fbpx
Slide 1
kaieteurfallen

Guyana och Surinam

Slide 2
Paramaribo
Guyana och Surinam
Slide 3
MATAPICA
Guyana och Surinam
Slide 4
Karanambu
Guyana och Surinam
Slide 5
atta rainforest lodge
Guyana och Surinam
  • Om resan
  • Dagsprogram
  • Alternativ
PriceRed

pris

68 900 kr med del i dubbelrum

Tillägg enkelrum

7 100 kr

gruppstorlek

4-11 personer

DurationRed

reslängd

12 dagar

CalenderRed

Avresedatum

5/3 2022

avreseorter

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors

Lars Dahl

Din guide på resan

Lars Dahl

Följ med på en fantastisk rundresa till de båda länderna Surinam och Guyana i norra Sydamerika. Detta är en resa för verkliga naturälskare för Guyana erbjuder fantastiska naturupplevelser utöver det vanliga. Vi förflyttar oss i mindre flygplan och med fyrhjulsdriven jeep samt med båt genom ofta orörd regnskog med möjligheter att se mycket djur. Resan inleds med några dagar i Surinam som visar det holländska kulturarvet och fortsätter sedan till Georgetown innan vi ger oss av in i djungeln. Maximalt antal deltagare är 11 personer.

Guyana är ett spännande land att resa i men notera att turism inte är utvecklad i landet och man därför inte kan förvänta sig att saker och ting fungerar som hemma.

Detta ingår
Svensk färdledning och lokala guider Flyg t.o.r till Sydamerika med KLM. Anslutningsflyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Flyg mellan Surinam och Guyana t.o.r samt inrikesflyg i Guyana Samtliga flygresor och flygskatter ingår. Kostnad för turistkort i Surinam tillkommer f.n. 2 x 40 USD. Boende i standardrum med frukost samtliga dagar. På lodgerna ingår helpension.

Dag 1 Sverige Surinam Vi flyger på morgonen via Amsterdam till Surinam. Ankomst till Paramaribo på eftermiddagen lokal tid. Vi bor tre nätter på Eco Resort Inn som ligger endast fem minuters promenad från stadens historiska centrum.
Dag 2 Paramaribo Heldagsutflykt med stadsrundtur i Paramaribo vars historiska centrum är med på UNESCO: s världsarvslista. Vi åker till distriktet Commewijne där vi får besöka plantager från kolonialtiden. Utflykten avrundas med utomhusmuset Fort Nieuw Amsterdam. Lunch ingår.
Dag 3 Jodensavanna Heldagsutflykt till Surinams inland, där vi besöker Jodensavanna som är med på Unescos världsarvslista. Dagen innehåller både kultur, historia, natur och avkoppling. Vi kommer se besöka nya världens första synagoga som byggdes på 1600-talet. Vi kommer att bada i Surinamfloden samt se både tropisk låglandsregnskog och vitsandssavann. Lunch ingår på Overbridge River Resort och middag på restaurang Mirosso.
Dag 4 Georgetown. Idag flyger vi tidigt på morgonen västerut till grannlandet Guyana. Första anhalten i landet är huvudstaden Georgetown. Vi bor två nätter på klassiska Grand Coastal Hotel i området Le Ressouvenir.  Under dagen gör vi en stadsrundtur i Georgetown med besök på Stabroek Market en gång i tiden kallad “den bisarra basaren”  och den Botaniska trädgården känd för sina sjökor.  Lunch ingår.
Dag 5 Kaieteurfallet.Idag är det dags för en av Sydamerikas verkliga höjdpunkter – Vi flyger långt in över Guyanas ödsliga trakter i privatplan till världens högsta fritt fallande vattenfall – Kaieteurfallet som är 226 meter högt. Om vi har tur får vi även se amazonklippfågeln och den gyllene kokoigiftgrodanöver den tropiska regnskogen till det avlägsna området.
Dag 6 Karanambu Inrikesflyg över den tropiska regnskogen till det avlägsna området Karanambu i sydvästra Guyana känd för sitt biologiska mångfald. Här möta fyra ekosystem: våtland, savann, floder och regnskog. När det är som mest vatten i området kan det finnas upp till sju hundra fiskarter – mer än någon annanstans på jorden. Dessutom 600 sorters fåglar och 200 däggdjur bl.a. jaguar och den stora myrsloken. Lodgen, som ursprungligen var en boskapsranch, är känd för att här bodde Diane McTurk som var expert på jätteuttrar. Under utflykterna med bl.a. båttur längs med floden finns goda chanser att få se jätteuttrar, kajmaner och världens största näckrosblomma i skymningen. Vi bor en natt på Karanambu Lodge. Helpension.
Dag 7 Surama Morgonens utflykt blir antingen en båttur på Rupununi-floden för att spana efter bland annat jätteuttern eller så blir det ett besök på gräsmarkerna igen utifall att vi inte fick se jättemyrslok dagen före. Sedan påbörjas resan på floden med båt till Guinep Landing och därefter med fyrhjulsdrivet fordon till byn Surama. Vi kommer att få guidad tur i naturområdet samt få se hur lokalbefolkningen lever. Vi bor på Surama Eco-lodge. Helpension.
Dag 8 Surama Tidig morgon promenerar vi över savannen för att bestiga Surama Mountain. Efter lunch vandrar vi genom savann och regnskog fram till Burro Burro-floden. Vår guide paddlar oss längs med floden för att vi ska få utforska det fantastiska djurlivet. Vi bor på Surama Eco-lodge. Helpension.
Dag 9 Iwokrama Först en morgonvandring i regnskogenl Efter frukost fortsätter genom regnskogen Iwokrama till Atta Rainforest lodge. Kulmen denna dag är Iwokramas hängbroar som är 30 meter över marken. Här kommer vi troligtvis att kunna se många olika exotiska fågelarter såsom caicapapegoja, guldvingad paraktit och guyanaspett. Vi bor på Atta Rainforest Lodge. Helpension.
Dag 10 Iwokrama – Georgetown Redan innan gryning börjar dagen 35 meter upp i trädkronorna. Om vi har tur får vi se röda vrålapor och svarta spindelapor. Vi lämnar regnskogen och passerar norra Rupununis savann för att ta oss till flygplatsen i Lethem nära gränsen till Brasilien. Vi flyger hundratals mil över den tropiska regnskogen innan vi når Georgetown. Vi bor på Grand Coastal Hotel.
Dag 11 Hemresan börjar Vi flyger tillbaka till Paramaribo och fortsätter sedan vidare till med KLM till Amsterdam.
Dag 12 Sverige Byte i Amsterdam och vidare till Sverige.

Om du vill förlänga resan så kan vi varmt rekommendera några dagars avkoppling på ön Curacao, men kontakta gärna våra reserådgivare om du vill diskutera andra alternativ.

Boka virtuellt möte

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig för att arrangera ett virtuellt möte. 

Vi gör normalt virtuella möten med Zoom. I inbjudan kommer en länk. Det enda du behöver göra är att klicka på länken när mötet startas, så kopplas du upp till mötet.

Ange gärna vilken eller vilka tider som skulle passa dig bäst för det virtuella mötet.

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida.