Chat with us, powered by LiveChat

Vandring till the Lost City

Djungelvandring i Colombia till Ciudad Perdida – The Lost City. En fantastisk vandring genom flera klimatzoner och spektakulära landskap.
Slide 1

Djungelvandring till The Lost City

Slide 1

Djungelvandring till The Lost City

PriceRed

pris

Från 8 800 kr

DurationRed

Reslängd

Enligt dina önskemål

CalenderRed

Avresa

Enligt dina önskemål

Skräddarsytt reseförslag

Ciudad Perdida ligger på en höjd av mellan 900 till 1300 m.ö.h mitt i djungeln på världens högsta kustbergskedja Sierra Nevada de Santa Marta. Det var förmodligen Tayrona indianernas förfäder som byggde detta arkeologiska underverk med start redan på åttahundratalet. Platsen var det politiska centrumet vid floden Buritica och hade förmodligen mellan 2000 till 3000 invånare. Staden övergavs när de spanska konkvistadorerna anlände och återupptäcktes av skattsökare på 1970-talet. Ciudad Perdida är idag väldigt betydelsefullt för spirituella ceremonier för indianer i omgivningen.
Ingången till den förlorade staden kan endast nås genom att man sista biten vandrar 1200 stentrappor genom tät djungel. Det arkeologiska komplexet med 169 terrasser inhuggna i bergssidan, broar och akvedukter är häpnadsväckande liksom vandringen dit genom flera klimatzoner och spektakulära landskap.

Vi rekommenderar ett vandringspaket på 4 dagar/3 nätter med utgångspunkt från Santa Marta. Det går att vandra 5 dagar/4 nätter också, men de flesta vill korta ned vandringen tillbaka efter besöket i Ciudad Perdida.
Ciudad Perdida håller oftast stängt i september varje år för att flora och fauna ska kunna återhämta sig.
Sydamerikaexperten förmedlar vandringar med privat guide. Den tre timmar långa transporten med fyrhjulsdriven jeep till startplatsen för vandringen är gemensam med andra resenärer. För de som vill betala extra så finns det privat transport.
Boendet på de speciella campingplatser som finns är mycket enkelt i sängar eller hängmattor.
För VIP kunder som inte vill vandra går det att åka helikoptertur över Ciudad Perdida. Helikoptern får inte landa på den arkeologiska platsen, men landar i indianbyn nedanför.

Dagsprogram

Dagsprogram för Djungelvandring till Ciudad Perdida

Dag 1 – Transfer efter frukost från hotellet i Santa Marta med fyrhjulsdrivet fordon till Mamey. Transfern tar cirka tre timmar. Efter lunch i Mamey , så börjar vandringen från Mamey till Camp Adan. Vandringen är 9 km och tar tre till fyra timmar. Efter ankomst till Camp Adan så är det skönt med ett svalkande dopp i de naturligs poolerna.
Dag 2 – Efter frukost inleds dagens första etapp som går till Camp 2, där vi äter lunch och får chansen att ta ett svalkande dopp i floden Burtica. Sedan fortsätter vandringen uppåt till en indianby, där vi pausar och får lära oss om Sierra Nevadas indiankultur. Därefter fortsätter vandringen till Camp 3 där vi sover vår andra natt.
Dagens vandring är 14 km och tar sju till åtta timmar.

Dag 3 – Camp 3 ligger endast en timmes vandring från Ciudad Perdida. Dagens vandring inleds med 1200 steg uppåt med fin utsikt över de mer än tusen år gamla terrasserna innan vi slutligen kommer till viktiga bosättningsplatsen för Tayronakulturen. Vi går en guidad rundtur på det arkeologiska komplexet och badar i Pozo de juventud – ungdomens källa som enligt legenden har magiska krafter. Efter förmiddagen i den förlorade staden så vandrar vi tillbaka till Camp 3 där vi äter lunch och fortsätter sedan till Camp 2, där vi bor tredje natten. På kvällen får vi en introduktion om indianernas kosmiska vision, livsstil och konst.
Dagens vandring är 13 km och tar sex till sju timmar.
.
Dag 4 – Dagarna i djungeln går mot sitt slut och det är dags att återvända till civilisationen. Efter tidig frukost börjar vandringen tillbaka till Mamey, där vi äter lunch. Sedan avslutas dagen med jeepturen tillbaka till hotellet i Santa Marta med ankomst sent på eftermiddagen.
Dagens vandring är 11 km och tar fem till sex timmar.

Höjd över havet
Mamey 120 m
Camp Adan 450 m
Camp 2 470 m
Camp 3 900 m
Ciudad Perdida 900 till 1300 m

Kostnad: 8800 kr (vid två deltagare)
I priset ingår: gemensam transfers t.o.r från Santa Marta till Mamey, engelsktalande guide, boende i våningssäng med enkla förhållanden, helpension, bärare (men var och en bär sina personliga saker), inträden, myggnät
I priset ingår inte eventuell dricks
För privat transfers t.o.r från Santa Marta till Mamey tillkommer 1900 kr per person,

Övrigt
För att vandra till Ciudad Perdida så bör man ha bra kondition.

Bagage
Res med lätt packning. Mot tillägg så kan mulor hyras på plats som bär din packning.
Övrig utrustning kan förvaras tryggt i Santa Marta
Det kan regna i regnskogen så ta med plastpåsar som håller packningen torr.

Klimat
Temperaturen beror på höjden över havet. Vid Camp Adan är temperaturen 25-35 grader.
På högre höjd så varierar temperaturen mellan 22-38 grader. Nattetid är temperaturen 13-20 grader.
De regnigaste månaderna är april, maj, oktober och november. Det regnar inte hela dagarna under regnperioden och är inte heller soligt hela dagen under torrperioden.
Tänk också på den höga luftfuktigheten, mosquitos och andra insekter som alltid finns i tropikerna.

Alternativ

Resan kan anpassas och kombineras

Vi arrangerar naturligtvis gärna ett komplett paket med resa till Colombia, hotell och andra arrangemang. Kontakta oss för en förutsättningslös diskussion kring en skräddarsydd resa efter dina behov och önskemål.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.