Chat with us, powered by LiveChat

Guatemala Runt

En spännande rundresa i Guatemala med den vackra kolonialstaden Antigua, Chichicastenangos marknad, sjön Atitlán samt det vackra mayatemplet Tikal i Guatamalas djungel.
Slide 1
Tikal

Guatemalas indianmarknader och Tikal

Slide 2
antigua
Guatemalas indianmarknader och Tikal
Slide 3
Chichicastenango
Guatemalas indianmarknader och Tikal
Slide 3
Chichicastenango
Guatemalas indianmarknader och Tikal
Slide 6
Lago atitlan
Guatemalas indianmarknader och Tikal
Slide 6
Lago atitlan
Guatemalas indianmarknader och Tikal
Slide 6
Flores
Guatemalas indianmarknader och Tikal
PriceRed

pris

Från 38 700 kr

DurationRed

Reslängd

9 dagar

CalenderRed

Avresa

Enligt dina önskemål

Guatemala är ett mycket intressant land med mycket kultur och historia. Dessutom finns det mycket vacker natur, med sjöar och vulkaner samt regnskog.
Resan inleds med flyg via Panama City still Guatemala City. Under resan besöks den vackra kolonialstaden Antigua, marknaden i Chichicastenango och byn Panajachel, med vacker utsikt över Atitlansjön och vulkanerna.

Resan fortsätter till Tikal med det kanske vackraste av alla mayatempel beläget i Guatemalas djungel och en av de största mayastäderna från 700-talet i Petens djungel.  Avslutningsvis sista natten i Guatemala City innan hemresan.

Pris
Lågsäsong från 38.700 kr per person i dubbelrum.

Reseinformation:
Flygresa med KLM via Panama City.
Boende i dubbelrum.  Frukost ingår.
Samtliga utflykter och transfers enligt program ingår.
Utflykter med engelsktalande guide.
Resan kan förlängas

Dagsprogram

Dag 1
Flygresa från Sverige via Panama City till Guatemala City. Ankomst sent på kvällen och transfer till hotellet. Boende en natt på Hotel BW Stofella. Frukost ingår.

Dag 2
Utflykt till Chichicastenango. Det är en vacker resa. Chichicastenango är känt för sin traditionella marknader på torsdagar och söndagar. Indianerna i sin färggranna kläder säljer allt från frukt och grönsaker till vackra textilier och blommor. Vi besöker även den färggranna kyrkogården. Efter den intressanta marknaden så fortsätter vi till sjön Atitlan och gör även ett stopp i byn Panajachel.  Vi bor en natt på Hotel Villa Santa Catarina.

Dag 3
På förmiddagen utflykt med båt till Santiago Atitlan och besök i Maya-Tzutuhil som är en av tolv byarna längs sjön vid vulkanen Atitlans fot. Lago Atitlan ansågs av författaren Aldous Huxley vara den vackraste sjön i världen och sjön jämfördes med Dalarnas Siljan av Evert Taube. Santiago Atitlán är känd för sin  berömda gudom Maximón. Vi återvänder efter båtutflykten på eftermiddagen till  Panajachel och fortsätter sedan med bil till den vackra gamla kolonialstaden Antigua.  Vi bor två nätter på Hotel Villa Colonial. Frukost ingår.

Dag 4
Stadsrundtur till fots i Antigua med en en blandning av vackra koloniala byggnader, monument och kyrkor samt färggranna indianmarknader som sprudlar av liv. På eftermiddagen besöker vi en närliggande kaffefarm.

Dag 5
Tidig transfer tillbaka till Guatemala City och inrikesflyg till Flores och vidare till Petens djungel.  Vi bor två nätter i Flores på Hotel Maya Internacional. Frukost ingår.

Dag 6
Heldagsutflykt till Tikal, som kanske är det vackraste av alla mayatempel och en av de största arkeologiska mayastäderna från sjuhundratalet.  Tikal ligger mitt inne i den tropiska skogen med häckningsplatser för hundratals exotiska fåglar och ett stort utbud av vilda djur.

Dag 7
Förmiddagen på egen hand. På eftermiddagen inrikesflyg till huvudstaden Guatemala City.  Boende en natt på Hotel BW Stofella. Frukost ingår.

Dag 8
Transfer till flygplatsen för hemresa via Panama City.

Dag 9
Byte i Amsterdam och hemkomst.

Alternativ

Resan kan förlängas och kombineras med andra länder och resmål efter önskemål. För de som vill avsluta med bad och avkoppling så är Belize ett bra alternativ. För de som vill se mer av mayakulturen så kan Palenque och Chichen Itza i Mexiko vara ett alternativ. För de som vill besöka fler länder så är Nicaragua, Honduras och El Salvador bra alternativ.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.