fbpx
Slide 1
BOGOTA

Colombia Runt

Slide 2
Kaffedistriktet
Colombia Runt
Slide 3
Tayrona nationalpark
Colombia Runt
Slide 4
Islas de rosario
Colombia Runt
Slide 5
cocoa dalen
Colombia Runt
Slide 6
cartagena
Colombia Runt
  • Om resan
  • Dagsprogram
  • Alternativ
PriceRed

pris

40 900 kr med del i dubbelrum

Tillägg enkelrum

4 900 kr

gruppstorlek

4 - 12 personer

DurationRed

reslängd

16 dagar

CalenderRed

Avresedatum

6/3 2022

avreseorter

Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors

Sven Andersson guide hos Sydamerikaexperten

Din guide på resan

Sven Andersson

Följ med på en fantastisk rundresa till de bästa Colombia har att erbjuda. Vår uppskattade guide Sven Andersson presenterar sitt nya hemland Colombia och dess höjdpunkter. Vi upplever gamla haciendas med historia, naturupplevelser i kaffedistriktet, Karibien med vackra stränder, besök hos Kogi-indianer i bergen samt den vackra gamla piratstaden Cartagena, på Unescos världsarvslista. Vi gör en bussresa genom kaffedistriktet och avslutar i Medellin, där vi får en historisk återblick i den på åttiotalet enormt rike och mäktiga kokainkungen Pablo Escobars spektakulära liv.

Läs Svens blogg från Colombia Runt i februari 2020.

I resan ingår ett stort antal utflykter:
Stadsrundtur i Bogota med linbana till Monserrate och Saltkatedralen Zipaquira. Lunch ingår
Utflykt i Cocoradalen
Besök på kaffefarm
Flott-tur i La Vieja dalen
Myten om Pablo Escobar
Stadsrundtur i Santa Marta
Djungelutflykt till Quebrada Valencias vattenfall
Besök hos Kogiindianernas byar i bergen
Stadsrundtur i Cartagena. Lunch ingår
Heldagsutflykt med båt i Cartagenas skärgård till ön Rosario. Lunch ingår

I övrigt ingår:
Flygresa t.o.r med KLM och Air France till Colombia från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors. Två inrikesflyg och samtliga flygskatter ingår. Rundresa med erfaren svensk färdledare i liten grupp. Utflykter, närmare information om vilka utflykter som ingår hittar du under punkten “Mer om resan”. Boende fjorton nätter i dubbelrum. Enkelrum mot tillägg. Samtliga transporter enligt program ingår.

Under resan bor vi på följande hotell:
Bogotá: Hotel Casa Deco
Salento Mirador: del Cocora
La Campana Boutique Hotel
Santa Marta: Hotel Hukumeizi
Cartagena: 3 Banderas

Nedan ser du dagsprogrammet från resan. Läs också gärna Svens blogg från resan i februari 2020 genom att klicka här. I bloggen får resan liv och du får en god idé om vilken fantastisk upplevelse den här resan är!

Dag 1 Vi flyger på morgonen till Amsterdam och sedan direktflyg med KLM till huvudstaden Bogota. Vi bor två nätter på Hotel Casa Deco mitt i La Candelaria “Gamla Stan” med sin spanska kolonialarkitektur.

Dag 2 Heldags rundtur i Bogota för att bekanta oss mer med la La Candelaria, det berömda guldmuseet, Boteromuseet, linbana upp till Monserrate på 3152 möh med en fantastisk utsikt över Bogota. På eftermiddagen åker vi till den berömda underjordiska saltkatedralen Zipaquira. Lunch ingår.

Dag 3 Idag flyger vi till Armenia, en av provinshuvudstäderna i kaffetriangeln. UNESCO imponerades så av kulturen och landskapet här att de satte upp hela regionen på sin lista över mänsklighetens kulturarv. Bl.a så besöker vi Cocora-dalen med sina nära 70 meter höga palmer samt den koloniala byn Salento. Övernattning på Hotel El Mirador del Cocora med fantastisk utsikt över dalen.

Dag 4 Idag får vi bekanta oss med ett av världens bästa kaffe och se hur det produceras från böna till nylagat kaffe. Dessutom får vi chans att visa våra egna talanger som kaffeplockare. Övernattning: Hotel El Mirador

Dag 5 Spännande Flott-tur i den rika grönskan på La Vieja floden med ett litet stopp vid ett vackert vattenfall. Lunch igår Övernattning: Hotel El Mirador

Dag 6 Idag åker vi tvärs genom Colombia, från Armenia till Medellin. Efter många fotostopp för att försöka fånga de vackra landskapet och byarna utmed vägen anländer vi till Medellin sent på eftermiddagen. Vi bor två nätter i Medellin på trevliga La Campana Boutique Hotel.

Dag 7 Idag ägnar vi hela dagen åt en stadsrundtur i Pablo Escobars fotspår. Det är fantastiskt hur denna stad som en gång var världens kanske farligaste lyckats resa sig. Numera är Medellin en favorit bland nordbor, som gillar stadens vårlika klimat.

Dag 8 Idag flyger vi från Medellin direkt till Santa Marta vid den karibiska kusten. Innan vi når stränderna vid Palomino gör vi ett kort besök i Santa Martas gamla stadsdelar. Vi bor fyra nätter på Hotel Hukumeizi.

Dag 9 Halvdagsutflykt till Quebrada Valencias vattenfall mitt i djungeln. För den som vill finns möjlighet att bada i de naturliga bassängerna. Resten av dagen ledig.

Dag 10 Halvdagsutflykt till en av kogiindianernas byar i bergen. Färden går över stock och sten men det är värt besväret. För när vi kommer fram möter vi en kultur där tiden stått still i 500 år.

Dag 11 Ledig dag för de som vill eller fler utflykter tillsammans med reseledaren för de som vill vara mer aktiva. T.ex. kan Tayronas nationalpark besökas med sina fantastiska stränder som brittiska The Guardian utsåg till världens andra vackraste.

Dag 12 Buss till Karibiens pärla Cartagena vars historiska stadsdelar är med på Unescos världsarvslista. Vi bor tre nätter i gamla stan på Hotel Tres Banderas.

Dag 13 Halvdags stadsrundtur i Cartagena. Vi besöker de gamla stadsdelarna samt stadens fort och ringmur.  I lagom tid för solnedgången träffas vi igen för en drink uppe på ringmuren med Karibien som bakgrund. Lunch ingår.

Dag 14 Heldagsutflykt med båt till Cartagenas skärgård Rosario och möjlighet till sol och bad. På vägen ut till öarna får vi samma utsikt över Cartagena som en gång den brittiske piraten Sir Francis Drake. Vi får också se mer på vägen av de försvarsanläggningar som försökte förhindra piratattackerna av en av världens på sin tid rikaste städer. Lunch ingår.

Dag 15 Förmiddagen ledig. På eftermiddagen direktflyg från Cartagena till Amsterdam.

Dag 16 Byte i Amsterdam och vidare hemåt.

Resan går att förlänga t.ex. till paradisöarna San Andres och Providencia eller till Panama City.

Kontakta våra reserådgivare för att diskutera andra alternativ, så skräddarsyr vi en förlängning enligt dina önskemål.

Boka virtuellt möte

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig för att arrangera ett virtuellt möte. 

Vi gör normalt virtuella möten med Zoom. I inbjudan kommer en länk. Det enda du behöver göra är att klicka på länken när mötet startas, så kopplas du upp till mötet.

Ange gärna vilken eller vilka tider som skulle passa dig bäst för det virtuella mötet.

Förfrågan

Fyll  i nedan formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Om du önskar att vi skall ringa upp dig, kryssa i boxen under telefon. Ange också gärna i meddelandefältet vilken tid det passar dig bäst att vi ringer.

Du är naturligtvis också alltid välkommen att ringa oss på
035-128 875

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida.