco
Santa Marta: Hotel Hukumeizi
Barranquilla: Hotel El Prado
Cartagena: 3 Banderas

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1
Vi flyger på morgonen till Amsterdam och sedan direktflyg med KLM till Bogota. Vi bor en natt på Hotel Casa Deco mitt i La Candelaria “Gamla Stan” med sin spanska kolonialarkitektur och hinner få se en glimt av Colombias huvudstad.

Dag 2
Idag flyger vi på morgonen från Bogota till Santa Marta vid den karibiska kusten. Innan vi når stränderna vid Palomino gör vi ett kort besök i Santa Martas gamla stadsdelar. Vi bor tre nätter på Hotel Hukumeizi.

Dag 3
Ledig dag för de som vill eller utflykt tillsammans med reseledaren för de som vill vara mer aktiva. T.ex halvdagsutflykt till Quebrada Valencias vattenfall mitt i djungeln eller halvdagsutflykt till en av kogiindianernas byar i bergen. Färden går över stock och sten men det är värt besväret, för när vi kommer fram möter vi en kultur där tiden stått still i 500 år.

Dag 4
Ledig dag för de som vill eller utflykt tillsammans med reseledaren för de som vill vara mer aktiva. T.ex. kan Tayronas nationalpark besökas med sina fantastiska stränder som brittiska The Guardian utsåg till världens andra vackraste.

Dag 5
Idag åker vi på morgonen från Barranquilla. Det är 18 mils resa som tar cirka fyra timmar. Vi bor fem nätter i Barranquilla under karnevalen

 Dag 6
Utflykt med vår färdledare.
Idag börjar karnevalen med La Batalla de Flores – Blommornas krig, som är karnevalens viktigaste händelse med karnevalens drottning.

Dag 7
Utflykt med vår färdledare.
Söndagen är dagen med den stora paraden (La Gran Parada). Dansgrupper tävlar mot varandra och alla på gatorna klär ut sig i karnevalsdräkter och masker.

 Dag 8
Utflykt med vår färdledare.
Måndagen är dagen för den stora orkesterfestivalen med latinamerikanska och karibiska rytmer.

Dag 9
Utflykt med vår färdledare.
Fettisdagen är dagen för den symboliska begravningen av Joselito karneval.

Dag 10
Buss till Karibiens pärla Cartagena vars historiska stadsdelar är med på Unescos världsarvslista. Det är 13 mils resa och beräknas ta mellan två och tre timmar. Vi bor tre nätter i gamla stan på Hotel Tres Banderas.

Dag 11
Halvdags stadsrundtur i Cartagena med de gamla stadsdelarna, stadens fort och ringmur.
Vi inleder med en fantastisk utsikt från La Popa som är stadens högsta plats cirka 140 m.ö.h.
Därefter Fort of San Felipe de Barajas, som spanjorerna byggde för att skydda sig från piratattacker på 1600 och 1700-talet.  Avslutningsvis en rundvandring i det historiska centret med vackra torg, kyrkor och hus. Gamla stans blandning av kolonial arkitektur och colombiansk kultur har gjort Cartagena till en av de vackraste städerna i Sydamerika.

Dag 12
Heldagsutflykt med båt till Cartagenas skärgård Rosario och möjlighet till sol och bad. På vägen ut till öarna får vi samma utsikt över Cartagena som en gång den brittiske piraten Sir Francis Drake. Vi får också se mer på vägen av de försvarsanläggningar som försökte förhindra piratattackerna av en av världens på sin tid rikaste städer. Lunch ingår.

Dag 13
Förmiddagen ledig. På eftermiddagen direktflyg från Cartagena till Amsterdam.

Dag 14
Byte i Amsterdam och vidare hemåt.

Alternativ

Resan går att förlänga till t.ex. med paradisöarna San Andres och Providencia eller till Panama City.
Kontakta våra reserådgivare för att diskutera andra alternativ.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.