Chat with us, powered by LiveChat

Colombia Runt

Följ med vår uppskattade guide på en fantastisk rundresa till det bästa Colombia har att erbjuda.
Slide 1
BOGOTA

Colombia Runt

Slide 2
Kaffedistriktet
Colombia Runt
Slide 3
Tayrona nationalpark
Colombia Runt
Slide 4
Islas de rosario
Colombia Runt
Slide 5
cocoa dalen
Colombia Runt
Slide 6
cartagena
Colombia Runt
PriceRed

pris

44 900 kr med del i dubbelrum

Tillägg enkelrum

5 900 kr

gruppstorlek

4 - 12 personer

DurationRed

reslängd

15 dagar

CalenderRed

Avresedatum

25/1 2025

avreseorter

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors

Följ med på en fantastisk rundresa till det bästa Colombia har att erbjuda. Vår uppskattade färdledare presenterar Colombia och dess höjdpunkter. Vi upplever gamla haciendas med historia, naturupplevelser i kaffedistriktet, Karibien med vackra stränder samt den vackra gamla piratstaden Cartagena, på Unescos världsarvslista. Vi gör en bussresa genom kaffedistriktet som avslutas i Medellin, där vi får en historisk återblick i den på åttiotalet enormt rike och mäktiga kokainkungen Pablo Escobars spektakulära liv.

Läs Svens blogg från Colombia Runt i februari 2020.

I resan ingår ett stort antal utflykter:
Stadsrundtur i Bogota med linbana till Monserrate och Saltkatedralen Zipaquira. Lunch ingår
Utflykt i Cocoradalen
Besök på kaffefarm
Flott-tur i La Vieja dalen
Myten om Pablo Escobar
Stadsrundtur i Santa Marta
Djungelutflykt till Quebrada Valencias vattenfall
Stadsrundtur i Cartagena. Lunch ingår
Heldagsutflykt till stranden Baru utanför Cartagena

I övrigt ingår:
Flygresa t.o.r med KLM och Air France till Colombia från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors. Två inrikesflyg och samtliga flygskatter ingår. Rundresa med erfaren svensk färdledare i liten grupp. Utflykter, närmare information om vilka utflykter som ingår hittar du under punkten “Mer om resan”. Boende fjorton nätter i dubbelrum. Enkelrum mot tillägg. Samtliga transporter enligt program ingår.

Under resan bor vi på följande hotell:
Bogotá: Hotel Casa Deco
Salento: Hotel Salento Real
Medellin: La Campana Boutique Hotel
Santa Marta: Hotel Hukumeizi
Cartagena: Don Pedro de Heredia

Dagsprogram

Nedan ser du dagsprogrammet från resan. Läs också gärna bloggen från resan i februari 2020 genom att klicka här. I bloggen får resan liv och du får en god idé om vilken fantastisk upplevelse den här resan är!

Dag 1 Vi flyger på morgonen till Amsterdam och sedan direktflyg med KLM till huvudstaden Bogota. Vi bor två nätter på Hotel Casa Deco mitt i La Candelaria “Gamla Stan” med sin spanska kolonialarkitektur.

Dag 2 Heldags rundtur i Bogota för att bekanta oss mer med la La Candelaria, det berömda guldmuseet, Boteromuseet, linbana upp till Monserrate på 3152 möh med en fantastisk utsikt över Bogota. På eftermiddagen åker vi till den berömda underjordiska saltkatedralen Zipaquira. Lunch ingår.

Dag 3 Idag flyger vi till Armenia, en av provinshuvudstäderna i kaffetriangeln. UNESCO imponerades så av kulturen och landskapet här att de satte upp hela regionen på sin lista över mänsklighetens kulturarv. Bl.a så besöker vi Cocora-dalen med sina nära 70 meter höga palmer samt den koloniala byn Salento. Övernattning på Hotel Salento Real.

Dag 4 Idag får vi bekanta oss med ett av världens bästa kaffe och se hur det produceras från böna till nylagat kaffe. Dessutom får vi chans att visa våra egna talanger som kaffeplockare. Övernattning: Hotel Salento Real.

Dag 5 Spännande Flott-tur i den rika grönskan på La Vieja floden med ett litet stopp vid ett vackert vattenfall. Lunch igår Övernattning: Hotel El Mirador

Dag 6 Idag åker vi tvärs genom Colombia, från Armenia till Medellin. Efter många fotostopp för att försöka fånga de vackra landskapet och byarna utmed vägen anländer vi till Medellin sent på eftermiddagen. Vi bor två nätter i Medellin på trevliga La Campana Boutique Hotel.

Dag 7 Idag ägnar vi hela dagen åt en stadsrundtur i Medellin. Vi lär oss under rundturen i Medellin om stadens positiva utveckling från Pablo Escobars tid till dagens situation genom att besöka både Escobars grav och Comuna 13. Numera är Medellin en favorit bland nordbor, som gillar stadens vårlika klimat.

Dag 8 Idag flyger vi från Medellin direkt till Santa Marta vid den karibiska kusten. Innan vi når stränderna vid Palomino gör vi ett kort besök i Santa Martas gamla stadsdelar. Vi bor tre nätter på Hotel Hukumeizi.

Dag 9 Halvdagsutflykt till Quebrada Valencias vattenfall mitt i djungeln. För den som vill finns möjlighet att bada i de naturliga bassängerna. Resten av dagen ledig.

Dag 10 Ledig dag för de som vill eller fler utflykter tillsammans med reseledaren för de som vill vara mer aktiva. T.ex. kan Tayronas nationalpark besökas med sina fantastiska stränder som brittiska The Guardian utsåg till världens andra vackraste eller Besök hos Kogiindianernas byar i bergen.

Dag 11 Buss till Karibiens pärla Cartagena vars historiska stadsdelar är med på Unescos världsarvslista. Vi bor tre nätter i gamla stan på Hotel Tres Banderas.

Dag 12 Halvdags stadsrundtur i Cartagena. Vi besöker de gamla stadsdelarna samt stadens fort och ringmur.  I lagom tid för solnedgången träffas vi igen för en drink uppe på ringmuren med Karibien som bakgrund. Lunch ingår.

Dag 13 Heldagsutflykt till stranden Baru med bil och båt för en avkopplande dag med möjlighet till sol och bad.

Dag 14 Förmiddagen ledig. På eftermiddagen direktflyg från Cartagena till Amsterdam.

Dag 15 Byte i Amsterdam och vidare hemåt.

Alternativ

Resan går även att förlänga t.ex. till paradisöarna San Andres och Providencia, eller till Panama och Costa Rica eller varför inte inleda med Galapagosöarna och avsluta med Colombia Runt!

Kontakta våra reserådgivare för att diskutera andra alternativ, så skräddarsyr vi en förlängning enligt dina önskemål.

Reseförfrågan

Tack för att ditt intresse! Vi kommer snarast behandla din förfrågan. 
Om du vill att vi skall kontakta dig per telefon, ange gärna en dag och tid som skulle passa dig i meddelandefältet nedan.