fbpx

Jaguarresa till Pantanal

En fantastisk naturresa där du har mycket goda chanser att få se jaguarer i vilt tillstånd. Färdledare på resan är HG Karlsson, som är en mycket erfaren naturguide.
Slide 1

Jaguarresa till Pantanal

Slide 2
Chapada das Guimarães
Jaguarresa till Pantanal
Slide 3
Jaguarresa till Pantanal
Slide 4
Hyacinth Macaw
Jaguarresa till Pantanal
Slide 5
Jaguarresa till Pantanal
PriceRed

pris

49 900 kr med del i dubbelrum

Tillägg enkelrum

5 900 kr

gruppstorlek

4 -10 personer

DurationRed

reslängd

11 dagar

CalenderRed

Avresedatum

9/10 2022. Fullbokad. Det går bra att sätta sig på väntelista..

avreseorter

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors

HG Karlsson

Din guide på resan

HG Karlsson

Följ med på vår fantastiska naturrresa med goda chanser att få se jaguar i vilt tillstånd.
Vi åker på safari i Pantanal i Brasilien där vi bor på tre olika platser inne i Pantanal med målsättningen att få se jaguar i vilt tillstånd. Resan erbjuder mycket mer än jaguarer. Det är en fantastik resa med enorma naturupplevelser. Att sitta i båten och vänta på att jaguaren ska komma och samtidigt höra alla fåglar är en upplevelse utöver det vanliga.
Klicka på den här länken för att se ett smakprov på vad du kan få uppleva. Videon är tagen av HG på en av våra jaguarresor.

Endast fyra platser kvar!

Färdledare på resan är HG Karlsson från Halmstad.
HG är en välkänd och mycket erfaren naturguide. HG har stor erfarenhet av Pantanal och har tidigare varit färdledare i Pantanal åt både AviFauna Naturresor och Brasilienexperten.
Pantanals natur är både intressant och omväxlande. I det öppna landskapet är det under torrperioden även goda chanser att få se djur som t.ex tapir, jätteutter, kapybara och inte minst den fantastiskt vackra papegojan hyacintara.

Detta ingår
Flyg t.o.r till Brasilien med Latam eller Air France/KLM. Anslutning från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Svensk färdledning i Brasilien, utflykter enligt program ovan, helpension under vistelsen i Pantanal, samtliga transfers ingår.

För dig som vill ha en helt skräddarsydd resa och vill resa på egen hand, skräddarsyr vi också resor till Pantanal. Du kan läsa mer om våra skräddarsydda jaguarsafaris till Pantanal genom att klicka här.

Vill du få ett smakprov av hur det kan vara att spana på jaguar? Mats Wedin från Kärna har delat med sig av en fantastisk jaguarfilm som du kan se härunder:

Dag 1 Sverige – Brasilien Efter anslutning från Sverige så flyger vi med Air France till Sao Paulo och vidare till Cuiaba som är staden som ligger närmast Pantanal.

Dag 2 Cuiaba – Chapada das Guimarães
Ankomst till Cuiaba vid lunchtid och vi fortsätter direkt de åtta milen till Chapada das Guimarães som räknas som Sydamerikas verkliga mittpunkt och har en mycket dramatisk natur med vattenfall, stup och branta klippor. Utflykt på eftermiddagen. På kvällen ser vi den vackra solnedgången. Vi bor en natt på Posada Vento Sul. Middag på kvällen ingår.

Dag 3 Chapada das Guimarães  – Nobres
Ett helt annat ekosystem möter oss idag. Vi gör en utflykt i omgivningen och vandrar på vattenfallens stig med möjlighet att bada under vattenfallet. Vi besöker flera utsiktsplatser med bedårande utsikt. Efter lunch åker vi till Nobres som ligger tolv mil från Cuiaba. På kvällen ser vi en spektakulär solnedgång med mycket fåglar och papegojor vid Lagoa das Araras (papegojsjön). Vi bor en natt på Pousada Bom Jardin. Lunch och middag ingår också.

Dag 4 Nobres – Pantanal
Efter tidig frukost åker vi för att simma i en flod med helt glasklart vatten omgiven av mängder av både stora och små färggranna fiskar. Det är som att simmar ett akvarium. I själva verket är det inte så att man simmar utan man flyter med strömmen i cirka 45 minuter.  Därefter fortsätter vi till Pantanal och äter lunch på vägen.  När vi passerat byn Pocone är vi strax framme vid Pantanals huvudväg – Transpantaneira. Vi fortsätter 33 km med flera stopp för alla fåglar och djur längs vägen till vår första lodge inne i Pantanal. Pouso Alegre nås via en privat väg ytterligare sex km in från Transpantaneria. Lodgen är fortfarande en boskapsranch men erbjuder även ekoturism i liten skala och de delvis öppna markerna runt lodgen har ett fantastiskt djurliv. Vi kommer att bo två nätter på Pouso Alegre

Dag 5 Pousada Pouso Alegre
Efter frukost gör vi en vandring i en lugn takt längs Espinheiros – en av lodgens vandringsleder. Naturen här bjuder på stora variationer och kontraster. På eftermiddagen besöker vi Capão das Araras där den upp till en meter stora papegojan hyacinth macaw (hyacintara) bygger sina bon. På kvällen gör vi en intressant nattsafari med goda chanser att få se tapir, jättemyrslok, krabbätarrävar och andra nattaktiva djur.

Dag 6 Jaguar Lodge
Avresa från Pouso Alegre kl 08.30. Beräknad ankomst till Jaguar Lodge kl 11.30. Lunch på Jaguar Lodge. Vi åker längs Transpantaneria till Jaguar Eco Lodge som ligger 110 km in på Transpantaneria. Vi kommer att bo tre nätter på Jaguar Eco Lodge. På eftermiddagen utflykt på lodgens egna marker. På eftermiddagen gör vi en naturvandring kring vår lodge. Passa på att klättra upp i utsiktstornet eller bara sitt på en av träbroarna på Transpantaneira och se den enorma mängd kajmaner och fåglar som finns i omgivningen.

Dag 7 Resans höjdpunkt
Idag ägnar vi hela dagen åt att leta efter jaguarer och andra djur. Vi åker tidigt på morgonen en timmes resa med jeep ned till Porto Jofre – längs in i Pantanal där vägen slutar. Här fortsätter vi med båt som tar oss in på bifloder och små kanaler med goda chanser att få se jaguar. Vi hoppas även att få se anakonda, jätteutter och vackra fåglar under våra båtfärder. Mitt på dagen gör vi ett strandhugg och äter vår medhavda boxlunch. Vi avslutar dagen med att se den vackra solnedgången över flodlandskapet innan det är dags att fara tillbaka till lodgen där en middag väntar.

Dag 8 Favorit i repris
Vi åker tidigt ned till Porto Jofre och får förhoppningsvis ännu fler oförglömliga jaguarmöten och andra naturupplevelser hela dagen i området kring floden Tres Irmaos bifloder och kanaler. Vi äter vår medhavda lunchbox och är tillbaka på hotellet för middag.

Dag 9 Cuiaba
Förmiddagen ledig. Passa på att njut av den fina naturen kring lodgen. Efter lunch så åker vi så sakteliga på Transpantaneria med flera fotostopp  och vidare tillbaka till Cuiaba.
Middag på kvällen. Vi bor sista natten på Cerrados Park.

Dag 10  Hemresan börjar
Flyg hem via Sao Paulo. Väskan ska checkas in hela vägen till Sverige och behöver inte hämtas ut i Sao Paulo.

Dag 11 Sverige
Efter byte vidare flyg och ankomst till Sverige på kvällen.

Det är prisvärt och går lätt att förlänga resan mot kostnad med några avkopplande och härliga dagar i Rio de Janeiro eller dess närhet. För de som vill ha mer naturupplevelser så rekommenderas Amazonas och Iguassufallen.
Kontakta Sydamerikaexperten för mer information och prisuppgifter.

När kan vi kontakta dig?

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig.

Ange gärna vilken eller vilka tider som skulle passa dig bäst.

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida.