fbpx
Slide 1
monteverde

Costa Rica och Panama

Slide 2
Manuel antonio
Costa Rica och Panama
Slide 3
Monteverde
Colombia Runt
Slide 4
Panama City
Costa Rica och Panama
Slide 5
Panama kanalen
Costa Rica och Panama
Slide 6
tortuguero
Costa Rica och Panama
Slide 7
arenal
Costa Rica och Panama
  • Om resan
  • Dagsprogram
  • Alternativ
PriceRed

pris

44 800 kr med del i dubbelrum

Tillägg enkelrum

8140 kr

gruppstorlek

8 - 15 personer

DurationRed

reslängd

14 dagar

CalenderRed

Avresedatum

26/1 2022

avreseorter

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors

Lars Dahl

Din guide på resan

Lars Dahl

Följ med på en underbar upplevelseresa i Centralamerika med det bästa Panama har att erbjuda och med fantastiska naturupplevelser i Costa Rica. Vi inleder i Panama City med en båtresa på Panamakanalen genom två slussar och ett besök i djungeln hos Embera-indianer. I Costa Rica besöker vi regnskogsliknande Tortuguero, höglandet med vulkaner och moln-regnskogen i Monteverde innan vi avslutar i Manuel Antonio på Stilla havs-kusten,med möjligen den vackraste av Costa Ricas många stränder.

Under flera år har vi haft med några dagar i Nicaragua på resan. Vid planerande av resan bedöms säkerhetsläget i Nicaragua som fortsatt osäkerhet så vi har istället förbättrat programmet i med mer tid i Panama.

Detta ingår
Flyg t/r till Costa Rica med KLM via Amsterdam och Panama City. Anslutning från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn samt Helsingfors. Svensk färdledning, Utflykter och måltider enligt program ovan. Frukost samtliga dagar. Helpension under vistelsen i Tortuguero. Boende med del i dubbelrum. Samtliga flygskatter och transfers ingår.

Dag 1 Sverige – Panama Avresa från Sverige på morgonen. Vi flyger med KLM via Amsterdam till Panamas huvudstad Panama City dit vi kommer på eftermiddagen lokal tid. Vi bor tre nätter på Hotel Hilton Garden Inn.
Dag 2 Panama City – kanalkryssning Efter frukost åker vi buss till Flamenco Marina och passerar hela Panama Citys vackra skyline och det spektakulära museumet Biomuseo (biodiversity). Här inleds färden norrut på Panamakanalen och vi passerar under Amerikabron (Puente de las Americas). Vid Miraflores Locks slussas vi upp två gånger till 18 meter över havet. Båtresan fortsätter på Miraflores-sjön som är en konstgjord sjö, innan vi kommer till nästa sluss Pedro Miguel Locks där vi slussas ytterligare nio meter. Det är en mäktig känsla att ligga intill de enorma fraktfartygen när vi passerar genom slussarna. Båtresan fortsätter under den nya bron Centennial bridge och genom den ormliknande passagen Gailard Cut, till Gamboa. Därifrån är det 45 minuters bussresa tillbaka till Panama City. Obs rederiet förbehåller sig rätten att ändra rutten till båtresa söderut genom slussarna. Lunch ingår under båtresan.
Dag 3 Panama City – Embera indianer och Chagres nationalpark Efter tidig frukost vi buss till El Corotú. Där fortsätter v i motorbåt uppför Chagresfloden i tät djungel till Embera Drua. Under båtresan kommer vi att se mycket tropiska fåglar innan vi kommer fram till indianbyn gömd långt från civilisationen. Här får vi lära oss om deras kultur och historia – lyssna på deras musik och se deras ceremonier och färggranna hantverk. Vi blir bjudna på en traditionell lunch. Efter en fantastisk tid i djungeln så är det tyvärr dags för återresa med motorbåt och buss till Panama City. Lunch ingår.
Dag 4 Flyg till San Jose Transfer till flygplatsen i Panama City och flyg till San Jose. Obs en timmes tidsskillnad. När vi checkat in så åker vi till centrala San Jose och gör en promenad förbi bl.a. Teatro Nacional från slutet av 1800-talet, Vi bor en natt på San Jose Palacio.
Dag 5 San Jose – Tortuguero Vi hämtas tidigt på morgonen och åker till Caño Blanco och därifrån fortsätter vi med båt i ca 1,5 timme till naturparadiset Tortuguero nationalpark. Här lägger flera arter av havssköldpaddor ägg. Vi bor två nätter på Pachira lodge. Helpension.
Dag 6 Tortuguero Utflykt innan frukost med båt på kanalen. Därefter gör vi en vandring i regnskogen och på eftermiddagen ny båtutflykt längs kanalerna. Helpension.
Dag 7 Tortuguero – Arenal Efter frukost lämnar vi Tortuguero och fortsätter med buss till La Fortuna. Den stora sevärdheten här är vulkanen Arenal och områdets varma källor. Vi bor på Hotel Montereal.
Dag 8 Arenal – Monteverde Costa Rica erbjuder mycket naturupplevelse, Idag gör vi en spännande färd från La Fortuna till Monteverde. Vi åker dels båt över Arenalsjön med otroliga vyer och fortsätter till Monteverde molnregnskog. Vi bor två nätter på Hotel Monteverde Country Lodge.
Dag 9 Monteverde Idag ska vi gå på Monteverdes berömda hängbroar högt uppe bland trädtopparna. Det är åtta stycken hängbroar uppe bland trädtopparna. Eftermiddagen ledig för egna utflykter .tex ziplines, kolibrier eller fjärliar.
Dag 10 Monteverde – Manuel Antonio Idag åker vi vidare till Manuel Antonio. När vi kommer ned till kusten så gör vi ett stopp vid bron över Tarcoles för att se de stora krokodilerna. Eftermiddagen ledig i Manuel Antonio. Passa på att ta ett dopp i Stilla Havets varma vatten på en av Costa Ricas ja kanske världens vackraste stränder. Vi bor tre nätter på Hotel Karahe. Dag 11 Manuel Antonio Idag gör vi en utflykt till närliggande Manuel nationalpark. Det går bra att spendera hela dagen inne i nationalparken och titta på fåglar och djur, vandra eller bara ligga på någon av de finna stränderna inne i parken. Tänk på att det inte finns någon mat- eller dryckes-försäljning inne i nationalparken.
Dag 12 Manuel Antonio Dagen fri för egna aktiviteter eller varför inte passa på att njuta på stranden. Nationalparken är stängd på måndagar. För de som vill göra utflykter rekommenderas solnedgångstur och för fiskeintresserade rekommenderas djuphavsfiske.
Dag 13 Manuel Antonio – Sverige Efter lunch åker vi till flygplatsen i San José för direktflyget till Amsterdam.
Dag 14 Sverige Byte i Amsterdam och vidare hemåt

Uppgradera till rum med beachfront på Hotell Karahe de tre nätterna i Manuel Antonio. Totalt 1800 kr per person.

Förlängning av resan
Resan går att förlänga på egen hand t.ex fler nätter i Costa Rica eller varför inte fortsätta till Guatemala efter rundresan. Fem extranätter på Hotel Karahé standardum och privat transfer till flygplatsen kostar 4 600 kr per person i dubbelrum. Frukost ingår.

Boka virtuellt möte

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig för att arrangera ett virtuellt möte. 

Vi gör normalt virtuella möten med Zoom. I inbjudan kommer en länk. Det enda du behöver göra är att klicka på länken när mötet startas, så kopplas du upp till mötet.

Ange gärna vilken eller vilka tider som skulle passa dig bäst för det virtuella mötet.

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida.