Chat with us, powered by LiveChat

Guatemala Runt med Honduras

Se det bästa Guatemala har att erbjuda på en skräddarsydd rundresa, med indianmarknader, ruinstaden Tikal och även ett besök i Honduras.
Slide 1
Tikal

Guatemala och Honduras

Slide 2
antigua
Guatemala och Honduras
Slide 3
Chichicastenango
Guatemala och Honduras
Slide 4
San Felipe Rio dulce
Guatemala och Honduras
Slide 5
Copán
Guatemala och Honduras
Slide 6
Lago atitlan
Guatemala och Honduras
Slide 6
Guatemala
Guatemala Runt med Honduras
Slide 6
Guatemala
Guatemala Runt med Honduras
PriceRed

pris

Från 42 900 kr

DurationRed

Reslängd

14 dagar

CalenderRed

Avresa

Enligt dina önskemål

Se det bästa Guatemala har att erbjuda på en skräddarsydd rundresa. Resan inleds med den charmiga och pittoreska byn Antigua, fortsätter med indianmarknader och därefter de vackra mayatemplen i Tikal mitt inne i djungeln. Dessutom den karibiska kusten i Livingstone och Copán i Honduras.

Pris
Lågsäsong från 48.800 kr per person i dubbelrum vid resa två personer.
Lågsäsong från 42.900 kr per person i dubbelrum vid resa fyra personer.

Reseinformation:
Flygresa med KLM via Panama City.

Dagsprogram

Dag 1
Vi flyger på morgonen via Amsterdam och Panama City till Guatemala City där vi bor två nätter i charmiga Antigua på Posada de Don Rodrigo.

Dag 2
Stadsrundtur till fots i den koloniala byn La Antigua med indianmarknader och vackra monument och kyrkor. Eftermiddagen ledig – Passa på att väva tillsammans med majakvinnorna på det gamla traditionella sättet eller bestig vulkanen Pacaya!

Dag 3
Vacker resa till Chichicastenango och idag är det marknadsdag. Chichicastenango är känt för sin traditionella marknader på torsdagar och söndagar. Indianerna i sin färggranna kläder säljer allt från frukt och grönsaker till vackra textilier och blommor. Vi besöker även den färggranna kyrkogården. Evert Taube beskriver sin vistelse i Chichicastenango i boken Guatemala. Efter den intressanta marknaden så fortsätter vi till Lago Atitlan där vi bor två nätter Hotel Atitlán i Panajachel. Passa på att njuta av de vackra vyerna med sjön och tre vulkaner i bakgrunden.

Dag 4
Utflykt med båt på sjön till två pittoreska indianbyar. Lago Atitlan anses av författaren Aldous Huxley vara den vackraste sjön i världen och sjön som jämförs med Dalarnas Siljan av Evert Taube. Vi besöker indianbyn Santiago Atitlán med sin berömda gudom Maximón. På kvällen möjlighet ta del av det trevliga kvällslivet i Panajachel, förslagsvis efter att tillsammans ha njutit av solnedgången över sjön.

Dag 5
Vi åker tillbaka till Guatemala City (cirka tre timmars resa) för inrikesflyg till djungelstaden Flores. Vi bor två nätter i junior suite på Hotel Jungle Lodge Tikal.

Dag 6
Dags för resans höjdpunkt. Heldagsutflykt till mayatemplet Tikal – det kanske vackraste av alla maya tempel. Tikal var huvudstaden i Mayariket på sjuhundratalet och vi får lära oss om mayakulturens mystik och historia. Lunch ingår.

Dag 7
Vi åker buss till Rio Dulce (tre timmar) och Guatemalas karibiska kust. Eftermiddagen ledig. Vi bor tre nätter på Hotel Hacienda Tijax.

Dag 8
Utflykt med båt på Guatemalas största sjö Izabal till ranchen Finca Paraiso, där vi ser fortet San Felipe byggdes av spanjorerna 1652 som skydd mot brittiska pirater. Vi njuter av den vackra naturen och besöker även varma källor, grottor och vattenfall.

Dag 9
Karibisk utflykt med mycket flora och fauna. Vi åker båt genom Rio Dulces många kanaler till Livingston präglad av de förrymda slavar som en gång i tiden bosatt sig där. Det känns mer som man är i Jamaica än i Guatemala.

Dag 10
Idag åker vi till den koloniala staden Copán i Honduras (fyra timmar). På vägen dit gör vi ett stopp för att besöka den fantastiska tempelstaden Quiriguá från Mayas storhetstid. I Quiriguá finns mayakulturens största stela. Vi bor två nätter på Hotel Marina Copán.

Dag 11
Utflykt till den arkeologiska mayastaden Copán som en gång i tiden var ett arkeologiskt mästerverk. På eftermiddagen finns möjlighet att antingen besöka fjärilsfarm eller fågelparken med papegojor eller ta det lugnt och koppla av vid poolen.
Bra besök i Copan med duktig guide som jag hyrde.
Dag 12 Efter frukost åker vi till Guatemala City (fem timmar). Kort stadsrundtur och möjlighet till den sista shoppingen. Vi bor en natt på Westin Camino Real.

Dag 13
Hemresan till Europa påbörjas på eftermiddagen med flyg via Panama City till Amsterdam.

Dag 14
Byte i Amsterdam och vidare till Sverige

Alternativ

Resan kan förlängas och kombineras med andra resmål och länder efter önskemål.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.