fbpx

Guyana, Surinam och Franska Guyana

Vi erbjuder den ultimata resan med besök i alla tre länderna. Upptäck Guyana och det vilda, outforskade Sydamerika!
Slide 1
KAIETEUR FALLS, Guyana

Guyana, Surinam och Franska Guyana

Slide 1
Guyana

Guyana, Surinam och Franska Guyana

Slide 1
Guyana

Guyana, Surinam och Franska Guyana

Slide 1
Surinam

Guyana, Surinam och Franska Guyana

Slide 1
Paramaribo Surinam

Guyana, Surinam och Franska Guyana

Slide 1
Djävulsön, Franska Guyana

Guyana, Surinam och Franska Guyana

Slide 1
Franska Guyana

Guyana, Surinam och Franska Guyana

  • Om resan
  • Dagsprogram
  • Alternativ
PriceRed

pris

Från 83 400 kr i dubbelrum

DurationRed

Reslängd

16 dagar

CalenderRed

Avresa

Enligt dina önskemål

Skräddarsydd resa till Guyana, Surinam och Franska Guyana

Upptäck Guyana och det vilda och outforskade Sydamerika!

I norra Sydamerika ligger Guyana, Surinam och Franska Guyana. Alla tre länderna skiljer sig inbördes väldigt mycket och dessutom från övriga Sydamerika eftersom de inte är en del av Latinamerika. Guyana bosattes av engelsmän och Surinam av holländare. Franska Guyana bosattes av fransmän och är fortfarande en del av Frankrike.

Vi erbjuder den ultimata resan med besök i alla tre länderna. Förutom ländernas intressanta historia så erbjuder resan enorma naturupplevelser. Vi kommer att se det vackra vattenfallet Kaieteur Falls och delar av Amazonas regnskog som fortfarande är orörd. Här finns jaguar, myrslok, jätteutter samt tapir.

Vi kommer att möta olika indiankulturer och även gamla samhällen där förrymda slavar bosatte sig. Resan innehåller även intressanta besök i Franska Guyana som Kourous rymdcenter och den gamla fängelseön Djävulsön som blev känd efter filmen Papillon.

Pris:
83.400 kr per person i dubbelrum skräddarsydd resa två personer

I priset ingår
Flyg till Surinams huvudstad Paramaribo t.o.r med KLM.
14 övernattningar i dubbelrum
14 stycken frukostar, 9 luncher och fem middagar
Samtliga flyg mellan länderna,
Utflykter och transporter enligt programmet

Tillkommer
Kostnad för turistkort/Visum till Suriname f.n. 59 USD.

 

Dag 1
Flyg till Surinam
Flyg på morgonen med KLM via Amsterdam till Paramaribo.
Transfer till hotellet och en natt på Eco Torarica. Frukost ingår.

Dag 2
Danpaati River Lodge
Nu börjar äventyret i Surinam. Först en bilresa till byn Atjoni, där vi fortsätter med motorbåt uppför Surinamfloden till Danpaati River Lodge.

Lodgen ligger på en avlägsen och privat ö i Surinamflodens övre delar. På kvälen gör vi en tur på floden för att se kajmaner och andra vilddjur.

Vi bor två nätter på Danpaati River Lodge

Frukost, Lunch och middag ingår.

Dag 3
Danpaati River Lodge
Utflykt till en närliggande maroonby som grundades av ättlingar till slavar från Afrika. Vi får en guided rundtur i byn och lära oss om de gamla afrikanska traditioner som ännu används. Därefter besöker vi Maroon museumet Saamaka tillägnad Saramak Maroons kulturella arv.

Lunch på lodgen

På eftermiddagen en intressant djungelpromenad där guiden visar oss flera av regnskogens hemligheter.

Det finns möjlighet att låna en kanot och pröva på att paddla iväg eller koppla av vid poolen.

Efter middagen fär vi se en uppvisning  av av traditionella danser som Seketi, Awasa and Bandamba

Frukost, Lunch och middag ingår.

Dag 4
Paramaribo
Njut det sista av lodgen och den vackra omgivningen på morgonen innan vi återvänder med motorbåt och bil till Paramaribo.  Vi bor två nätter på Eco Torarica. Frukost ingår.

Dag 5
Stadsrundtur I Paramaribo

Paramaribo är med med på Unescos världsarvslista och vi gör idag en intressant stadsrundtur både med bil och till fots. Vi ser historiska platser som Fort Zeelandia, Presidentpalatset, Independence Square samt Palmträdgården med mycket palmer, fåglar och även en del apor.

Vi ser enda platsen i världen där en synagogal ligger jämte en moské.

Därefter fortsätter vi till Commewijne området med gamla historiska kaffeplantager och Marienburg med sockerplantager.  Lunch ingår på en Javanesisk restaurang (warung) i Tamanredjo. På eftermiddagen besöker vi utomhusmuseumet Fort Nieuw Amsterdam som byggdes för att försvara plantagernas skördar. Frukost och lunch ingår.

Dag 6
Franska Guyana och
Kourous rymdcenter

Tidig avresa österut till gränsen till Franska Guyana på andra sidan Maroni River. Gränsövergången vid St. Laurent du Maroni brukar vara okomplicerad. Guyane Francaise är en del av Frankrike och EU. Skillnaden mellan Surinam och Fransja Guyana är enorm. Nu ser vi moderna och nya bilar och Euron är valuta.

Vi fortsätter resan till i Franska Guyana till Kourou. Där besöker vi Guyanas rymdcentrum (Center Spatiale Guyanaise) (Guyana Space Center). Vi åker guided rundtur inne på området med fransktalande guide (vår lokala guide översätter sedan). OBS rymdcentrumet kan stänga med kort varsel om det är satelittuppskjutning.
Vi bor en natt på Hotel Atlantis. Frukost ingår.

Dag 7
Utflykt till Djävulsön

Det som vi ofta kallar ofta Djävulsön består av tre stycken små öar som ligger cirka 10 km utanför Kourous kust och som heter Salvation Islands. Öarna började 1792 användas som en plats för upptäcktsresande, sedan för slavhandeln innan det blev ett fängelse.  Den södra ön St Joseph  (Île Saint-Joseph) kallades den tysta ön eftersom fångarna inte fick prata varken med varandra eller med vakterna.  Papillion påstod att han var två år St Joseph. Större delen av dagen spenderas på ön Ile Royale som är den större av öarna. Här fanns de äldsta byggnaderna t.ex officerarnas bostäder, administrationsbyggnader, sjukhus, en gammal kyrka samt barnens kyrkogård, där vakternas barn begravdes.  Döda fångar slängdes i havet för att locka till sig hajar och avskräcka fångarna från att fly.  Nu finns här restaurang, café och möjlighet att övernatta. Den av öarna som faktiskt heter Djävulsön (Île du Diable) går inte att besöka p.g.a farliga strömmar.

Katamaran tillbaka till Kourou och sedan transfer till Cayenne.
En natt på Hotel Central i Cayenne nära till Palmistes Square, shopping och restauranger.
Frukost och lunch ingår.

Dag 8
Cayenne och tillbaka till Paramaribo
Passa på att utforska Cayenne på morgonen innan vi åker tillbaka till Paramaribo.
Vi gör ett stopp i staden Iracoubo där vi besöker St. Joseph’s kyrka vars hela insida har målats för hand av en fånge från en närliggande straffkoloni. Vi gör även ett stopp i gränsstaden St. Laurent du Maroni. Där besöker vi det välbevarade Transportcentret, dit alla fångar först kom efter ankomsten till Franska Guyana, innan de sedan skickades vidare till någon av straffkolonierna.  Därefter åker vi båt över floden Maroni till Surinams gränsstad Albina och vidare med bil till Paramaribo.
Vi bor en natt på Eco Torarica. Frukost ingår

Dag 9
Flyg till Guyana och stadsrundtur I Georgetown
Tidig transfer och flyg till Georgetown dir vi anländer 0745 lokal tid. Vi gör en stadsrundtur I Georgetown som inleds rundtur till fots i Bourdamarknadens labyrinter. Vi får vara med när vår kock, som ska laga en guyansk lunch, visar oss runt och handlar in ingridienserna till dagens lunch. Därefter fortsätter stadsrundturen med hamnen och stadens många vackra träbyggnader i den typiska Guyanska koloniala arkitekturstilen bl.. St. George’s Cathedral som är en av världens högsta fristående träbyggnader. Vi besöker bade nationalparken där vi får möjlighet att mata sjökor och den botaniska trädgården med över hundra sorters olika fåglar. Senare på eftermiddagen åker vi flodtaxi på Demerarafloden.

Lunch ingår. Vi bor två nätter på Grand Coastal Hotel. Frukost ingår

Dag 10
Kaieteur Falls – världens högsta fritt fallande Vattenfall.

Förmiddagen ledig. Efter lunch flyger vi långt in över Guyanas orörda tropiska regnskog till Kaieteur Falls vid Potarofloden.   Kaieteurfallen har som mest 226 meter fritt fall. Det är en mäktig upplevelse att besöka fallen med allt från inflygningen i det lilla planet, till ett vackert vattenfall mitt i djungeln och en sevärdhet helt utan skyddsräcken, turister och infrastruktur.  Här finns världens största bromelia – Tank Bromeliads

Efter rundvandring flyg tillbaka till Georgetown. För de som vill se mer vattenfall så går det att förlänga utflykten och mot en extra kostnad fortsätta till Orinduikfallen som ligger nära gränsen till Brasilien.

Dag 11
Flyg till Iwokrama, Turtle Mountain och Atta Rainforest Lodge.

Flyg långt in över Guyanas djungel till Fair View Airstrip och transfer till Iwokrama River Lodge.

Där gör vi en  utflykt som inleds med båt Turtle Mountain och fortsätter med en vandring upp till toppen som är 360 m.ö.h. Från toppen har vi en fantastisk utsikt över den gröna djungeln. Vandringen tar lite mindre än två timmar.

Om man inte vill vandra så går det att istället att göra en utflykt med båt till Stanley Lake för att se jätteuttrar och svarta kajmaner.

Efter lunch på Iwokrama River Lodge och vi med fyrhjulsdriven jeep till Atta Rainforest Lodge. Även om detta är den enda vägen mellan Guyana och Brasilien så är det ytterst lite trafik. Här finns goda chanser att få se vilda djur längs vägen. Det är också här med tur det finns bäst chans att se jaguar i vilt tillstånd.

Vi bor en natt på Atta Rainforest Lodge. Frukost, lunch och middag. ingår.

Dag 12
Iwokrama Canopy Walkway,och vidare till Surama Eco Lodge

Tidig utflykt innan soluppgången till Iwokrama Canopy Walkway, som har fyra 30 meter höga hängbroar bland trädtopparna 30 meter.
När vi är färdiga på Atta Rainforst lodge fortsätter vi med fyrhjulsdriven jeep genom Iwokramas regnskog. Vi gör ett stopp vid orörd regnskog och går en vandringsled där guldklippfågeln håller till.

Vi fortsätter till byn Surama mitt i Guyana. Det är ett samhälle bestående av mestadels Macushi indianer.  Efter ankomsten till lodgen så gör vi en kort guidad rundtur för att se regnskogen och fågellivet. Senare på eftermiddagen när det inte längre är lika varmt besöker vi byn med skola, sjukstation och kyrka och några av husen.

Efter middag kvällsvandring för att uppleva djurlivet och alla ljud efter mörkrets inbrott.

Vi bor två nätter på Surama Eco-lodge. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 13
Surama Mountain hike och utflykt med båt på Burro Burro floden.
Tidig utflykt med vandring över savannen till Surama Mountain med utsikt över savannen och byn. För de som inte vill gå upp på berget så finns möjlighet till andra utflykter i regnskogen.

Efter lunch vandring över savannen till regnskogen och där paddlar guiderna på Burro Burro floden med möjlighet att se jätteuttrar, tapirer, tayra (vessla) och apor.
Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 14
Tillbaka till Georgetown
Möjlighet till ytterligare en djungelvandring innan frukost för att se djurlivet.

Efter frukost reser vi tillbakatill Georgetown. Eftermiddagen ledig.

Vi bor en natt på Grand Coastal Hotel. Frukost ingår

Dag 15
Hemresa
Transfer till flygplatsen och först flyg till Paramaribo och därefter vidare med KLM till Amsterdam

Dag 16
Hemkomst
Byte i Amsterdam och sedan vidare till Sverige

Avsluta med bad och avkoppling på Curacao och Lions Dive & Beach Resort.
Resan kan förlängas till Curacao och avslutas med några dagar avkopplande dagar på stranden.  Isåfall tillkommer endast hotellkostnaden för boendet på Curacao eftersom i resans pris ingår flyg dag 15 från Georgetown till Paramaribo som istället byts mot flyg Georgetown till Curacao.  Isåfall flyger Ni dag 15 i programmet på morgonen från Georgetown via Porto Of Spain till Curacao, där Ni stannar valfritt antal nätter.  Detta flyg går två dagar i veckan så utresedatumet måste anpassas efter detta flyg.
Hemresan blir sedan med KLM från Curacao via Amsterdam till Sverige.

Resa i internationell grupp:
Denna resa finns också tillsammans med internationell grupp på upptill tio personer på följande fasta avreseresdagar:
4 /3 2021
11/3 2021
8/4  2021
16/9 2021
14/10 2021
18/11 2021
Pris: 71900 kr
Enkelrumstillägg: 9400 kr (obs krävs minst två personer för att resan ska genomföras)

 

 

Boka virtuellt möte

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig för att arrangera ett virtuellt möte. 

Vi gör normalt virtuella möten med Zoom. I inbjudan kommer en länk. Det enda du behöver göra är att klicka på länken när mötet startas, så kopplas du upp till mötet.

Ange gärna vilken eller vilka tider som skulle passa dig bäst för det virtuella mötet.

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida.