Karneval i Rio och Lyxkryssning Rio till Barbados

En oförglömlig resa som inleds med Karnevalen i Rio följt av en 12 dagars lyxkryssning med Silverseas helt nybyggda Silver Moon.
Slide 1
Silver Moon

Karneval i Rio och Lyxkryssning Rio till Barbados

Slide 1
Silver Moon

Karneval i Rio och Lyxkryssning Rio till Barbados

Slide 1
Karneval i Rio

Karneval i Rio och Lyxkryssning Rio till Barbados

Slide 1
Rio de Janeiro

Karneval i Rio och Lyxkryssning Rio till Barbados

Slide 1
Barbados

Karneval i Rio och Lyxkryssning Rio till Barbados

Slide 1
Barbados

Karneval i Rio och Lyxkryssning Rio till Barbados

Om Kryssningen

PriceRed

pris

59.800 kr

DurationRed

Reslängd

19 dagar

CalenderRed

Avresa

18/2

Upplev Karnevalen i Rio innan ni fortsätter på en 12 dagars lyxkryssning med Silverseas helt nybyggda Silver Moon.

Ni ankommer till Rio de Janeiro i lagom tid för att uppleva dom sista spektakulära dagarna av karnevalen. I Rio bor ni direkt på Copacabana, med första parkett till festligheterna. Ni får bland annat se sambaskolornas storslagna parad på Sambodromo inför 72.ooo åskådare.

Efter fyra intensiva dagar i Rio fortsätter ni med ett av världens mest lyxiga kryssningsfartyg, det helt nybyggda Silver Moon från Silversea.
Under kryssningen besöker ni den historiska staden Salvador de Bahia, som under mer än 200 år var Brasiliens huvudstad och som nu är ett centrum för kultur och musik där den afro-brasilianska kulturen nu frodas. Därifrån går fartyget vidare till Recife, där ett besök i Olinda rekommenderas.
Nästa stopp är avslappnade Fortaleza med sin bohemiska vibe.
Sista stoppet är Ile Royale, en underbart vacker ögrupp utanför Franska Guyana, som är mest känd från filmen Papillon och Djävulsön.
Kryssningen avslutas sedan i Bridgetown, Barbados, där ni tillbringar den sista natten på hotell innan hemresan nästa dag.

Följande ingår på resan:
Flygresa t.o.r med KLM
Avresa 18/2
Hemkomst 8/3
Fyra nätter på Copacabana på Astoria Palace i rum med havsutsikt.
Boende i dubbelrum. Frukost ingår.
Sambaskolorna uppträdande på Sambodromo -“the greatest show on earth”
Lyxkryssning med Silversea från Rio de Janeiro till Barbados tolv dagar.
Kryssningen är all inclusive med hög standard och egen butler. T.o.m. dricks ingår.
En natt på Barbados på Dover Beach Hotel i rum med havsutsikt

I Rio ingår fyra stycken utflykter inklusive Sambaskolorna uppträdande på Sambodromo och middag på traditionell brasiliansk köttrestaurang s.k. churrascaria.
Transfers vid ankomst till Rio de Janeiro och transfer till Silverseas fartyg Silver Moon ingår.

 

Dagsprogram

Lördag 18/2
Avresa från Sverige tidigt på morgonen. Byte i Amsterdam och ankomst till Rio de Janeiro på kvällen. Transfer till hotellet.
Vi bor fyra nätter med boende på Astoria Palace i dubbelrum med havsutsikt.

Söndag 19/2
Vi besöker hippiemarknaden på Ipanema. Det är en marknad med mycket hantverk, kultur och konst och inte alls den vanliga typen av krimskrams. En del tycker man kan gå där hur länge som helst medan andra hellre går och badar. Det är en trevlig söndagspromenad från torget Praca General Osorio på Ipanema tillbaka till hotellet på Copacabana. Om man går raskt längs strandpromenaden så tar det 45 minuter, men det finns mycket att titta och även gatukarnevaler så det tar ofta flera timmar.

Fotboll på Maracana
På karnevalsresan 2020 hade vi tur. På söndagen var det final i Taca Guanabara mellan topplaget Flamengo och Boavista.
Taca Guanabara är första omgången i Rio mästerskapen. Lagen är indelade i två grupper och man möter lagen i gruppen en gång. Därefter är det semifinal mot andra gruppens lag och på söndagen är det final. Flamengo är både regerande brasilianska och sydamerikanska mästare. De vann Copa Libertadores mot River Plate från Buenos Aires i november. Det är mer än 58000 på läktarna och alla utom några 100 håller på Flamengo. Boavista är en liten förening från Saquarema som ligger halvvägs till Buzios. Flamengo är säkra på att vinna och har ställt över flera spelare, men största stjärnan Gabigol är åtminstone med. Mer än halva karnevalsgänget är med på matchen. Det är varmt, men de får en fotbollsupplevelse som de aldrig kommer att glömma. Fullsatt Maracana, glädje och inlevelse och hemmalaget vinner – det kan inte bli bättre.

Måndag 20/2
På kvällen är det dags för resans höjdpunkt Sambodromo – the greatest show on earth. Vi samlas vid halv åttatiden och åker till Sambodromo. Det är alltid lite trafikstockning för alla ska till Sambodromo mer eller mindre samtidigt. När vi kommer ut från den långa tunneln Santa Barbara och för första gången ser Sambodromo i strålkastarljuset och den stora folksamlingen utanför grindarna, så börjar folk verkligen att inse karnevalens storhet – det är början på en fantastisk kväll.
Bussen vi färdas i har specialtillstånd så vi kommer in på spärrat område ända fram till en speciell vip entré. Var och en väljer plats. En del föredrar högt upp medan andra vill vara långt fram. Alla ser bra, men det är inte speciellt bekvämt. Kvällen inleds med fyrverkeri och Brasiliens nationalsång Hino Nacional Brasileiro och alla brassar ställer sig upp och sjunger med. Därefter spelas Cidade Maravilhosa som är Rios egen sång – den fantastiska staden. Därefter kommer ett överdrivet högljutt och långvarigt karnevalsfyrverkeri innan första sambaskolan kommer in på Sambodromo.

Det är svårt att beskriva den färgkavalkad och glädje som utspelar sig framför oss. Till slut blir det ett 800 meter långt karnevalståg i alla dess färger med både dansare och vackert smyckade vagnar. Det går inte att låta bli att tycka att detta är otroligt vackert och alla häpnas över dess skönhet. Över oss smattrar emellanåt helikoptrar som filmar för tv och på kullarna ser vi ljusen från favelorna. Långt bort kan vi också se Kristusstatyn på toppen av Corcovado.

Det är lätt att ta en organiserad taxi hem för de som vill åka hem tidigt.

Tisdag 21/2
Frukost serveras fram till elva på morgonen så många tar det lugnt efter den sena natten igår.
På eftermiddagen gör vi favelatur. Vi besöker två stycken favelor: Rocinha och Vila Canoas. Utflykten är med engelsktalande lokalguide. Vi gör tre stopp i den stora favelan Rocinha – två med otroligt vacker utsikt och sedan en rundvandring. I Vila Canoas som är en liten favela med endast 2000 invånare gör vi en rundvandring i de mycket trånga gångarna. Man ska absolut inte besöka en favela på egen hand. Vår guidade rundtur ger en intressant inblick i hur det är att bo i en favela. 99% av de som bor i en favela är hederliga hårt arbetande människor.

På kvällen samlas vi och går till en Churrascaria d.v.s en köttrestaurang. Brasilien är ett verkligt köttland, men här finns även mat som passar vegetarianer. Flera resenärer har vid det här laget redan prövat flera av de bättre churrascariona i Rio som Marius och Churrascaria Palace.
Vi äter en Rodizo, vilket innebär att det är ett fast pris och att man kan äta hur mycket man vill. Det inleds med ett buffetbord med många godsaker som sushi, casquinha da siri (krabba) och vaktelägg. Därefter kommer kyparna springande till bordet med mestadels köttspett i många variationer. Även kyckling, kycklinghjärta, vitlöksbröd, grönsaker, lamm m.m serveras så alla äter för mycket. Det finaste köttet är picanha och innan måltiden avslutas så passar de flesta på att ta några bitar extra av den goda picanhan.
Kaffe, drinkar och dessert ingår inte, men många passar ändå på att smaka god årgångs cachaça, så det brukar bli en sen kväll!

Onsdag 22/2
Förmiddagen ledig. Efter lunch transfer till Silverseas fartyg Silver Moon som ligger i det numera vackra hamnområdet i Rio de Janeiro.

Idag startar kryssningen och i fortsättningen följer Ni Silverseas kryssningsprogram. Silver Moon ligger kvar i Rio denna natt.
På kryssningen ingår högklassig mat och dryck samt utflykter i de hamnar som besöks. Dessutom har Ni en egen butler till Er tjänst.

Torsdag 23/2
Idag ingår utflykt till antingen Kristusstatyn eller Sockertoppen genom Silversea innan båten lämnar hamnen kl 13.00. Få städer i världen är så vackra som Rio de Janeiro så passa på och njut av stadens skönhet med de grönskande bergen och de vita stränderna medan Silver Moon seglar ut från Rio och på nära håll passerar Sockertoppen.

Fredag 24/2
Till havs

Lördag 25/2
Salvador da Bahia – Brasiliens första huvudstad. Utflykter ingår och det finns tio utflykter att välja på. Sydamerikaexperten rekommenderar historisk vandring eller vandring i de övre stadsdelarna.

Söndag 26/2
Till havs

Måndag 27/2
Recife kallas ibland Brasiliens Venedig eftersom det finns så många kanaler. Det finns fem utflykter att välja på. Sydamerikaexperten rekommenderar utflykten med besöket i Olinda, som är med på Unescos världsarvlista.

Tisdag 28/2
Till havs

Onsdag 1/3
Fortaleza – staden med det bästa klimatet och de fina stränderna. Det finns fyra utflykter att välja på. Sydamerikaexperten rekommenderar utflykten med stranddagen i Cumbuco med möjlighet att åka hissnande färd med beach buggy i sanddynerna eller stadsrundturen med BBQ lunch.

Torsdag 2/3
Till havs

Fredag 3/3
Till havs

Lördag 4/3
Franska Guyana med utflykt till Royale Island som är känd från filmen Papillon.

Söndag 5/3
Till havs

Måndag 6/3
Ankomst till Bridgetown och en natt på Barbados på Dover Hotel i rum med havsutsikt.

Tisdag 7/3
Förmiddagen ledig. Hemresan inleds på eftermiddagen

Onsdag 8/3
Byte i Amsterdam och vidare till Sverige.

Alternativ

Det finns möjlighet att förlänga resan både före och efter samt kombinera resan med andra destinationer i Sydamerika och i Västindien. Det finns också möjlighet att uppgradera hytten på kryssningen med Silversea. Kontakta oss så berättar vi gärna mer.

När kan vi kontakta dig?

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig.

Ange gärna vilken eller vilka tider som skulle passa dig bäst.

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875